Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Δες τη ζωή σου σ’ άλλη γωνιά της γης

Δες τη ζωή σου σ’ άλλη γωνιά της γης

0

Σκεφτήκατε ποτέ πώς θα ήταν η ζωή σας αν είχατε γεννηθεί σ’ ένα διαφορετικό μέρος του κόσμου; Τι θα ήταν διαφορετικό αν το πρώτο σας κλάμα ακουγόταν στην Ινδονησία, την Ουκρανία ή την Ουρουγουάη;
Μία ομάδα εργασίας από τη βελγική τηλεόραση έρχεται να απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα με μια σειρά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν το 2009 και θα προβάλλουν ανθρώπους που έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου να συναντώνται και να ανταλλάσσουν εμπειρίες.
Το όλο εγχείρημα (Birthday Twin Project) επικεντρώνεται στο ερώτημα: «πώς θα ήταν η ζωή μου αν δεν είχα γεννηθεί στο Βέλγιο;». Ήδη οι διοργανωτές έχουν βρει 20 Βέλγους, οι οποίοι θα συναντήσουν από τρεις ανθρώπους γεννημένους την ίδια ημερομηνία σε άλλα μέρη του πλανήτη και θα τους επισκεφτούν για να ζήσουν για 2 μέρες την καθημερινή τους ζωή.
Μέχρι στιγμής, σε 45 χώρες απ’ άκρη σ’ άκρη της γης-Μαρόκο, Μεξικό, Βραζιλία, Βολιβία, Εκουαδόρ, ΗΠΑ, Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Σλοβενία και πολλές πολλές άλλες- έχουν βρεθεί 200 άτομα που ενδιαφέρονται. Επόμενη στάση για τους Βέλγους διοργανωτές είναι η πόλη μας, αφού στις προθέσεις τους είναι να βρούνε άτομα από την επαρχία, ώστε να αποτυπωθεί καλύτερα η εικόνα της καθημερινής τους ζωής.
Όπως μας ενημέρωσε μία από τα πέντε μέλη της ομάδας, η Tessa Uytterhoeven, η φιλοσοφία της παραγωγής διέπεται από την πρόθεση να προβάλει θετικά ντοκιμαντέρ με σεβασμό στους ανθρώπους που συμμετέχουν, χωρίς καμία διάθεση να υποβαθμίσουν τη δική τους ζωή ή χώρα. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν μαζί σε ποιο σημείο το περιβάλλον, τα ιστορικά γεγονότα, οι συνήθειες και ο πολιτισμός επηρεάζουν την καθημερινότητα, τη στάση ζωής τους και τη νοοτροπία τους.
Και ποιος άλλωστε δεν έχει εκπλαγεί όταν αντιλαμβάνεται ότι μικρές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν την πορεία όλης της ζωής τους, για κάποιον άλλο είναι άγνωστες, παράξενες και πρωτότυπες; Η ευκαιρία να το ανακαλύψετε είναι μπροστά σας. Ελέγξτε τις ημερομηνίες στον πίνακα και ίσως να είστε εσείς το νέο «δίδυμο» της βελγικής τηλεόρασης!

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν ο πολυπολιτισμός και η διγλωσσία γίνονται καθημερινή κατάσταση

Το Σάββατο 12 Ιανου&…