Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Απάντησε το υπουργείο Εθνικής Παιδείας στην ερώτηση του βουλευτή Παν.Σγουρίδη για τις Μαθητικές κατασκηνώσεις Αρχαίων Αβδήρων

Απάντησε το υπουργείο Εθνικής Παιδείας στην ερώτηση του βουλευτή Παν.Σγουρίδη για τις Μαθητικές κατασκηνώσεις Αρχαίων Αβδήρων

0

Η απάντηση:
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Θέμα : «Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμό 7018/2-10-08»
Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 7018/2-10-08, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ.Π.Σγουρίδης, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Κατά την λειτουργία της κατασκηνωτικής περιόδου 2008, υπήρξε επιμελής καθαρισμός του δάσους της κατασκήνωσης με την βοήθεια των Δήμων Αβδήρων και Βιστωνίδας, διανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες και διατέθηκαν υδροφόρες από την Διοίκηση Έργων του Δ’ΣΣ, ενώ τοποθετήθηκαν πυροσβεστικά σώματα στα κτίρια.
Διαμορφώθηκε ο χώρος και ήδη υπάρχει η πρόσβαση στον όρμο της κατασκήνωσης με διάνοιξη δρόμου προς αυτόν. Η πρόσβαση είναι πια άμεση και τα παιδιά φέτος ετοίμασαν δραστηριότητες στην αμμουδιά.
Το Ταμείον Θράκης έχει την παραχώρηση του χώρου της κατασκήνωσης από το ΥΠ.Ε.Π.Θ μετά τη λειτουργία της κατασκηνωτικής περιόδου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Νομιμοποιείται ως χρήστης του χώρου, όπως και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σχετικά με το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, φιλοξενούνταν τα προηγούμενα χρόνια από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση λόγω μειωμένης προσέλευσης μαθητών, με παραχώρηση κοινοτήτων. Κατά τη φετινή περίοδο οι κατασκηνωτικές περίοδοι των μαθητικών κατασκηνώσεων είχαν μεγαλύτερη προσέλευση, διότι για πρώτη φορά φιλοξένησαν μαθητές των μειονοτικών σχολείων και μαθητές Ρομά από τους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. Συνολικά στις μαθητικές κατασκηνώσεις κατά τις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους θέρους 2008 φιλοξενήθηκαν τριακόσια περίπου παιδιά.
Το ΥΠ.Ε.Π.Θ γι τις παραπάνω κατασκηνωτικές περιόδους χρηματοδότησε την Επιτροπή Μαθητικών Κατασκηνώσεων και Φιλοξενίας Ξάνθης με το ποσό των 100.000 € για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, καθώς και για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.
Τέλος, ήδη η Επιτροπή Μαθητικών Κατασκηνώσεων και Φιλοξενίας Ξάνθης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους συναρμόδιους φορείς, για να προχωρήσει το θέμα της πυροπροστασίας για ασφαλέστερη χρήση του χώρου.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεγάλες οι προκλήσεις του ‘επιχειρείν’

Την καθιερωμένη _…