Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Κραυγή διαμαρτυρίας κατά Περιφέρειας

Κραυγή διαμαρτυρίας κατά Περιφέρειας

0

Κραυγή διαμαρτυρίας από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και αντιπρόεδρο στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Β. Ελλάδος κ. Λευτέρη Καλταπανίδη! Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου εξαπολύοντας μύδρους κατά της πολιτικής απέναντι στις επιχειρήσεις όπως αυτή… επιχειρείται από το κράτος, τις τράπεζες τους τοπικούς φορείς και της Περιφέρειας!
«Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι τίτλοι χωρίς αντίκρισμα»
… δηλώνει στο «Ε» ο κ. Καλταπανίδης και κάνει λόγο για «υποκρισία του κράτους» που δίνει απλόχερα 28 δις στις τράπεζες τη στιγμή που δεν δίνει 10 εκ. ευρώ στο νομό Δράμας για την επιδότηση του κόστους εργασίας που τους το χρωστά από το 2007! Μιλά για απαξίωση της Περιφέρειας απέναντι στον ίδιο ως εκπρόσωπο φορέα και ως επιχειρηματία (είναι πρόεδρος της εταιρείας ASCO A.E. με έδρα την Καβάλα) καθώς τον αγνόησαν όπως και τις επιχειρήσεις της Καβάλας στην Διεθνή έκθεση Δομικών υλικών του Ντουμπάι που πραγματοποιήθηκε τέλος Νοεμβρίου γεγονός που προκάλεσε την παραίτηση του. Επιπρόσθετα επιρρίπτει ευθύνες στην περιφέρειας για τον τρόπο διαχείρισης του ευρωπαϊκού προγράμματος για την προβολή και στήριξη των επιχειρήσεων του οποίου η διαχείριση έχει ανατεθεί στην εταιρεία «Ευρωσύμβουλοι» που έχει έδρα της τη Θεσσαλονίκη: «Η παραίτησή μου είναι μια πράξη διαμαρτυρίας προς την πολιτική που ασκούν το κράτος, οι τράπεζες , η περιφέρεια και οι φορείς προς τις επιχειρήσεις! Να σταματήσει επιτέλους ο επιφανειακός τρόπος που διαχειρίζονται κάποια προγράμματα που ουσιαστικά ούτε προβάλλουν ούτε στηρίζουν τις επιχειρήσεις. Πιο πολύ γίνονται για το θεαθήναι…και τη στιγμή που οι επιχειρήσεις βρίσκονται μέσα στη δίνη της κρίσης», διατείνεται ο κ. Καλταπανίδης, η εταιρεία του οποίου ειρήσθω εν παρόδω συμμετείχε στην έκθεση του Ντουμπάι με δικό της περίπτερο και χωρίς τη …στήριξη του προγράμματος Στήριξης!
Το κείμενο της παραίτησης Καλταπανίδη
«ΠΡΟΣ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
19 Δεκεμβρίου 2008
Αγαπητά μέλη,
Σας εκφράζω την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου για τους παρακάτω λόγους :
1. Ως έντονη διαμαρτυρία για την στάση κράτους και τραπεζών σε ότι αφορά την πολιτική απέναντι στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα της περιοχής μας. Η μετακύλιση προς τις επιχειρήσεις της οικονομικής κρίσης με την αύξηση των περιθωρίων μονομερώς από τις τράπεζες, σημαντικές καθυστερήσεις, από την πλευρά του κράτους, σε επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις (επιδότηση κόστους εργασίας 4% και 12%, ΕΠΑΝ, Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΟΑΒ) δημιουργούν τεράστια προβλήματα επιβίωσης των επιχειρήσεων.
2. Η στάση των Τοπικών φορέων και της Περιφέρειας απέναντι στον Σύνδεσμο και στην εταιρεία μου (ενδεικτικά αναφέρω το πρόγραμμα της Περιφέρειας που διαχειρίζεται εταιρεία συμβούλων και για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση στο Ουοθί). Τόσο η θέση μου ως Πρόεδρος του Συνδέσμου όσο και η εταιρεία μου αγνοήθηκαν, συμμετείχαμε δε στην έκθεση με την επιχείρηση μου αποκλειστικά με δικές μας δαπάνες.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν τον Σύνδεσμο κοντά μου όλα αυτά τα χρόνια. Θέση την οποία προσπάθησα να υπηρετήσω ανιδιοτελώς, χωρίς σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς ανταγωνιστική διάθεση και πολιτικά κριτήρια.
Εύχομαι ο Σύνδεσμος να προχωρήσει στο έργο του με καλλίτερα αποτελέσματα. Αυτό βέβαια απαιτεί συσπείρωση και πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας.
Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως απλό μέλος του Συνδέσμου.
Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι οι λόγοι της παραίτησης μου δεν έχουν να κάνουν με άλλες αιτίες και τη διάθεση του προσωπικού μου χρόνου.
Με τιμή
Λευτέρης Καλταπανίδης»
Το «Ε» απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης κ. Σκαρλάτο, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει την παραίτηση Καλταπανίδη, όμως παράλληλα έκανε όμως μια γενικότερη επισήμανση ότι οι μηχανισμοί της περιφέρειας διέπονται από μια κρατικίστικη αντίληψη, είναι δυσκίνητοι λόγω της γραφειοκρατίας και αυτά αποτελούν προσκόμματα με τελικούς αποδέκτες τις επιχειρήσεις.
Το «Ε» απευθύνθηκε στην περιφέρεια και η διαπίστωσή του αποτελεί επίρρωση των ισχυρισμών του κ. Σκαρλάτου. Μηχανισμοί δυσκίνητοι και κρατικίστικη αντίληψη που καθιστούν ανέφικτη μέχρι τούδε, την οποιαδήποτε απάντηση σε όλα αυτά που καταγγέλλει ο κ. Καλταπανίδης.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν ο πολυπολιτισμός και η διγλωσσία γίνονται καθημερινή κατάσταση

Το Σάββατο 12 Ιανου&…