Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ετοιμαστείτε για το Εθνικό Κτηματολόγιο

Ετοιμαστείτε για το Εθνικό Κτηματολόγιο

0

Στα τέλη του μηνός που διανύουμε έως το αργότερο τις πρώτες μέρες του επομένου θα ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπεται για το Εθνικό Κτηματολόγιο της χώρας σε γραφείο που θα βρίσκεται επί της οδού Καραολή και οι πολίτες θα ενημερωθούν με ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.
Συνολικά 107 Δήμοι, Δημοτικά Διαμερίσματα και Κοινότητες της χώρας κηρύσσονται προς κτηματογράφηση σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς.
Όπως εξήγησε ο κ. Σουφλιάς, η απόφαση περιλαμβάνει Δήμους των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης και τις πρωτεύουσες των νομών.
Όπως είπε ο κ. Σουφλιάς: «με το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης θα καταγραφούν 6,7 εκατ. δικαιώματα σε ακίνητα και θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο περίπου 3,1 εκατ. στρέμματα. Αυτό το πραγματικά φιλόδοξο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2010 – δηλαδή σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα που χρειάστηκε μία δεκαετία για να ολοκληρωθούν – και πλέον με τις νέες περιοχές που εντάσσουμε, το Εθνικό Κτηματολόγιο θα καλύπτει τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας".
Η νέα γενιά κτηματογράφησης θα υλοποιηθεί με βάση το νόμο 3481/2006 που ψηφίστηκε στη Βουλή το καλοκαίρι του 2006.
Ενημέρωση και προετοιμασία στην Ξάνθη
Λίγες μέρες πριν την έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών που προβλέπονται για την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου της χώρας και όλα είναι έτοιμα όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ξάνθης Χ. Μούρκας.
Η ημερομηνία που έχει ορισθεί ως εναρκτήρια είναι η 26η Μαΐου 2008 αλλά υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει λίγες μέρες αργότερα μέχρι τις αρχές Ιουνίου όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος. Το κλιμάκιο που θα συλλέξει τα απαραίτητα έγγραφα απ’ τους πολίτες θα εγκατασταθεί σε γραφείο πάνω απ’ την Εμπορική Τράπεζα επί της οδού Καραολή. Πρόκειται για υπαλλήλους του γραφείου που έχει αναλάβει την κατάρτιση του Κτηματολογίου και εδρεύει στην Αθήνα.
Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τα συμβόλαια και τα λοιπά που θα πρέπει να καταθέσουν φορείς και ιδιώτες, θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες ώστε να ενημερωθούν όλοι για την διαδικασία.
Τρεις μήνες είναι το χρονικό περιθώριο αφού η διαδικασία θα κρατήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου και μετά την κατάθεση θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση για τη συνέχεια, απ’ τους μελετητές.
Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί υποχρέωση όλων η κατάθεση συμβολαίων ιδιοκτησίας ακινήτων, γι’ αυτό ετοιμαστείτε αφού πρώτα ενημερωθείτε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση από το Σύνδεσμο Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Θράκης για να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που τους αφορούν

Την Τετάρτη 23 Ιανο&…