«Να’ στε άξιοι στο «ΆΞΙΟΝ»!

0

«Να’ στε άξιοι στο «ΆΞΙΟΝ»! Αυτή ήταν ευχή του υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Κοντού λίγο πριν κόψει την κορδέλα των εγκαινίων στα Ιδιωτικά σχολεία «ΆΞΙΟΝ»! Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των σχολείων από τον μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα και παραβρέθηκε ο νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης, οι δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων, Βιστονίδας, αντινομάρχες και αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και πολλά παιδιά με τους γονείς τους που έσπευσαν να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για τα σχολεία «ΆΞΙΟΝ».
Ένα στολίδι στην εκπαίδευση…
Ο κ. Σταύρος Λίτσας ένας από τους επενδυτές που οραματίστηκε αυτό το εγχείρημα το οποίο είναι μια επένδυση 5 εκ. ευρώ και στηρίχτηκε σε ίδια κεφάλαια, περιέγραψε τη βασική φιλοσοφία που διέπει τα εκπαιδευτήρια «ΑΞΙΟΝ», τους στόχους που έχουν θέση, τους κανόνες λειτουργίας τους ενώ ο αρχιτέκτονας εξήγησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μελέτης κατασκευής τους και τις προδιαγραφές τους σημειώνοντας ότι κάθε τι είναι με τέτοιο τρόπο μελετημένο ώστε να συνάδει με την ιδιαιτερότητα της ψυχοσύνθεσης των παιδιών σε κάθε ηλικία.
«Στολίδι της εκπαίδευσης και μια αφετηρία γνώσης», χαρακτήρισε τα σχολεία «ΆΞΙΟΝ» ο κ. Νομάρχης και χαιρετίζοντας την προσπάθεια: «Σήμερα προστέθηκε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της ανάπτυξης αυτού του τόπου», ευχήθηκε καλή πορεία και επιτυχία!
Ο κ. Κοντός τα χαρακτήρισε «Στολίδι στην Θράκη» γιατί καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή: « Είναι βέβαιο ότι αναβαθμίζουν την ποιότητα στην εκπαίδευση. Μαζί με τη δημόσια εκπαίδευση που γίνεται προσπάθεια αναβάθμισής της, τα σχολεία «ΑΞΙΟΝ» καλύπτουν απόλυτα τα εχέγγυα έτσι ώστε τα παιδιά μας να αποκτούν γνώσεις και να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο μέλλον με μεγαλύτερη επιτυχία. Είναι μια καταπληκτική επένδυση και από πλευράς κατασκευαστικής και αρχιτεκτονικής. Αξίζουν συγχαρητήρια στους επενδυτές και σ’ όλους όσους δούλεψαν για να υλοποιηθεί το όραμά τους και καλούμε κι άλλους ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Να γίνουν τέτοιες επενδύσεις στη Θράκη είτε στην παιδεία είτε στην μεταποίηση διότι η περιοχή μας χρειάζεται επενδύσεις».
Ο κ. Κοντός και η τοπική ηγεσία ξεναγήθηκαν στα σχολεία και αργότερα παρακάθισαν στη δεξίωση προς τιμή όλων των παρευρισκομένων.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κερκόπορτα» στα μεταλλαγμένα η βιοαιθανόλη;

Κι άλλο «αγκάθι» ξε&…