Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ενημερωτική συνάντηση Κοντού στη Σμίνθη με δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους

Ενημερωτική συνάντηση Κοντού στη Σμίνθη με δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους

0

Ενημερωτική συνάντηση είχαν την Κυριακή το πρωί στις 11 η ώρα στο δημοτικό κατάστημα του δήμου Μύκης στην Σμίνθη ο δήμαρχος κ. Αγκά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο δήμαρχος Τοπείρου Στυλιανός Χατζηευαγγέλου, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Σατρών και Θερμών, ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγ.Ταρενίδης και ο Στέλιος Μωραΐτης.

Έπαινοι του δημάρχου
Σε σύντομη προσφώνησή του ο δήμαρχος Μύκης κ. Αγκά, ευχαρίστησε τον Ξανθιώτη υπουργό ο οποίος βοήθησε στην έγκριση και ένταξη διαφόρων σημαντικών έργων του δήμου από το πρόγραμμα «Αλεξ. Μπαλτατζής», ενώ τόνισε ότι ο υπουργός λειτούργησε χωρίς προκαταλήψεις, σε πνεύμα ισονομίας και ισοπολιτείας, ενώ παντού όταν τον χρειάστηκαν τον βρήκαν αρωγό.
Κλείνοντας ο κ. δήμαρχος τόνισε ότι γνωρίζει τον υπουργό από παλιά και τον ευχαρίστησε για όσα προσέφερε μέχρι τώρα στον δήμο και για όσα θα προσφέρει από δω και πέρα.

Δηλώσεις υπουργού
Κατ’ αρχάς βέβαια ο κ. Κοντός ευχαρίστησε τον δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους που παρεβρέθηκαν στη συνάντηση, η οποία όπως τόνισε έγινε για δύο λόγους.
Ο πρώτος για ν’ ακούσει τους δημοτικούς άρχοντες για τα διάφορα θέματά τους, για τα έργα που έγιναν, γι’ αυτά που έχουν προγραμματισθεί και για τα νέα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Ήδη τόνισε εγκρίθηκαν 3 έργα ύψους 1.800.000 ευρώ. Υπάρχουν σημείωσε νέες δυνατότητες ένταξης έργων αγροτικής οδοποιίας και Λιμνοδεξαμενών για όλες τις περιοχές. Ζήτησε δε να γίνει ο δήμος πρωτοπόρος στο θέμα αυτό για να υλοποιηθεί στη συνέχεια σε όλη την ορεινή Ελλάδα.
Ακόμη, επεσήμανε ότι το κλειστό Γυμναστήριο στον Εχίνο θα είναι πολλαπλών χρήσεων και το θέμα αυτό βρίσκεται στη φάση της προμελέτης.
Κλείνοντας τόνισε με έμφαση πως βοήθησε τον δήμο όπου χρειάσθηκε και όταν του ζητήθηκε τόσο σε δικά του θέματα αρμοδιότητας υπουργείου του, όσο και άλλων υπουργείων και το ίδιο θα εξακολουθήσει να πράττει και στο μέλλον.

Το θέμα του καπνού
Για την υπόθεση του καπνού που όπως είπε ενδιαφέρει τους κατοίκους γιατί είναι μονοκαλλιέργεια το είδος στην ορεινή περιοχή, τόνισε ότι έδωσε σκληρή μάχη μόνος του και επί ώρες στις Βρυξέλλες. Όπου μάλιστα όταν ακούν «καπνός» αντιδρούν έντονα και αρνητικά γιατί έχουν μπερδέψει την αντικαπνική με αντικαπνιστική εκστρατεία.
«Δώσαμε δύσκολη μάχη. Οι συζητήσεις πολύωρες κράτησαν από το μεσημέρι μέχρι το πρωί της άλλης ημέρας! Και κερδίσαμε να εξασφαλίσουμε το 100% των πόρων του τομέα καπνού να πάνε στους παραγωγούς μέχρι το 2013.
Ακόμη, διασφαλίσαμε τον δρόμο για μετά το 2013. Στην αρχή δεν ήταν στην ατζέντα ο καπνός. Εμείς τον βάλαμε στη συζήτηση, στα κείμενα. Βοήθησαν άλλες 8 χώρες και από τις πολύωρες συζητήσεις βγήκαν τα θετικά αποτελέσματα.»

Άλλα μέτρα
Αφού ολοκλήρωσε την ενημέρωσή του για το θέμα του καπνού ο κ. Κοντός έκανε αναφορά σε ορισμένα θέματα όπως: Το κόστος ενεργοποίησης δικαιώματος για τους με κύριο επάγγελμα αγρότες θα το πληρώνει το κράτος, όχι οι ίδιοι οι αγρότες.
– Τα παιδιά των αγροτών θα ενισχύονται στις σπουδές τους με υποτροφίες στα ΑΕΙ κλείνοντας δε τη δική του ενημέρωση τόνισε ότι μέχρι τώρα υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία με τη δημοτική αρχή. «Έχουμε κάνει πολλά, μπορούμε κι άλλα. Αρκεί να γίνουν μελέτες».
Μπορούμε, κατέληξε, ν’ αλλάξουμε την υποδομή των περιοχών αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί!

Διάλογος
Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος τόσο με τους δημοτικούς συμβούλους όσο και κατοίκους οι οποίοι ανέφεραν διάφορα θέματα που τους απασχολούν όπως ο δρόμος προς Εχίνο, έλλειψη σύνδεσης με Ίντερνετ, γήπεδο να γίνει στη Σμίνθη, αξιοποίηση οχυρών Εχίνου, επέκταση οικισμών Εχίνου και Σμίνθης, ελλείψεις σοβαρές στην ύδρευση, χρέη προς τρίτους του δήμου παρελθόντων ετών, δρόμος προς Άλμα κ.λ.π.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεγάλες οι προκλήσεις του ‘επιχειρείν’

Την καθιερωμένη _…