Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Εθνικός Ευεργέτης: Είδος υπό εξαφάνιση!

Εθνικός Ευεργέτης: Είδος υπό εξαφάνιση!

0

Σε μια εποχή που κυριαρχεί ο ατομικισμός σ’ όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, η ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς υποδηλώνει την καθυπόταξή του προς χάριν του κοινωνικού ευεργετήματος. Μόνο που το είδος τελεί υπό εξαφάνιση στην εποχή μας αν κρίνουμε από τις εθνικές ευεργεσίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια! Η ανακήρυξη όμως από την πολιτεία, ως Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, της 30ης Σεπτεμβρίου, έχει τη σημειολογία της, όμως η Μνήμη των τοπικών αιρετών μας αποδείχθηκε… ασθενής αφού στον επίσημο εορτασμό της στην Ξάνθη, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στον οποίο έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου κ.κ. Παντελήμονος, δοξολογία και σύντομη ομιλία από τον πρώην εκπαιδευτικό κ. Γεώργιο Κοτσιπετσίδη καθώς και τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, έστειλαν τους αντιπρόσωπους τους! Έτσι εκ μέρους του Νομάρχη Ξάνθης στεφάνι κατέθεσε ο αντινομάρχης κ. Παρτσαλίδης και εκ μέρους του δημάρχου Ξάνθης ο αντιδήμαρχος κ. Φωτιάδης. Το επίσημο τελετουργικό με την παρουσία στρατιωτικού αγήματος και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου τηρήθηκε απαρέγκλιτα και ο σεβασμιώτατος μετά το πέρας της τελετής έκανε δηλώσεις στο «Ε» αναφορικά με τη σημασία του εορτασμού της Ημέρας των Εθνικών Ευεργετών αλλά και το κοινωνικό ευεργέτημα που προκύπτει από την προσφορά των Εθνικών Ευεργετών αναφερόμενος σε παραδείγματα τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Σεβασμιώτατος: «Σήμερα τιμούμε την μνήμη όλων εκείνων που τον ιδρώτα τους, τους κόπους τους δεν τα κατανάλωσαν όλα για τον εαυτό τους αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόπου το διέθεσαν για την πατρίδα φτιάχνοντας πανεπιστήμια, ακαδημίες, παρθεναγωγεία, αγοράζοντας θωρηκτά, όπως ο Αβέρωφ. Σε τοπικό επίπεδο έχουμε τον Ματσίνη και τον Ζαλάχα.
Ο Ματσίνης δώρισε σχολεία και άλλα, ο Ζαλάχας άφησε ένα κληροδότημα που σήμερα χειρίζεται η Μητρόπολη και δίνει υποτροφίες σε παιδιά που αριστεύουν.
Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή τους και αυτοί οι άνθρωποι να βρουν μιμητές και στην εποχή μας, γιατί η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ένα εγωκεντρικό πνεύμα και ατομικισμό
Η προβολή αυτών των εθνικών ευεργετών είναι κάτι που σήμερα θα πρέπει να διδάξει όλους μας»!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …