Χωρίς φόβον και πάθος…

0

Το έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη και έρχεται η κατάθεση του πρώην δημάρχου Βιστονίδας κ. Βασίλη Τσολακίδη στην Εξεταστική Επιτροπή να το επιβεβαιώσει!
Αποτελεί προσέγγιση κοινού νου η παρατήρηση και εύλογο ερώτημα που απορρέει από τις ευθυγραμμισμένες καταθέσεις Δήμάρχου Ξάνθης – Μητροπολίτη Ξάνθης – Νομάρχη Ξάνθης και των δηλώσεων του κ. Ρουσόπουλου ότι στη συνάντησή τους τον Ιούλιο του 2004 για την υπόθεση των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου στη λίμνη Βιστονίδα τους είπε ότι είναι αναρμόδιος. Δηλαδή ο κ. Κοντός… αρμοδίως τους έκλεισε ραντεβού με ένα αναρμόδιο και όλοι οι αρμόδιοι φορείς κατέβηκαν στην Αθήνα να επισκεφτούν έναν αναρμόδιο, ο οποίος παρεμπιπτόντως γνώριζε το σκοπό της επίσκεψής τους και παρόλα αυτά τους δέχτηκε απλά για να τους δηλώσει ότι είναι αναρμόδιος!
Οι αρμόδιοι και ο «αναρμόδιος»
Χωρίς φόβον και πάθος ο κ. Τσολακίδης στην κατάθεσή του λέει αυτά που είχε αποκαλύψει στο «Ε» «αδειάζοντας» τους συμμετέχοντες στη συνάντηση απ’ την οποία αποκλείστηκαν ο ίδιος και ο κ. Ξυνίδης.
Και ιδού τι λέει ο κ. Τσολακίδης: «Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στον κ. Ρουσόπουλο, ο δεσπότης μου είπε: ‘Δήμαρχε άστα. Αφού φεύγουν από δω, θα δούμε τι θα γίνει’. Ήταν κοινό μυστικό, ότι οι μοναχοί θα πάρουν αλλού εκτάσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω. Δηλαδή κατέβηκαν από κει όλοι οι φορείς της Ξάνθης, ξεκίνησαν από κει δέκα άνθρωποι για να πάνε στο γραφείο του για να τους πει ότι είναι αναρμόδιος; Πιστεύω ότι θα έλεγε κατευθείαν ότι δεν μπορεί».
«Οι επενδυτές» και ο κ. Σγουρίδης
Όμως ο κ. Τσολακίδης δεν σταμάτησε εκεί. Ιδού τι είπε για τον ρόλο του κ. Σγουρίδη αλλά και του κ. Στυλιανίδη: «Εγώ απ’ ό,τι γνωρίζω, ο κ. Σγουρίδης ήταν περίπου στο κλίμα του κ. Φωτιάδη, στην αρχή τουλάχιστον, όπως και άλλοι – και ο κ. Στυλιανίδης – που στην αρχή μιλούσαν για ‘επενδυτές’ κλπ».
Επιστολή Παυλίδη: Δεν φαίνεται η «αναρμοδιότητα» του κ. Ρουσόπουλου
Ο κ. Τσολακίδης ανέγνωσε και επιστολή του νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη, , εννέα μέρες μετά την επίμαχη σύσκεψη, όπου περιλαμβανόταν και το παρακάτω απόσπασμα: «Για τις αποφάσεις Δρυ και Φωτιάδη, η επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα της. Όσον αφορά τη συνάντηση με τον κ. Ρουσόπουλο και τη βαριά φρασεολογία που χρησιμοποιείται γύρω από αυτήν, με προφανή σκοπό να υπεισέλθουν κομματικές λογικές στο περιεχόμενό της, νομίζω ότι ήταν διαφανής και εγγυημένη στο περιεχόμενό της υπέρ των δικαίων μας, όπως αποδεικνύεται από την παρουσία του Μητροπολίτη μας, του οποίου τις θέσεις ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει».
Μετά απ’ όλα αυτά ο Ν. Τσούκαλης του ΣΥΡΙΖΑ (μέλος της Εξεταστικής) αναρωτήθηκε: «τι θα μπορούσε να πει ο κος Ρουσόπουλος στη συνάντηση για να υπερασπιστεί τα δίκαια της περιοχής; Είναι δυνατόν να είπε πως είναι αναρμόδιος; … Δεδομένου ότι είχαν υπογραφεί όλα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως τους είπε ότι πλέον έχει τελειώσει, μην ανησυχείτε, δεν θα σας ακουμπήσουμε τη λίμνη, θα δώσουμε αλλού οικόπεδα».
Αυτό γνωρίζαμε και μεις ανεπίσημα από ανεπίσημες δηλώσεις των συμμετεχόντων στην συνάντηση που μάλιστα ήταν πολύ ικανοποιημένοι που το «βαρίδι» της Βιστονίδας που τους βάρυνε πολιτικά έφυγε από την πλάτη τους, όμως το γεγονός ότι στις τωρινές καταθέσεις τους άλλα λένε και μάλιστα απόλυτα ευθυγραμμισμένα ώστε να βγάλουν «λάδι» τον κ. Ρουσόπουλο τι καταδεικνύει; Μήπως ότι η κομματική λογική είναι πάνω απ’ όλα; Και αυτό μπορεί εύκολα να το υποθέσει κάποιος για τους αιρετούς, Δήμαρχο Ξάνθης – Νομάρχη Ξάνθης, που είναι γνωστή η κομματική τους ταυτότητα, για τον Μητροπολίτη όμως; Άγνωστες οι βουλές του κ.κ. Παντελεήμονα!
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όλα στο φως για τη Μονή Βατοπεδίου»

Πορεία προς το λα …