Αργούν αλλά…έρχονται

0

Με κανονικούς ρυθμούς και ροή πραγματοποιείται η καταβολή της επιδότησης του 12% στους δικαιούχους επιχειρηματίες του νομού απ’ τον ΟΑΕΔ ενώ η τοπική υπηρεσία είναι η πιο ‘γρήγορη’ και στην καταβολή για τις νέες θέσεις εργασίας.
Η πολυαναμενόμενη κρατική οικονομική στήριξη που οι ξανθιώτες επιχειρηματίες δικαιούνται βάσει νόμου, αποτελεί μια ανάσα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Μια αναγκαία ανάσα στην οποία έχουν μάθει να υπολογίζουν και τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για να καλύψει πραγματικά κενά που δυστυχώς δημιουργούνται απ’ την γενική οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει η αγορά.
Ένας στους τρεις δικαιούχους έχει καλυφθεί για το 12%
Μεγάλη η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην καταβολή της επιδότησης επιχειρήσεων μέσω ΟΑΕΔ αφού μεσούντος του 2008, κλήθηκαν να καλυφθούν οι δικαιούχοι για το Β’ εξάμηνο του 2006. Η ανησυχία των επιχειρηματιών για το μέλλον της απαραίτητης επιδότησης είναι έκδηλη κι έχουν δηλώσει μέσω των συλλογικών τους οργάνων ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν και να διεκδικούν την επιδότηση του 12% που αποτελεί ανάσα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
Ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ξάνθης Σ. Μαζαράκης μας ενημέρωσε ότι ήδη το ένα τρίτο των δικαιούχων που έχουν ειδοποιηθεί πριν το Πάσχα, έχουν λάβει την επιδότηση σύμφωνα με την σειρά που έχουν υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η ροή της καταβολής γίνεται κανονικά και μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Μαζαράκης η υπηρεσία του ΟΑΕΔ Ξάνθης είναι απ’ τις λίγες που τόσο γρήγορα κινούνται οι διαδικασίες και πληρώνονται οι επιχειρηματίες. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν καλυφθεί όλοι οι δικαιούχοι που είναι καλυμμένοι με τα απαραίτητα φορολογικά και άλλα δικαιολογητικά όπως προβλέπει ο νόμος.
Τα προγράμματα για τις νέες θέσεις εργασίας
Η καθυστέρηση που κατατέθηκε από αναγνώστες ότι παρατηρείται στην καταβολή των κονδυλίων για τα επιδοτούμενα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, μπορεί να οφείλεται μόνο σε διαδικαστικά θέματα που αφορούν είτε τον δικαιούχο είτε την συγκεκριμένη σύμβαση όπως μας ενημέρωσε ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ.
Το κάθε πρόγραμμα έχει τις δικές του ημερομηνίες καταβολής των ποσών και καλό θα είναι οι δικαιούχοι, στην περίπτωση που παρουσιάζονται καθυστερήσεις ν’ απευθύνονται στον προϊστάμενο για διασταύρωση των απαραίτητων στοιχείων ώστε ν’ αποφεύγονται άσκοπες καθυστερήσεις από τυχόν ελλείψεις στα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η ροή των προγραμμάτων πάντως είναι κανονική όπως μας είπε ο κ. Μαζαράκης και τα χρήματα καταβάλλονται σύμφωνα με τις υποχρεώσεις των προγραμμάτων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση από το Σύνδεσμο Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Θράκης για να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που τους αφορούν

Την Τετάρτη 23 Ιανο&…