Φωτίστε την Παλιά Πόλη!

0

Σε πολλά σημεία της Ξάνθης έχει παρατηρηθεί έλλειψη του απαραίτητου φωτισμού λόγω μη αντικατάστασης των καμένων λαμπών αλλά στην Παλιά Πόλη που αποτελεί τον πρώτο προορισμό των επισκεπτών, είναι άμεση η ανάγκη για αντικατάστασή τους όπως και η ρύθμιση του χρονοδιακόπτη για ν’ ανάβουν νωρίτερα τα φωτιστικά.
Γέμισε η Ξάνθη με όμορφα φωτιστικά που τοποθετούνται κατά καιρούς στα πλαίσια των αναπλάσεων των οδών που γίνονται. Με την σύγχρονη αντίληψη για τον φωτισμό των δρόμων, τόσο τα φωτιστικά όσο και οι λάμπες είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε και πολύ φως να δίνουν και οικονομικότερες λύσεις ν΄ αποτελούν.
Το θέμα όμως είναι να είναι και χρήσιμα αφού τελικά η τοποθέτησή τους πρέπει να διασφαλίζει τον καλό φωτισμό της πόλης. Αυτό βέβαια δε μπορεί να γίνει εφικτό όταν οι λάμπες είναι καμένες ή όταν τα φωτιστικά ανάβουν αφού έχει πέσει για τα καλά το σκοτάδι.
Αργεί ο διαγωνισμός, έμειναν από υλικά!
Από κατοίκους και καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης ενημερωθήκαμε ότι σε πολλά σημεία υπάρχουν καμένες λάμπες που δεν αντικαθίστανται εδώ και μέρες ενώ τα φώτα ανάβουν αργά με αποτέλεσμα οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι να προβληματίζονται να διέλθουν κάποια σημεία.
Απευθυνθήκαμε στον Προϊστάμενο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Δήμου Ξάνθης Δ. Πετρόπουλο να μας ενημερώσει και για τα δυο θέματα και μας είπε ότι λόγω της καθυστέρησης του διαγωνισμού για την προμήθεια του ηλεκτρολογικού υλικού του Δήμου, οι αποθήκες άδειασαν και δεν υπάρχουν λάμπες για να τοποθετηθούν. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πετρόπουλος: «φτάσαμε στο δεύτερο μισό του 2008 και δεν έχουμε προμηθευτεί ηλεκτρολογικό υλικό για το έτος βάσει προϋπολογισμού». Ωστόσο για την Παλιά Πόλη ειδικά όπως μας διαβεβαίωσε ο Προϊστάμενος, θα γίνει προσπάθεια ν’ αντικατασταθούν οι καμένες λάμπες απ’ ό,τι παλιές έμειναν, για να λυθεί το πρόβλημα.
Όσο για τους χρονοδιακόπτες, ο κ. Πετρόπουλος μας ενημέρωσε ότι περιοδικά γίνεται η αλλαγή τους ανάλογα με τη διάρκεια την ημέρας. Αυτές τις μέρες προχωρούν σε αλλαγή των χρονοδιακοπτών και σήμερα κιόλας, θα έχει αποκατασταθεί η καθυστέρηση. Υπολογίζεται ότι στις 9 παρά με 9 το βράδυ θ’ ανάβουν τα φώτα και θα σβήνουν στις 6 το πρωί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση ενάντια στην προκατάληψη

Την πρώτη του εκδ …