Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 ‘Γιορτές Νεολαίας’, η έκφραση των νέων

‘Γιορτές Νεολαίας’, η έκφραση των νέων

0

Ξεκίνησαν οι ‘Γιορτές Νεολαίας’ 2008 που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουνίου, με ανανεωμένες εκδηλώσεις, αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες, εκθέσεις και παρουσιάσεις εργασιών με θέμα το περιβάλλον, δράσεις που εκφράζουν τους νέους της Ξάνθης και μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι αφού όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας.
Κάθε μέρα μέχρι τις 21 Ιουνίου υπάρχει και μια εκδήλωση στην Ξάνθη στα πλαίσια των ‘Γιορτών Νεολαίας’ 2008. Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί και αποτελεί την πολιτιστική έκφραση των νέων της Ξάνθης.
Γιορτές νέων με άρωμα πολιτισμού
‘Συνοδοιπόροι’ οι νέοι με την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης όπως μας λέει ο Πρόεδρος Μ. Φανουράκης, διοργανώνουν τις γιορτές νεολαίας που αναδεικνύουν τις σκέψεις, τις απόψεις, τις πρωτοβουλίες των νέων του τόπου και προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την παράδοση του τόπου.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Φανουράκης: «προσπαθήσαμε με τα παιδιά να γίνουν πιο ουσιώδεις οι εκδηλώσεις και να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο φέτος. Έτσι έχουμε μεταξύ των εκδηλώσεων, στις 19 Μαϊου την θεατρική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια» απ’την θεατρική ομάδα της Κάρμεν Ρουγγέρη ενώ το Σάββατο 17 Μαϊου στην κεντρική πλατεία θα γίνει η συναυλία του γνωστού συγκροτήματος ‘ Creal’ενώ κάθε μέρα υπάρχουν εκδηλώσεις απ’ τα σχολεία της πόλης, ομάδες μαθητών, φοιτητών και νεανικών συλλόγων. Πρόκειται για εκδηλώσεις που ετοιμάζουν τα παιδιά για τα παιδιά, οι νέοι για τους νέους και τους αρέσει να εκφράζονται αλλά και να συμμετέχουν. Με τις εκδηλώσεις αυτές τους δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάτι ξεχωριστό που τους ενδιαφέρει αλλά και να εκφράσουν τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις επιθυμίες τους για διάφορα θέματα και καταστάσεις που βιώνουν».
Απαραίτητη η συμμετοχή όλων
Έναν τέτοιο θεσμό που αφορά στο πιο πολύτιμο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, τους νέους, επιβάλλεται να αγκαλιάσει η Ξάνθη. Η χαρά της συμμετοχής πολλαπλασιάζεται για τους νέους όταν τη μοιράζονται με την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους, τους γνωστούς. Απαραίτητη είναι η παρουσία όλων μας αφού όπως είπε ο κ. Φανουράκης: «θα θυμηθούμε όλοι ότι είμαστε παιδιά». Ήδη τις πρώτες μέρες των γιορτών η συμμετοχή είναι ικανοποιητική ενώ όλοι μπορούν να ενημερωθούν για τα δρώμενα απ’ το καλαίσθητο πρόγραμμα που έχει μοιράσει η ΔΕΑΞ.
Οι εκδηλώσεις
Πολλές απ’ τις εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο ενώ ανοιχτές δράσεις και εκθέσεις γίνονται και στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης. Επίσης πολλά θεατρικά παρουσιάζονται στα σχολικά συγκροτήματα των σχολείων που τα ετοίμασαν ενώ θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη συνάντηση των μαθητικών περιβαλλοντολογικών ομάδων του νομού. Θέατρο σκιών και εκθέσεις κοσμημάτων αλλά και αθλητικές δραστηριότητες και μουσικές παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο ‘Αμοιρίδειο’ Αθλητικό Κέντρο και στην Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης. Ρεσιτάλ πιάνου και παραστάσεις κλασσικού χορού, όλα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα πλαίσια του θεσμού.
Καλή διασκέδαση σε όλους!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κον…