Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Απαγορευτικές για την ισχύ του μέτρου οι απαραίτητες διαδικασίες

Απαγορευτικές για την ισχύ του μέτρου οι απαραίτητες διαδικασίες

0

Την εφαρμογή του μέτρου για την καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης πετρελαίου με την οποία έχουν συμφωνήσει οι πρατηριούχοι αρχικά, προσπαθεί να επιβάλλει το Υπουργείο απ’ τα μέσα Φεβρουαρίου παρά την παράταση που ζητούν οι ενδιαφερόμενοι επικαλούμενοι ότι δεν προλαβαίνουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την ορθή λειτουργία του μέτρου.
Συνέχεια στο θρίλερ της συζήτησης και αναζήτησης λύσης στα προβλήματα που προκύπτουν απ’ την αλλαγή διάθεσης του πετρελαίου στην προσπάθεια να παταχθεί η λαθρεμπορία του. πολλές οι προβλεπόμενες και απαραίτητες διαδικασίες που επιβάλλεται ν’ ακολουθήσουν οι πρατηριούχοι που δηλώνουν ότι δεν προλαβαίνουν να είναι έτοιμοι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου που ορίζει ως ημερομηνία έναρξης ισχύς του μέτρου το Υπουργείο και ζητούν παράταση.
Συνεργάστηκαν χωρίς να πάρουν έγκριση
Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Ξάνθης Χ. Χαραλαμπίδης, σε ημερίδα ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα και συμμετείχαν πρατηριούχοι απ’ όλη την Ελλάδα, ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του Υπουργείου ότι το μέτρο θα ισχύσει απ’ τις 14 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση έφερε αναστάτωση όταν ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες ότι η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Ελλάδος συμφώνησε με την ημερομηνία χωρίς να πάρει, ως όφειλε, την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, Όπως τονίζει ο κ. Χαραλαμπίδης: «είμαστε σύμφωνοι με το σύστημα ‘Ήφαιστος’ που θα ισχύσει αλλά με ένα μήνα μπροστά μας τουλάχιστον, για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Υπάρχουν πρατηριούχοι που δεν έχουν ούτε καν ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του μέτρου. Τα έντυπα αλλάζουν, οι θεωρήσεις απ’ τις εφορίες αλλάζουν κι όλα αυτά χρειάζονται χρόνο για να γίνουν. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι στις 14 Φεβρουαρίου κι ελπίζουμε όταν θα το διαπιστώσει το Υπουργείο να μας δώσει την παράταση ενός μηνός που ζητάμε. Τις επόμενες μέρες θα φανεί τι θα γίνει».
Πολλά τα άλυτα προβλήματα του συστήματος
Ένα βήμα πριν την ισχύ του μέτρου και πολλά απ’ τα ζητήματα που προβληματίζουν τους πρατηριούχους παραμένουν άλυτα όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χαραλαμπίδης: «οι εμπλοκές που έχουμε μπροστά μας με το θέμα του ΑΦΜ και του ρολογιού της ΔΕΗ, είναι δεδομένες αφού δεν έχουν βρεθεί λύσεις. Αν κάποιος δεν έχει ΑΦΜ δεν θα μπορεί να πάρει πετρέλαιο και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η ‘πίστωση πέθανε’. Η απαραίτητη διασταύρωση των στοιχείων που διασφαλίζει την επιστροφή των χρημάτων, θα γίνεται απ’ τον πρατηριούχο αφού αν είναι κάποιο στοιχείο λάθος, δεν θα αποδίδονται τα χρήματα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για τους μικρούς πρατηριούχους να δίνουν πετρέλαιο επί πιστώσει με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Οι ‘μικροί’ θα φύγουν απ’ την αγορά και θα μείνουν 4-5 ΄μεγάλοι’ σε κάθε νομό. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεγαλώνει και οι μικροί δεν θ’ αντέξουν».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση ενάντια στην προκατάληψη

Την πρώτη του εκδ …