Κοινό διακύβευμα: ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΣΟΚ!

0

Τέσσερα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ: Δαουτάκης Αρχοντής, Στεργιόπουλος Χρήστος, Στολίδης Σωτήρης και Τσαρτσάρας Αχιλλέας θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές της 18ης Μαΐου διεκδικώντας τον πολιτικό ρόλο του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Ο καθένας με τη δική του… φαρέτρα στο χώρο του Κινήματος, την δική του εμπειρία στους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, όμως το ζητούμενο κοινό: Να δουλέψουν από το μετερίζι του γραμματέα και να οδηγήσουν το τοπικό ΠΑΣΟΚ μπροστά, ενεργοποιώντας τα στελέχη και τα μέλη, να συνενώσουν το χώρο αμβλύνοντας τις αντιθέσεις και να διεκδικήσουν ενεργό συμμετοχή των στελεχών του κόμματος στους κοινωνικούς φορείς του νομού από τους οποίους το τοπικό ΠΑΣΟΚ τη δεδομένη στιγμή …λάμπει δια της απουσίας του! Το «Ε» δίνει βήμα στους τέσσερις υποψήφιους γραμματείς να εκθέσουν τις απόψεις τους προκειμένου να συμβάλλει στην αποκρυστάλλωση της άποψης του μεθαυριανού ψηφοφόρου.
Σωτήρης Στολίδης: Ξεκίνησε ως συνδικαλιστής, διετέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής για μια τετραετία. Επανέρχεται δριμύτερος διεκδικώντας το ρόλο του γραμματέα με διακύβευμα την προσπάθεια να ξεκολλήσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ από το τέλμα και να το οδηγήσει μπροστά!
Θα προσπαθήσω να βγει το ΠΑΣΟΚ από το τέλμα που έχει οδηγηθεί σε επίπεδο νομού
«Θεωρώ ότι έπρεπε να αναλάβω τις ευθύνες μου απέναντι στον τόπο και στο ΠΑΣΟΚ. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο νομός μας βρίσκεται σε τέλμα. Η ανεργία είναι τεράστια. Οι κοινωνικοί φορείς με τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν οδηγήσει τον τόπο σε μαρασμό. Επειδή εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να οργανώσει την κοινωνία και το έχει ανάγκη ο τόπος αναλαμβάνω τις ευθύνες μου στο να ξαναμπώ ενεργά και να προσπαθήσω να βγεί το ΠΑΣΟΚ από το τέλμα που έχει οδηγηθεί σε επίπεδο νομού. Δεν έχουμε ούτε καν πολιτιστικό σύλλογο ενώ τα στελέχη μας παλιά είχαν την ευθύνη όλων των κοινωνικών φορέων στην περιοχή μας. Καλώ όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να’ ρθουν να καταθέσουν τις απόψεις τους και να επιλέξουν ένα γραμματέα ο οποίος μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάρει στις πλάτες του την καθοδήγηση του τοπικού ΠΑΣΟΚ».
Στο ερώτημα αν υπάρχει ενότητα στο χώρο του τοπικού ΠΑΣΟΚ ή είναι χωρισμένο σε δύο «στρατούς» ο κ. Στολίδης δεν μασάει τα λόγια του, κάνει λόγο για «παρασκήνιο», αφήνοντας αιχμές κατά του απερχόμενου συντονιστού κ. Ξυνίδη: «Είναι γνωστό ότι πολλοί οραματίζονται να ελέγξουν το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος και γίνονται πολλά στο παρασκήνιο. Εγώ δεν έχω μάθει να λειτουργώ παρασκηνιακά.
Βγαίνω ξεκάθαρα στο προσκήνιο λέω τις απόψεις μου ανοιχτά και εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να βρει το δρόμο του τοπικά. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες να βγούμε μπροστά. Δεν μ’ ενδιαφέρει να αντιπαρατεθώ ούτε με απερχόμενους ούτε με επερχόμενους. Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είναι γνωστό που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ τοπικά. Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την πορεία του τοπικού ΠΑΣΟΚ εκτός από την συγκυριακή σε σχέση με τις εκλογές όπως δημιουργήθηκαν και πολιτικά βγήκε πρώτο. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι το 70% της μειονότητας έγινε ΠΑΣΟΚ ξαφνικά!
Χρειάζεται να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε τέτοιες προϋποθέσεις ώστε να είναι νικηφόρο σ’ όλους τους κοινωνικούς φορείς. Για αυτό καλώ τον κόσμο να ψηφίσει γιατί αυτό που διαπιστώνουμε είναι μια αδράνεια δυστυχώς. Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μ’ αυτή την κατάσταση έχουν οδηγηθεί σε αδράνεια. Ζητώ ενεργοποίηση και να ψηφίσουν αυτόν που θεωρούν ότι μπορεί να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά».
Η υποψηφιότητά μου δίνει τη δυνατότητα επιλογής μιας ενωτικής προοπτικής
Δαουτάκης Αρχοντής: Είναι δάσκαλος στο 3ο Δημοτικό. Έχει διατελέσει προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Ξάνθης, Αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Ξάνθης. Δίνει το στίγμα του τονίζοντας ότι η υποψηφιότητά του είναι έξω από «στρατούς»
«Κατεβαίνω υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης πιστεύοντας ότι μέσα από την πολιτική, κοινωνική, επαγγελματική παρουσία μου στα τοπικά δρώμενα μπορώ να προσφέρω σ’ αυτή τη δύσκολη καμπή για το Κίνημα και γενικότερα για τον τόπο μας. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου που είναι έξω από «στρατούς» και περιχαρακώσεις, δίνει τη δυνατότητα επιλογής μιας ενωτικής προοπτικής».
Φιλοδοξία μου είναι να συμβάλλω στη δόμηση του ΠΑΣΟΚ
Τσαρτσάρας Αχιλλέας: Ιστορικό στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ , εργαζόμενος στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης
«Φιλοδοξία μου για να θέσω υποψηφιότητα μετά τη δύσκολη φάση που πέρασε το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές προέδρου, είναι να συμβάλλω στη δόμηση του ΠΑΣΟΚ.
Θα δουλέψω για το όλον ΠΑΣΟΚ. Έχουμε εκλογές για τα όργανά μας. Αν εκλεγώ θα βοηθήσω αυτά τα όργανα να είναι όργανα του ΠΑΣΟΚ και όχι κάποιων συσχετισμών. Το ΠΑΣΟΚ τοπικά περνάει μια δύσκολη περίοδο που άρχισε από παλιά. Δεν ευθύνεται η θητεία Ξυνίδη. Είναι καιρός να ξαναβγούμε μπροστά και να επανακτήσουμε με τα στελέχη μας τους κοινωνικούς φορείς που χάσαμε. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους στόχους μου όπως επίσης και να συμβάλλω στον να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση για τη χώρα»!
Πρέπει ν’ ανοίξουμε τις πόρτες του Κινήματος
Στεργιόπουλος Χρήστος: Ο νεώτερος όλων! Προέρχεται από το συνδικαλιστικό χώρο, είναι πρόεδρος του σωματείου ΤΑΧΙ Ξάνθης. Διετέλεσε για μια 2ετία αιρετός γραμματέας Περιφερειακού συμβουλίου Αν Μακ. – Θράκης ΤΑΧΙ. Το 1998 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Τοπείρου.
«Δεν έχω πίσω μου ούτε μηχανισμούς, ούτε «στρατούς». Δεν μ’ αγγίζει η λογική των στρατών. Αν εκλείψει αυτό θα πάει και το ΠΑΣΟΚ μπροστά!».
Κατεβαίνω μόνος μου με τη βοήθεια των φίλων. Με οδήγησε στην απόφασή μου αυτή η πεποίθηση ότι μπορώ να προσφέρω. Έχω εμπειρία γιατί έχω ασχοληθεί με τα κοινά μέσα από κοινωνικούς αγώνες. Ήμουνα πάντα παρών. Δεν προέρχομαι από παρθενογέννηση και θεωρώ ότι δεν χρειάζονται πολιτικές ταμπέλες για να αποδείξω ποιος είμαι. Η κοινωνία γνωρίζει. Έχω ιδρύσει με μεγάλη προσπάθεια τον συνεταιρισμό ΤΑΧΙ στην Ξάνθη που είναι σε πανελλαδική κλίμακα. Βλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ο χώρος που είχε να επιδείξει έργο συνδικαλιστικά και στο χώρο των κοινωνικών φορέων. Τελευταία έχει αποκοπεί από την κοινωνία και τους συνδικαλιστικούς φορείς. Πρέπει ν’ ανοίξουμε τις πόρτες του Κινήματος σ’ όλα τα στελέχη νέα και παλιά που θέλουν ν&

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …