Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ανησυχία ένα βήμα πριν τις συνελεύσεις των τελικών αποφάσεων

Ανησυχία ένα βήμα πριν τις συνελεύσεις των τελικών αποφάσεων

0

Μεσούντος του Ιουλίου, λίγες μέρες πριν τις τελευταίες γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δυο συνεταιριστικών εργοστασίων ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ, η ανησυχία που φέρνει στους εργαζόμενους η σιγή του μεγαλομετόχου, της Αγροτικής Τράπεζας, τους οδήγησε στη σύγκληση κοινής γενικής συνέλευσης για να ενημερωθούν και ν’ αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.
Την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008 στις 13.00’ συνεδρίασαν οι γενικές συνελεύσεις των Σωματείων Εργαζομένων των εργοστασίων ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ στο χώρο της ΣΕΒΑΘ.
Αιτία της συνεδρίασης ήταν η ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον τους αφού η σιγή από πλευράς της Αγροτικής Τράπεζας, του μεγαλομετόχου των εργοστασίων, τους αναγκάζει να προετοιμαστούν για όλα τα ενδεχόμενα.
Πωλούνται αλλά δε γνωρίζουν τι γίνεται
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ Δ. Αραμπατζής αναφέρθηκε στο λόγο της συνέλευσης λέγοντας: «ο σκοπός της συνέλευσης είναι ότι αναμένουμε το πρόγραμμα απ’ την Αγροτική τράπεζα μετά την αναβολή που ζήτησε η ίδια απ’ τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων κι ενώ έχουν περάσει αρκετές μέρες, δεν έχουμε λάβει τίποτα. Πρέπει κι εμείς ως Σωματεία να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, σε περίπτωση που δεν ληφθεί κάποια απόφαση για το μέλλον των εργαζομένων, να δούμε τι θα κάνουμε. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η λύση για όλους τους εργαζόμενους θα είναι κοινή. Έχουμε φτάσει στο ‘αμήν’ και των δυο εργοστασίων και ο Υπουργός Α. Κοντός ανακοίνωσε ότι θα έχουμε ένα πρόγραμμα. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές για το τυπογραφείο της ΣΕΒΑΘ αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο».
Στην τραγικότητα της κατάστασης που επικρατεί στη ΣΕΠΕΚ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο εργοστάσιο Β. Καρασακαλίδης λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας άρα έχουν μείνει χωρίς αντικείμενο οι εργαζόμενοι ενώ υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές όπως έχει αναφερθεί αλλά δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν απ’ τους Προέδρους για τις εξελίξεις και συζητήθηκαν οι απόψεις τους για τις κινήσεις που προτείνονται να γίνουν στο επόμενο διάστημα. Κοινή είναι η ανησυχία όλων για την σιγή της Τράπεζας δεδομένου ότι οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων που θα γίνουν στις 30 Ιουλίου και στα δυο εργοστάσια, δε μπορούν πλέον ν’ αναβληθούν όπως προβλέπει ο νόμος άρα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον των εργοστασίων.
Θυμίζουμε ότι υπάρχει πρόταση για παύση λειτουργίας του τοματάδικου της ΣΕΒΑΘ και πώλησης του τυπογραφείου και της ΣΕΠΕΚ.
ΟΙ εργαζόμενοι επιφυλάχθηκαν ν’ ανακοινώσουν τις επόμενες κινήσεις τους, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα μέχρι τις γενικές συνελεύσεις.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ανταλλαγές, ειλημμένη απόφαση!

Ενώπιον της εισα^…