Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Επέστρεψαν με το διεθνές βραβείο από τη Ρώμη

Επέστρεψαν με το διεθνές βραβείο από τη Ρώμη

0

Επέστρεψε από τη Ρώμη η αποστολή του Δήμου Ξάνθης η οποία μετέβη στην ¨Αιώνια Πόλη¨ για την παραλαβή του Διεθνούς βραβείου Giuseppe Sciacca, που απονεμήθηκε στον Δήμο μας για την διάδοση του πολιτισμού, της κουλτούρας και του εθελοντισμού των κατοίκων του.
Τα εν λόγω Διεθνή Βραβεία, υποστηρίζονται από αξιωματούχους, του Βατικανού, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους σημαντικούς φορείς.
Την τιμητική αυτή διάκριση παρέλαβε από τον Πρόεδρο της επιτροπής ο Δήμαρχος κύριος Μιχαήλ Στυλιανίδης εκ μέρους του Δήμου και των πολιτών της Ξάνθης ο οποίος προσέφερε στον Πρόεδρο των Διεθνών Βραβείων, κληρικό της Ιεράς Έδρας του Βατικανού και καθηγητή Πανεπιστημίου, Don Bruno Lima, ειδική τιμητική πλακέτα του Δήμου μας με το έμβλημα της πόλης.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ κύριος Εμμ. Φανουράκης προσέφερε στην μητέρα του εκλιπόντος νέου του οποίου το όνομα φέρει το Διεθνές Βραβείο, κυρία Sciacca αναμνηστικό με απεικόνιση από την Παλιά Πόλη της Ξάνθης.
Στις σημαντικές προσωπικότητες που παραβρέθηκαν, από την πλευρά του Δήμου μας, δόθηκαν ειδικοί φάκελοι με υλικό για την προβολή της Ξάνθης, έντυπα, DVD κλπ.
Η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα στο Καπιτώλιο της Ρώμης, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008.
Τέλος, μαζί με τον Δήμο Ξάνθης από την Ελλάδα βραβεύτηκαν ο σκηνοθέτης κύριος Γιάννης Σμαραγδής για την ταινία El Greco και ο πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κύριος Γεώργιος Αποστολόπουλος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …