Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Φαναριώτες αλιείς κατά Λιμενικού Ταμείου Λάγος

Φαναριώτες αλιείς κατά Λιμενικού Ταμείου Λάγος

0

Πρόσφατα το «Ε» σε ρεπορτάζ του με τίτλο: «Μόνο …λόγια για το Λάγος» ανέδειξε το πρόβλημα δυσλειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου Λάγος που επικεντρώνεται στην έλλειψη μόνιμου υπάλληλου καθώς και την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το λιμάνι του Λάγος εξαιτίας της έλλειψης υποδομών αναβάθμισής του παρά τα …παχιά λόγια! Όλα αυτά δημιουργούν μια τάση απαξίωσης από τις επιχειρήσεις του νομού με επακόλουθο τη στροφή τους στο λιμάνι της Καβάλας. Τούτο διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Ξάνθη κ. Σκαρλάτος. Το αυτό επιβεβαιώνει και με επιστολή – καταγγελία ο Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιων Αλιέων Φαναρίου «Η ΠΑΝΑΓΙΑ», που κάνει λόγο για αδιαφορία του Λιμενικού Ταμείου Λάγος και για το λιμάνι του Φαναρίου το οποίο έχει στη δικαιοδοσία του. Αδιαφορία του Λιμενικού Ταμείου Λάγος καταγγέλλουν οι Φαναριώτες αλιείς και απευθύνονται προς τους φορείς ζητώντας λύση.
Φαναριώτες αλιείς κατά Λιμενικού Ταμείου Λάγος
«Εμείς, οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής Φαναρίου, νοιώθουμε την ανάγκη να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους Θρακιώτες τα προβλήματα που προκύπτουν από την αδιαφορία και τη δυσλειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Λάγος, στο οποίο ανήκουμε. Το Λιμενικό Ταμείο Λάγος, κάθε χρόνο, εισπράττει με τις θεωρήσεις των αδειών μας (55 περίπου επαγγελματίες) αλλά και από 100 ερασιτέχνες και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που ελλιμενίζονται στο Φανάρι, ένα αρκετά σοβαρό χρηματικό ποσό. Αυτά τα έσοδα είναι ανταποδοτικά και οφείλει το Λιμενικό Ταμείο Λάγος, τουλάχιστον, μέρος αυτών των λιμενικών τελών να τα διαθέτει στο Λιμάνι Φαναρίου, με διαφάνεια, για την ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό, την καθαριότητα και για οποιαδήποτε άλλη εργασία που συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των αλιέων. Όμως εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, το Λιμενικό Ταμείο Λάγος, αν και εισπράττει συνεχώς από εμάς τα λιμενικά τέλη, δεν έχει προβεί σε καμία βελτίωση στο λιμάνι Φαναρίου τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την ύδρευση κ.ά. του λιμανιού, στη φιλοτιμία των αλιέων και του Δήμου Αιγείρου.
Μη μπορώντας άλλο να αντέξουμε αυτήν την αδιαφορία του Λιμενικού Ταμείου Λάγος για το λιμάνι Φαναρίου, την κάνουμε γνωστή μέσω της εφημερίδα σας σε όλο το θρακιώτικο λαό. Επίσης θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και τους αρμόδιους φορείς, ώστε να δώσουν λύση σ’ αυτή την αδικία που καθημερινά βιώνουμε. Ζητούμε από το Λιμενικό Ταμείο Λάγος, όσο χρονικό διάστημα θα ανήκουμε σ’ αυτό, να μας αντιμετωπίζει ισότιμα ως εταίρους. Δεν είναι δυνατόν να χρειαζόμαστε τρεις και τέσσερις εργάσιμες ημέρες να μετακινούμαστε στο Λάγος, για την πληρωμή των λιμενικών τελών, επειδή στο γραφείο του Λιμενικού Ταμείου διατίθεται μόνο ένα άτομο και μάλιστα για ελάχιστες ώρες την ημέρα.
Ως διοικητικό συμβούλιο εκφράζουμε την αγωνία των αλιέων, αλλά διεκδικούμε και τα δικαιώματά μας και ζητούμε:
1. Από το λιμεναρχείο Λάγος να δώσει λύση στο πρόβλημα της είσπραξης των λιμενικών τελών για να μην χάνουμε, αναίτια, μεροκάματα λόγω αδυναμίας του Λιμενικού Ταμείου Λάγος.
2. Από το δήμαρχο Αιγείρου να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Φαναρίου, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει. Γνωρίζουμε βέβαια τις μέχρι τώρα προσπάθειές του.
3. Από τους φορείς που εμπλέκονται, να συμβάλλουν θετικά, για την ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Φαναρίου».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φλας στον Τόπειρο

Η δημαρχιακή καρ^…