Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Εντός Φεβρουαρίου κατατίθεται το νομοσχέδιο για την βιοαιθανόλη

Εντός Φεβρουαρίου κατατίθεται το νομοσχέδιο για την βιοαιθανόλη

0

Επιταχύνονται οι διαδικασίες επιλογής στρατηγικού επενδυτή στην ΕΒΖ που θα αναλάβει την μετατροπή των δύο Ζαχαρουργείων Ξάνθης – Λάρισας σε εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης. Όπως είναι γνωστό οι διαδικασίες είχαν «κολλήσει» για αρκετό διάστημα καθώς δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο για την βιοαιθανόλη. Όμως σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό εντός του Φεβρουαρίου κατατίθεται το θεσμικό πλαίσιο για τη βιοαιθανόλη από το Υπ. Γεωργίας, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους. Όπως είπε ο κ. Κοντό το νομοθετικό πλαίσιο έχει ήδη ολοκληρωθεί και θα συμπεριληφθεί στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία.
Μέχρι τα μέσα ή τέλη Μαρτίου του 2008 θα πρέπει να αναμένεται η υποβολή των τελικών δεσμευτικών προσφορών για την ΕΒΖ. Μετά την υποβολή θα δοθεί παράταση 20 ημερών ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σκέψεις στην ΑΤΕ να αποχωρήσει πλήρως από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Με βάση το αρχικό σχέδιο ο στρατηγικός επενδυτής θα αποκτήσει ένα υψηλό ποσοστό στην ΕΒΖ και η ΑΤΕ θα διατηρούσε ποσοστό μειοψηφίας. Σημειώνεται ότι η ΑΤΕ εμφανίζει την ΕΒΖ στα λογιστικά της βιβλία στην τιμή των 3,5 ευρώ.
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν ο πολυπολιτισμός και η διγλωσσία γίνονται καθημερινή κατάσταση

Το Σάββατο 12 Ιανου&…