Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Είδε …το χάρο με τα μάτια της η δήμαρχος Αβδήρων

Είδε …το χάρο με τα μάτια της η δήμαρχος Αβδήρων

0

Το… χάρο με τα μάτια της είδε η δήμαρχος Αβδήρων κα Εύα Τσακίρη μαζί με τους δύο αντιδημάρχους της κ. Αμαξηλάτη και κ. Γεωργακάκη, το πρωί της Πέμπτης 12 Ιουνίου, όταν βρέθηκαν στο χώρο των Λουτρών της Ποταμιάς προκειμένου να κάνουν μια καταγραφή των ζημιών – όπως τους ζητήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Γενισέας – και να συμμαζέψουν…τα ασυμμάζευτα στα Λουτρά, μετά από την καταστροφική επιδρομή που δέχτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο!
Σκηνές… Άγριας Δύσης εκτυλίχθηκαν μπρος τα μάτια τους
Το αυτοκίνητο της Δημάρχου μαζί με τους δύο αντιδημάρχους εισήλθε στο χώρο των λουτρών από την μοναδική είσοδο. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει άλλη προσπελασιμότητα στο χώρο εκτός αυτής της εισόδου καθώς γύρω γύρω έχει χαντάκια.
Εκεί τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη! Ένα αυτοκίνητο μάρκας NISSAN με δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του αυτοκινήτου της δημάρχου προσπάθησαν να φύγουν. Όμως ο δρόμος τους είχε κλείσει από το αυτοκίνητο της δημάρχου και γι’ αυτό κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα και αυτοί και οι δύο αντιδήμαρχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Γεωργακάκης τους ρώτησε τι θέλουν μέσα στα Λουτρά. Ένας απ’ αυτούς του απάντησε ότι χρησιμοποίησαν το χώρο ως τουαλέτα και με περισσό θράσος συμπλήρωσαν : «Πάντως δεν ήρθαμε για να κλέψουμε»! Εκείνη τη στιγμή η δήμαρχος η οποία είχε κατεβεί απ’ το αμάξι πήρε το 100 και αυτό έγινε αντιληπτό από το ένα επιβάτη του NISSAN ο οποίος με μια αστραπιαία κίνηση σπρώχνει τον αντιδήμαρχο Γεωργακάκη, ο οποίος πέφτει κάτω, το ίδιο και τον κ. Αμαξηλάτη και ανεβαίνει στο αυτοκίνητό του. Ο άλλος συνεπιβάτης δεν πρόλαβε να μπει και πιάστηκε στο καπό του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο μαρσάρει και με φόρα κινείται πάνω στη δήμαρχο ενώ ο άλλος συνεπιβάτης σέρνεται από το καπό. Η δήμαρχος βλέπει το αυτοκίνητο να έρχεται προς τα πάνω της…η ρόδα γλιστρά στο γρασίδι, ο οδηγός μαρσάρει και το αυτοκίνητο περνά ξυστά από τη δήμαρχο, με μεγάλη ταχύτητα σχεδόν την παρέσυρε, και εξαφανίζεται. Ο ένας αντιδήμαρχος πρόλαβε και πήρε τα στοιχεία του αυτοκινήτου τα οποία κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές που ήλθαν λίγο μετά και πήραν καταθέσεις. Η σήμανση πήρε αποτυπώματα και όπως μάθαμε από τον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης κ. Μητσέλο διενεργείται προανάκριση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αυτοί προφανώς ήταν μέρος της συμμορίας που κατέκλεψε τα λουτρά και ήταν τόσο το θράσος τους που ήλθαν πρωί – πρωί να αποτελειώσουν τη δουλειά και προφανώς δεν περίμεναν… απρόσκλητους δημάρχους και αντιδημάρχους! Αυτό καταδεικνύει ότι κάποιοι δρουν ανεξέλεγκτα και εγείρει πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας.
Στο πλευρό της δημάρχου η οποία όπως είναι φυσικό ήταν έντρομη, έσπευσε ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου που την επισκέφτηκε στα Άβδηρα και ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης. Παράλληλα η τοπική ΤΕΔΚ συνεδρίασε γι’ αυτό το θέμα την Παρασκευή το πρωί και εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με οποίο καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση προς τη δήμαρχο Αβδήρων και δηλώνει τη συμπαράστασή της. Παράλληλα η ΤΕΔΚ ζητά άμεση στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Αβδήρων, αλλά και μέτρα από την πολιτεία για την επαναλειτουργία των Λουτρών της Ποταμιάς τη φετινή σαιζόν και την εξασφάλιση των 18 οικογενειών των εργαζομένων στα λουτρά που αν δεν λειτουργήσουν θα μείνουν άνεργοι.
Ψήφισμα συμπαράσταση της ΤΕΔΚ προς τη Δήμαρχο Αβδήρων
«Με αφορμή τη λεηλασία των εγκαταστάσεων των Λουτρών Ποταμιάς Αβδήρων, αλλά και την επίθεση που δέχθηκε την επόμενη ημέρα η Δήμαρχος Αβδήρων και οι 2 Αντιδήμαρχοι στον ίδιο χώρο από κακοποιούς, με συνέπεια να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή τους, τα μέλη του ΔΣ της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης καθώς και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι του Νομού, ομόφωνα δηλώνουν :
1.Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφό μας, Δήμαρχο Αβδήρων και Αντιπρόεδρο της ΤΕΔΚ, Εύα Τσακίρη, καθώς και στους 2 Αντιδημάρχους του Δήμου Αβδήρων.
2.Ζητούμε από την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συλληφθούν οι δράστες, αλλά κυρίως να προληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα. Η περιουσία του Δήμου και των Δημοτών, αλλά κυρίως η σωματική ακεραιότητα των αιρετών, πρέπει να προστατεύεται επαρκώς και αποτελεσματικά.
Τονίζουμε την ανάγκη στελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων στην Ύπαιθρο του Νομού και ιδιαίτερα την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Αβδήρων για προφανείς λόγους.
3.Τα αρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια ΑΜΘ να εξασφαλίσουν άμεσα πιστώσεις ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επαναλειτουργήσουν τα Λουτρά κατά την παρούσα περίοδο.
4.Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Πολιτεία ώστε να εξασφαλισθούν στο διάστημα αυτό οι 18 οικογένειες των εργαζομένων στα Λουτρά».

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συσκέψεις φορέων υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ο Θρακιώτης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κον…