Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Καλώς να ορίσετε την Αποκριάτικη Ξάνθη να γνωρίσετε!

Καλώς να ορίσετε την Αποκριάτικη Ξάνθη να γνωρίσετε!

0

Και μόνο στο άκουσμα των λέξεων «καρναβάλι» και «Αποκριά» αναπόφευκτοι είναι οι συνειρμοί που το συνδέουν με απόδραση από την καθημερινότητα μέσα από την «καρναβαλοποίησή» της και τον ξορκισμό της με την οπτική της σάτιρας, το ξέφρενο γλέντι κατά διονυσιακά πρότυπα, την ξενοιασιά και τη χαρά που τη συνοδεύει.
Για την πόλη μας που έχει μια εμπειρία 40 και πλέον χρόνων στη διοργάνωση των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών και του Ξανθιώτικου καρναβαλιού η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς γίνεται …και κάθε χρόνο και καλύτερα, πόλος έλξης ενός μεγάλου όγκου επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα που επιλέγουν να βιώσουν μια Ξανθιώτικη Αποκριά. Αυτό αφ’ ενός της προσδίδει την απαραίτητη εκείνη φήμη ικανή να αυξήσει την επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και παράλληλα μια οικονομική υπεραξία που διαχέεται στον κοινωνικό της ιστό. Και οι δύο αυτοί παράμετροι είναι αλληλοεξαρτώμενοι αποτελούν δε κομβικά σημεία που συσχετίζονται και με την ισχυροποίηση και τη διεύρυνση του θεσμού.
Μ’ αυτό το σκεπτικό το «Ε» διερευνά το πόσο έτοιμη είναι η πόλη μας να διαχειριστεί αυτό συγκριτικό πλεονέκτημα που της δημιούργησε ο θεσμός δηλ. να υποδεχτεί τους επισκέπτες της, πόσο διατιθεμένη είναι να τους ευχαριστήσει και να δημιουργήσει την κρίσιμη εκείνη μάζα των πρεσβευτών μιας θετικής εικόνας της.
Έτσι απευθύνθηκε σε όλους τους φορείς με τις υπηρεσίες τους έτσι ώστε να αποκομίσει πληρέστερη εικόνα για το βαθμό ετοιμότητας όλων που κατ’ επέκταση κρίνει και την ικανότητά τους, αλλά και την πολιτισμική εικόνα της πόλης μας.
«Είναι μια μεγάλη οικονομική επένδυση η εικόνα που θα μεταφέρει έξω από τον τόπο μας ο κάθε επισκέπτης»
Νομάρχης Ξάνθης: «Ο όγκος των επισκεπτών στις Λαογραφικές γιορτές θα είναι τεράστιος. Και όσες φορές επιχειρήθηκε να υπάρχει προσέλκυση αυτού του όγκου από άλλες κατευθύνσεις δεν αποδυναμώθηκε και αυτό πρέπει να μας χαροποιεί. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να μας οδηγήσει και στην ανησυχία και στην εγρήγορση πώς θα εξυπηρετηθεί ο καθένας από τους επισκέπτες μας. Η προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο, τη ΔΕΑΞ από όλους τους συλλόγους και από όλους τους πολίτες του νομού είναι μεγάλη και έχει σαν στόχο την προβολή της εικόνας της πόλης. Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί απ’ όλους. Προχθές μ’ όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας του Εμπορίου, της Δημόσια Υγείας, της Κτηνιατρικής, με τη Αστυνομική διεύθυνση της ΔΟΥ με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες σε μια συμμαχία για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διαφύλαξη της καλής φήμης και της εικόνας της πόλης συναποφασίσαμε συγκεκριμένα πράγματα. Όπως: Να μην επιτραπεί σε κανένα που ευτυχώς είναι μια ελάχιστη μειοψηφία να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για την πόλη μας, να μην έχουμε κανένα επισκέπτη αρνητικό πρεσβευτή. Όλα αυτά μας οδηγούν σε μια συνολική εγρήγορση. Οι υπηρεσίες θα κάνουν με μεράκι το καλύτερο χωρίς να μπαίνουν στη λογική του ωραρίου των υπερωριών, της αργίας κ.λ.π. και τους επαινώ γι’ αυτό. Έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για την κοινωνία μας. Είναι μια μεγάλη επένδυση η επισκεψιμότητα, είναι μια μεγάλη οικονομική επένδυση η εικόνα που θα μεταφέρει έξω από τον τόπο μας ο κάθε επισκέπτης».
Προσοχή στους πλανόδιους
Πρόεδρος της ΟΕΒΕΕ Ξάνθης κ. Τσιακίρογλου: «Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε οποιοδήποτε όγκο επισκεπτών που θα έρθει στην πόλη μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε να επιδείξουμε ποιοτική δουλειά για τους επισκέπτες μας σε κάθε τομέα και άποψη σχεδόν όλων των επισκεπτών μας είναι ότι η πόλη μας διαθέτει και ενθουσιασμό και διασκέδαση και καλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών και προϊόντων. Όλοι οι πολίτες είναι ευγενικοί φιλικοί και φιλόξενοι. Οι καταστηματάρχες στην πλειοψηφία τους είναι επαγγελματίες. Υπάρχει μια μικρή μειοψηφία που καταφεύγει στις «αρπαχτές» και αυτοί θα απομονωθούν. Να γνωρίζουν οι επισκέπτες ότι όλα τα ποτά των καταστημάτων είναι εγγυημένα και ελέγχονται καθημερινά. Το φαινόμενο με τις μπόμπες παρατηρείται κυρίως από μη ελεγχόμενους πλανόδιους που στήνουν ανεξέλεγκτα μαγκάλια και πωλούν ανεξέλεγκτα ποτά και δημιουργούν ένα κλίμα που αμαυρώνει την εικόνα των καταστημάτων».
Επί ποδός όλες οι υπηρεσίες
Επί ποδός βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της πόλης και του νομού ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς. Όπως μας πληροφορεί ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κ. Δήμος Δρασκίδης εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε καθημερινή βάση σε μαγαζιά καφέ – μπαρ κ.λ.π. και κυρίως στους πλανόδιους. Ελέγχονται τα πάντα και οι πάντες! Στο έργο της αστυνομίας συνδράμει και η συνοριοφυλακή. Επίσης αυξημένα είναι τα μέτρα της τροχαίας καθώς αναμένεται μεγάλη εισροή επισκεπτών ιδιαίτερα το τελευταίο τριήμερο
Επί ποδός και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος του τμήματος Εμπορίου κ. Βακιάνης. Καθημερινά μικτά κλιμάκια από υπαλλήλους των υπηρεσιών Εμπορίου – Κτηνιατρικής, Υγιεινής κάνουν φύλλο και φτερό τα καταστήματα. Ιδιαίτερα ελέγχουν μήπως υπάρχουν αλλαγές στους τιμοκαταλόγους φαινόμενα που παρατηρούνται κυρίως τις τελευταίες μέρες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί έκτροπα.
Επί τω έργω και ο Ερυθρός Σταυρός με τους Εθελοντές Σαμαρείτες . Όπως μας πληροφορεί η πρόεδρος κα Μαργαριτοπούλου, 40 Σαμαρείτες Ξανθιώτες και 30 Θεσσαλονικείς με ασθενοφόρο θα περιπολούν στην παρέλαση προκειμένου να παράσχουν πρώτες βοήθειες . Τρεις σταθμοί Πρώτων βοηθειών θα λειτουργούν. Η Νοσηλευτική του Ερυθρού Σταυρού στη Βενιζέλου 1 ενώ θα υπάρχει άλλος ένας σταθμός με εθελοντές γιατρούς δίπλα στην κεντρική πλατεία (εστιατόριο Κληματαριά) και ο κεντρικός σταθμός στο τέλος της παρέλασης (στα στέκια των συλλόγων).
Ανασκουμπώνονται και στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και με την βοήθεια και νεοπροσληφθέντων 16 νέων εργατών στην υπηρεσία καθαριότητας βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να επιμεληθούν την καθαριότητα της πόλης, όπως μας πληροφορεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θεοδωρίδης, τον οποίο παράλληλα τον προβληματίζει η πανελλαδική απεργία που εξήγγειλαν οι υπάλληλοι τη Δευτέρα αλλά ευελπιστεί ότι όλα θα πάνε καλά και η πόλη μας παρότι θα πνιγεί στην σερπαντίνα και στο κομφετί, η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και η πόλη με τα χίλια χρώματα θα βγει ασπροπρόσωπη!
Να σημειώσουμε ότι όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχει υπερπληρότητα στα ξενοδοχεία της Ξάνθης εδώ και καιρό, όπως και στα άλλα καταλύματα του νομού. Επίσης πολλούς επαίνους έχει εισπράξει και είχε και την ανάλογη αποδοχή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …