Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Κλείνουν τις επιχειρήσεις τους οι επαγγελματοβιοτέχνες όλης της χώρας

Κλείνουν τις επιχειρήσεις τους οι επαγγελματοβιοτέχνες όλης της χώρας

0

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008, αντί της 13ης Οκτωβρίου, που είχε ανακοινωθεί αρχικά, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η απεργία της ΓΕΣΕΒΕ, του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου των επαγγελματοβιοτεχνών.
Για την αλλαγή της ημερομηνίας αλλά και για τα αιτήματα του κλάδου που τον ώθησαν σε αυτή την πρωτοφανή κινητοποίηση για τα δεδομένα της ΓΕΣΕΒΕ, μίλησε στο «Ε» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου. Σύμφωνα με τον κ. Τσιακίρογλου η αναβολή από μέρους του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της ημερομηνίας για την απεργία του κλάδου στις 13 Οκτωβρίου 2008 προέκυψε από την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό με την Ε.Σ.Ε.Ε., που αποτελεί το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων, τα αιτήματα των οποίων είναι κοινά με αυτά των επαγγελματοβιοτεχνών.
Όσον αφορά τα αιτήματα της κινητοποίησης, όπως μας διευκρίνισε ο κ. Τσακίρογλου, χωρίζονται σε φορολογικά και ασφαλιστικά. Το κομμάτι των ασφαλιστικών αιτημάτων περιλαμβάνει τόσο το αίτημα για αναβολή των υπουργικών αποφάσεων για άμεση εφαρμογή των αλλαγών που προωθούνται στο ασφαλιστικό των επαγγελματοβιοτεχνών, όσο και την ανησυχία των εργαζομένων από το παράδειγμα μιας αντίστοιχης κίνησης που είχε γίνει με την δημιουργία του Ο.Α.Ε.Ε., σαν φορέα ασφάλισης, όπου, όπως τονίστηκε, οι ανακολουθίες και η αναίρεση από την Κυβέρνηση των υπεσχημένων για ρύθμιση των χρεών των προβληματικών ταμείων που εντάχτηκαν σε αυτό, έφεραν το ταμείο σε ταμειακό αδιέξοδο. Υπό τον φόβο λοιπόν του να μετατραπεί σε κάτι παρόμοιο με τον Ο.Α.Ε.Ε. το νέο ταμείο που θα φιλοξενήσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, όπως επίσης και με την επί θύραις μείωση των συντάξεων που προωθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. που ήδη τίθεται σε εφαρμογή, τα περιθώρια απραξίας έχουν εξαφανιστεί.
Αν σε αυτά μάλιστα προσθέσουμε και τα φορολογικά ζητήματα που προέκυψαν από πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη περί κατάργησης του αφορολογήτου ποσού των 10.500 ευρώ, την αύξηση της προκαταβολής του Φ.Π.Α., την αβεβαιότητα που προκαλούν οι συνεχείς αλλαγές φορολογικών νόμων αλλά και το ηθικό ζήτημα που προκύπτει με την κατασυκοφάντηση του κλάδου από επίσημα κυβερνητικά χείλη που πρακτικά τους κατέταξαν αναφανδόν στην κατηγορία των φοροφυγάδων, γίνεται αντιληπτό γιατί ο κλάδος προχωρά στο πρωτοφανές για τα δεδομένα του μέτρο του κλεισίματος των επιχειρήσεων των μελών του, εκφράζοντας την δυσφορία και την αντίδρασή του για τα νέα βάρη που καλείται να επωμιστεί. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο κ. Τσιακίρογλου, οι επαγγελματοβιοτέχνες αποτελούσαν παραδοσιακά στήριγμα για τα κρατικά έσοδα και την μείωση της ανεργίας, καθώς και βάση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, κινδυνεύουν να προκαλέσουν την οικονομική τους κατάρρευση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …