Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Δημαρχιακές εντυπώσεις και… εντυπωσιασμοί από το Ντουμπάι

Δημαρχιακές εντυπώσεις και… εντυπωσιασμοί από το Ντουμπάι

0

Κατόπιν εορτής …επί τη ονομαστική του εορτή δεχόταν και κερνούσε λικέρ και φοντάν στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, καθώς την ημέρα της γιορτής του (Σάββατο 8 Νοεμβρίου) την γιόρτασε στο εξωτικό Ντουμπάι! Δεν είναι γνωστό αν εκεί κέρασε φοντάν ή… χουρμάδες αλλά σίγουρο είναι ότι δέχτηκε πολλές ευχές για μακροημέρευση, επιτυχία, δημιουργικότητα και ευτυχία από τα 80 μέλη της αποστολής από όλη την Ελλάδα (10 δήμαρχοι) που επισκέφτηκαν το Δήμο του Ντουμπάι στα πλαίσια ενός προγράμματος ανταλλαγών σε θέματα λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ανάλογες ήταν και οι ευχές που δέχτηκε από φορείς δημότες και δημοσιογράφους χθες στο Δημαρχείο αν και των τελευταίων ήταν και λιγάκι πονηρές προκείμενου να βγει είδηση! Όπως του «Ε» που όλες αυτές τις …προσαύξησε με ευχή για επανεκλογή του (για ευνόητους λόγους)! Και ο κ. Δήμαρχος ευγενικά ευχαρίστησε για όλες τις ευχές!
Ένα απέραντο χωτοτάξιο το Ντουμπάι
Μετά το πέρας του ευχολογίου ο κ. Δήμαρχος μας μετέφερε τις εντυπώσεις του από το Ντουμπάι, οι οποίες έχουν το στοιχείο του… εντυπωσιασμού! Συγκεκριμένα χαρακτήρισε ένα απέραντο εργοτάξιο το Ντουμπάι. Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά και μεγάλα έργα σε εξέλιξη, όπως βιολογικός καθαρισμός, λιμάνια, έργα που έχουν αναλάβει ελληνικές εταιρείες. Είναι δε εντυπωσιακό ότι σε συνάντησή του με εκπρόσωπους της εταιρείας (ΆΚΤΩΡ) που έχει αναλάβει το έργο του βιολογικού, του μεταφέρθηκε ότι το 1/3 των γερανών της γης βρίσκονται και δουλεύουν στο Ντουμπάι! Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στον κ. Δήμαρχο εκτός των άλλων ένα κτίριο 800 μέτρων ύφος. Αυτό που είναι εμφανές – όπως μας είπε – είναι ότι υπάρχει ένα εντυπωσιακός ρυθμός ανάπτυξης και ότι το …πετροδολάριο ρέει…
Διευθυντές αντί για δήμαρχοι
Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι η αποστολή πήγε μεν για να σχηματίσει άποψη για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο Ντουμπάι, για τη λειτουργία των υπηρεσιών της αλλά δεν …βρήκε τοπική αυτοδιοίκηση! Τουτέστιν πήγαν για μαλλί και ήρθαν κουρεμένοι! Όπως μας εξήγησε ο κ. Δήμαρχος εκεί κυβερνά ο Εμίρης που δεν είναι διόλου… κακομοίρης, ούτε όμως έχει ακούσει τίποτε για δημοκρατικούς θεσμούς! Έτσι διορίζει εν τη αρεσκεία του διευθυντές αντί δια δημάρχους οι οποίοι διαχειρίζονται τα του δήμου. Σε μας αυτά θυμίζουν άλλες εποχές αλήστου μνήμης!
Στο Ντουμπάι όμως το σύστημα αυτό λειτουργεί και έχει σαν επακόλουθο όλα να γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να μην υπάρχουν ενστάσεις, χρονοβόρες μελέτες έργων και διαδικασίες επί διαδικασιών τουτέστιν μηδέν γραφειοκρατία!
Δεν έγινε γνωστό αν το Knowhow που απέκτησαν οι έλληνες δήμαρχοι και ο δήμαρχός μας στο Ντουμπάι θα σηματοδοτήσει κάποιες αλλαγές – τύπου Ντουμπάι – στη λειτουργία του Δήμου Ξάνθης, το βέβαιο είναι όμως αν τούτο συμβεί οι μεν κύριοι Πούλιος – Ανταμπούφης – Μπαντάκ θα έχουν λαμπρό αντιπολιτευτικό πεδίο, κάποιοι όμως από τη συμπολίτευση μάλλον δεν θα έχουν και πολλές αντιρρήσεις! Ονόματα δεν λέμε!
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ημερίδα σήμερα στην Πολυτεχνική

Στα πλαίσια του Ε …