Η άλλη Ελλάδα σε πρώτο πλάνο!

0

«Όλη η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο»! Αυτό είναι το διακύβευμα που πραγματεύεται η νέα τηλεοπτική και ραδιοφωνική εκπομπή του καναλιού ΣΚΑΪ «Γυρίσματα» που θα προβάλλεται στο κανάλι από τις 22 Σεπτεμβρίου καθημερινά στις 6.30 το απόγευμα με ταυτόχρονη ραδιοφωνική κάλυψη, ενώ κάθε Σάββατο θα γίνεται μια ανασκόπηση των καλύτερων τηλεοπτικών στιγμών της εβδομάδας.
Η Θράκη και η Ξάνθη επιλέχτηκε ως ξεκίνημα της εκπομπής με γυρίσματα που ξεκίνησαν από τα μέσα Αυγούστου. Οι παρουσιαστές της σειράς «Γυρίσματα» δημοσιογράφοι Δημήτρης Γιαντζόγλου και Ράνια Τζίμα καθώς και ένα πολυπληθές δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο επισκέφτηκαν περιοχές του νομού μας και ευρύτερα της Θράκης που δίνουν το στίγμα και την ταυτότητά της, ήρθαν σε επαφή με την τοπική κοινωνία, γνώρισαν την πολιτιστική παράδοση μέσα από μνημεία και ανθρώπους, ανέδειξαν την περιβαλλοντική ταυτότητα του τόπου, κατέγραψαν προβλήματα. Για το λόγο αυτό η παρουσίαση της εκπομπής με καλεσμένους τους τοπικούς άρχοντες και μια πλειάδα δημοσιογράφων του τοπικού και αθηναϊκού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο ξενοδοχείο HOTEL CASINO XANTHI.
Επειδή έχει ο καιρός …γυρίσματα ας μιλήσει η εικόνα
Ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ κ. Ιωάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στο στίγμα της εκπομπής τονίζοντας ότι είναι μια πρωτοποριακή εκπομπή και ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα που στόχο έχει να αφουγκραστεί την άλλη Ελλάδα, να αναδείξει την εικόνα της τις ιδιαιτερότητες τον παλμό της καθημερινότητάς αλλά και τα προβλήματα κάθε τόπου, τους ανθρώπους και το περιβάλλον αλλά και να παρεμβαίνει αποσκοπώντας στην επίλυση προβλημάτων. Σημείωσε ότι συνειδητά επιλέχθηκε η Θράκη και η Ξάνθη σαν πρώτο θέμα της εκπομπής καθώς υπάρχει ο συμβολισμός μιας ακριτικής περιοχής με ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά και κουλτούρα. Περιγράφοντας το ύφος της εκπομπής τόνισε ότι είναι φωτεινό, σύγχρονο, νεανικό, τολμηρό με παρεμβατικό ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής των θεατών. Και από τεχνικής άποψης είπε ότι είναι πρωτοποριακή η εκπομπή για τα ελληνικά τηλεοπτικά αφού χρησιμοποιούνται κάμερες (High Definition).
Ο μέτοχος του ΣΚΑΪ κ. Βαγέλης Μαρινάκης ότι η εκπομπή είναι μια διεισδυτική ματιά στα γεγονότα, που προσεγγίζει με σεβασμό τους ανθρώπους και τα προβλήματα τους και επιζητά λύσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο περιβάλλον και την προστασία του από του grennιάρηδες που είναι μια θεματική ενότητα της εκπομπής αφιερωμένη σε περιβαλλοντικά θέματα.
Η Διευθύντρια των ειδήσεων του ΣΚΑΪ κα Λία Παρασκευά επεσήμανε ότι η εκπομπή δεν αποσκοπεί σε επιφανειακή προσέγγιση ενός τόπου αλλά σε ουσιαστική. Γίνεται έρευνα και ανάδειξη των προβλημάτων και υπάρχει ένας διαρκής διάλογος με τους ανθρώπους που συνάντησαν και μέσα από την ιστοσελίδα της εκπομπής(www.gyrismata.sky.gr).
Ενθουσιασμένοι από την περιοχή μας δήλωσαν οι παρουσιαστές της εκπομπής κ. Γιαντζόγλου και κα Τζίμα και αναφέρθηκαν στην μοναδική εμπειρία που είχαν στη Λίμνη Βιστονίδα περιμένοντας τα …φλαμίνγκο!
«Στόχος μας δεν είναι απλώς να καταγράψουμε ή να παρατηρήσουμε τον τόπο που επισκεπτόμαστε, αλλά να γίνουμε κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων», δήλωσαν.
Χορηγός της εκπομπής είναι η MARFIN EGNATIA BANK. Στην παρουσίαση της εκπομπής παρευρίσκονταν και μίλησε ένθερμα γι’ αυτή και ο Διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Ιωακείμ Μπουλούτας.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …