Εσείς φταίτε για τα χάλια μας!

0

Ψηλά σηκώνει τους τόνους η ΠΑΣΚΕ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, με την ανακοίνωσή της, που αποτελεί ένα δριμύ κατηγορώ στις κυβερνητικές επιλογές. Συγκεκριμένα θεωρεί υπεύθυνες αυτές και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την «ζοφερή» όπως αποκαλεί εργασιακή και οικονομική εικόνα του νομού Ξάνθης.
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ Ξάνθης: «Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο»
«Φαίνεται πως από καιρό σε καιρό, κυρίως προεκλογικά τα αποθέματα αλαζονείας και υποκρισίας του κ. Πρωθυπουργού περισσεύουν. Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνεύει η αναντιστοιχία των προεκλογικών υποσχέσεων, με τις κυβερνητικές πολιτικές. Δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στην μνήμη του για να διαπιστώσει αυτή την ανακολουθία, γιατί τα καθημερινά και επαναλαμβανόμενα σκανδαλώδη γεγονότα είναι καταιγιστικά και αποπροσανατολίζουν δεξιοτεχνικά τον ελληνικό λαό. Δείγμα αυτής της πρακτικής αποτελούν και οι διαβεβαιώσεις του ίδιου αλλά και στελεχών της Κυβέρνησης του, ότι δεν θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας στο νομό Ξάνθης και ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του.
Σήμερα η ραγδαία αποβιομηχάνιση του Νομού Ξάνθης και η αποψίλωση θέσεων εργασίας, συντελείται με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία και διαβολική συνέπεια. Οι απολύσεις του 2% στον ιδιωτικό τομέα τρέχουν με επιταχυνόμενους ρυθμούς και ενίοτε με υπερβάσεις του ποσοστού αυτού. Οι επιχορηγήσεις επιχειρήσεων για την επιδότηση εργασίας έχουν σταματήσει, ή καθυστερούν πολύ. αφού δεν εκταμιεύονται τα σχετικά κονδύλια.
Οι κλάδοι των εποχικών επαγγελμάτων, όπως οι καπνεργάτες με μείωση 1.500 θέσεων εργασίας στο Νομό και οι οικοδόμοι με ανεργία που αγγίζει το 70% παρουσιάζουν κλίμα ζοφερό. Αφού είναι βέβαιο ότι πάνω από 2000 εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να σφραγίσουν το βιβλιάριο ασθενείας τους από το νέο έτος, λόγω και του ανταγωνιστικού μέτρου που πήρε αυτή η κυβέρνηση με την αύξηση των απαραίτητων ημερομισθίων από 50 σε 100. Έτσι αναπόφευκτος είναι ο κίνδυνος μαζικών μεταναστεύσεων.
Επιχειρήσεις όπως η VERTICAL, που απολύει 80 εργαζόμενους, η GROUPAL που έχει θέσει σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό της εκ περιτροπής ανά 15θήμερο, η ΙΝΤRACOM που κλείνει το παράρτημα της, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ που ξεκίνησαν να απολύουν προσωπικό για πρώτη φορά, αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του αποσυναρμολογούμενοι πάζλ του εργασιακού φάσματος, που αποτελούσα κάποτε αξιοθαύμαστο επίτευγμα για το Νομό Ξάνθης και τη Θράκη γενικότερα.
Εάν σ’ όλα αυτά προστεθούν οι μαζικές απολύσεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ, καθώς και το φιάσκο της μετατροπής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε εργοστάσιο παραγωγής βιοαιθανόλης, πάλι δεν θα μπορέσει να προσεγγίσει την πραγματικότητα,. γιατί αυτή είναι δραματικότερη και πλέον εφιαλτική.
Η μεθοδευμένη υποσχεσιολογία της Κυβέρνησης για διορισμούς των απολυμένων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ με ειδική τροπολογία, δεν πείθουν πλέον κανέναν, με δεδομένο την αντίστοιχη «τακτοποίηση» των απολυμένων της ΦΩΝΗΣ της ΑΜΕΡΙΚΗΣ.
Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Η συρρίκνωση θέσεων εργασίας, χωρίς καμιά προοπτική δημιουργίας νέων, φαίνεται ότι θα βρει την Ξάνθη με ανεργία πάνω από 30% τη νέα χρονιά και τελικά η ανυπαρξία αυτής της Κυβέρνησης θα έχει κάνει το χειρότερο απ’ όλα τα κακά για την μεγάλη γη της ΘΡΑΚΗΣ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εθιμοτυπική η επίσκεψη Τζίμα

Ο Υπουργός Μακεδ_…