Φέτος το αρνί έχει ταυτότητα!

0

Εντατικοποιούνται από σήμερα οι έλεγχοι από την καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Ξάνθης, στα κρεοπωλεία όλου του νομού και στην Δημοτική αγορά της πόλης! Μικτά κλιμάκια σε καθημερινή βάση θα… οργώνουν τον νομό αλλά και τα σφαγεία προκειμένου να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους οι πολίτες για την ποιότητα του κρέατος που θα βάλουν στο πασχαλινό τους τραπέζι! Αυτό μας διαβεβαιώνει ο κ. Μιχάλης Σάββα, προϊστάμενος της Κτηνιατρικής της νομαρχίας ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τον νομάρχη Ξάνθης για το θέμα, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός του έργου.
Λευκή απεργία κτηνίατρων πασχαλιάτικα;
Προς στιγμήν υπήρχε κίνδυνος να μείνουμε χωρίς ελεγμένα κρέατα εν’ όψει μάλιστα των ημερών του Πάσχα που χαρακτηρίζεται ως «περίοδος του αρνιού», καθώς το συνδικαλιστικό όργανο των Γεωτεχνικών – ΠΟΓΕΣΥ – στο οποίο εκπροσωπούνται και οι κτηνίατροι μετά την απεργία τις 14ης και 15ης Απριλίου κήρυξε λευκή απεργία από τις 15 Απριλίου μέχρι το Πάσχα διεκδικώντας κλαδικά τους αιτήματα. Όμως σ’ αυτό διαφώνησε το πρωτοβάθμιο σωματείο των κτηνιάτρων, επήλθε ρήξη και έτσι οι κτηνίατροι θα βρίσκονται στις …επάλξεις για να δώσουν και φέτος την «μάχη του αρνιού» διασφαλίζονται τη δημόσια υγεία από …ύποπτα κρέατα που ενδεχομένως επιδιώκουν να διακινήσουν κάποιοι για να αισχροκερδούν εις βάρος της υγείας των πολιτών.
Αρνί με ταυτότητα!
Σ’ αυτό το σημείο όσο και στην παράνομη διακίνηση ξένων κρεάτων που στη συνέχεια βαπτίζονται ελληνικά έρχεται να βάλει δια νόμου φραγμό και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που με πρόσφατο νομοσχέδιο υποχρεώνει τους κρεοπώλες να εφοδιαστούν με ζυγιστικές μηχανές και έτσι θα αναγράφεται π.χ. στο αμνοερίφιο τόσο η χώρα προέλευσης όσο και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του που το καταστούν κατάλληλο προς κατανάλωση!
Δηλαδή με λίγα λόγια το φετινό αρνί που θα βάλουμε στο τραπέζι μας επιβάλλεται να έχει ταυτότητα!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν ο πολυπολιτισμός και η διγλωσσία γίνονται καθημερινή κατάσταση

Το Σάββατο 12 Ιανου&…