Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απολογισμός κυριάρχησαν στην Δημαρχιακή Ξάνθης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απολογισμός κυριάρχησαν στην Δημαρχιακή Ξάνθης

0

Οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη πόλη ενόψει του έργου της ενοποίησης των πλατειών σχεδόν μονοπώλησαν τη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης ενώ απ’ τη συζήτηση για τον προέλεγχο του απολογισμού – ισολογισμού του 2007 προέκυψε ότι τα έσοδα του Δήμου θα λιγοστέψουν μετά τη ρύθμιση που περίμεναν οι δημότες οφειλέτες.
Την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008 στις 14.00’ συνεδρίασε η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης με 15 θέματα ημερήσιας διάταξης και τρία εκτός.
Ρυθμίσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων
Στα εκτός ημερησίας θέματα περιλαμβανόταν και η πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για δημιουργία νέας πιάτσας ταξί επί της οδού Βασ. Σοφίας που έδωσε και το έναυσμα για τη συζήτηση επί των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που κρίνεται απαραίτητο να γίνουν ενόψει του έργου της ενοποίησης των πλατειών.
Ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ των συμμετεχόντων και ο υπηρεσιακός παράγων εξήγησε τη λογική των προτάσεων της υπηρεσίας όπως τις εισηγήθηκε.
Τελικά εγκρίθηκε η δημιουργία της νέας πιάτσας ταξί ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Πούλιος στηλίτευσε για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κάποια συγκοινωνιακή μελέτη της πόλης απ’ την οποία να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και ασφαλείς προτάσεις.
Εγκρίθηκαν οι προτάσεις που αφορούσαν στην μετακίνηση της αφετηρίας των αστικών λεωφορείων δίπλα στη δημοτική αγορά, στη στάση των υπεραστικών ενώ για τις πιάτσες των ταξί οι νέες θέσεις θα είναι επί της 28ης Οκτωβρίου μπροστά στην παλιά Εμπορική Τράπεζα για τέσσερα ταξί, και για οκτώ ταξί πίσω απ’ τη λαϊκή αγορά. Επίσης η στάση των αστικών λεωφορείων επί της Κεντρικής Πλατείας, αποφασίσθηκε να μεταφερθεί μπροστά στην παλιά Εμπορική Τράπεζα, λίγα μέτρα πιο κάτω απ’ την σημερινή.
Κάποιες απ’ τις προτάσεις όπως αυτή που αφορούσε στην αλλαγή προτεραιότητας κίνησης των αυτοκινήτων στην Πλατεία Μπαλτατζή αναβλήθηκαν για να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση μετά και την παρατήρηση της κίνησης.
Αργοί οι ρυθμοί είσπραξης απ’ τους οφειλέτες
Στο θέμα που αφορούσε τον προέλεγχο απολογισμού – ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του 2007, οι εισηγητές υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρθηκαν στα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι περί τα 3.200.000 ευρώ μεταφέρονται ως απόθεμα στο 2008 ενώ οι ανείσπρακτες οφειλές από δημότες οφειλέτες ανέρχονται στα 1.515.000 ευρώ.
Στη συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση τονίσθηκε ότι η ρύθμιση που οι δημότες περίμεναν έχει γίνει με αποτέλεσμα ο δήμος να χάνει έσοδα από προσαυξήσεις και πρόστιμα που δεν θα αποδίδονται πλέον και αυτός ήταν κι ένας απ’ τους βασικότερους λόγους καθυστέρησης από πλευράς των οφειλετών.
Ο κ. Πούλιος τόνισε και συμφώνησε και ο Δήμαρχος ότι λόγω της απώλειας αυτής, θα πρέπει ο δήμος να χειρίζεται ιδιαίτερα προσεκτικά την ακίνητη περιουσία τους στο μέλλον ώστε να καλυφθεί το κενό εσόδων που θα παρουσιασθεί. Απ’ τον Δήμαρχο υπενθυμίστηκε ότι κατόπιν της απόφασης που έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο, δεν θα χαθεί απ’ το κεφάλαιο της οφειλής από κανέναν οφειλέτη και τονίσθηκε ότι κάποιες κατηγορίες οφειλετών μπορούν να κάνουν τη ρύθμιση κι όχι όλοι.
Επί μακρόν συζητήθηκε και ο ρυθμός εξόφλησης των οφειλών που βάσει στοιχείων είναι πολύ αργός κι όπως ανέφερε ο κ. Πούλιος αν συνεχιστεί έτσι σε σχέση με την δημιουργία των νέων, θα φτάσει ο Δήμος σε αδιέξοδα.
Κλείνοντας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται απ’ την οικονομική υπηρεσία του Δήμου που αποδίδει, ενημερώνοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα απ’ τους περισσότερους δήμους όσον αφορά τα οικονομικά και κλείνοντας πρότεινε να τηρηθεί ο νέος κώδικας που προβλέπει τη διαγραφή πολύ παλαιών χρεών των δημοτών εκείνων που δε μπορούν να βρεθούν πλέον.
Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης που αφορούσαν σε εγκρίσεις αποτελέσματος δημοπρασιών, εγκρίθηκαν ομόφωνα αφού είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Μεταξύ αυτών και το έργο ‘Αντικατάσταση Φωτιστικών Οδών Δήμου Ξάνθης’ που συμμετείχαν δυο εταιρίες και μειοδότησε με ποσοστό έκπτωσης 5% η μια εξ αυτών. Το ποσό ανέρχεται στα 45.000 ευρώ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …