Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας του Νομού

Αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας του Νομού

0

Με πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στο ιατρείο Ευμοίρου και νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για το Περιφερειακό Ιατρείο Ευλάλου, αναβαθμίζεται η πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στο Νομό ενώ το χρονοδιάγραμμα επηρεάζεται απ’ τις διαδικασίες που αφορούν στο Υπουργείο Υγείας.
Στην προκήρυξη του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανέγερση νοσηλευτικών μονάδων σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνεται η κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου στο Εύλαλο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.320.000 ευρώ ενώ όπως αναφέρεται στους όρους, η διάρκεια εκτέλεσης κάθε ιατρείου ορίζεται σε τέσσερις μήνες από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου εγκατάστασης του αναδόχου στον συγκεκριμένο χώρο ανέγερσης ενώ ως ημερομηνία ολοκλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών που απορρέουν απ’ την σύμβαση ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2008.
Νέες κτιριακές εγκαταστάσεις
Όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Κ. Αντωνακάκης, πρόκειται για την ευτυχή κατάληξη της εισήγησης που είχε γίνει απ’ το Νοσοκομείο για την ανέγερση νέου κτιρίου που θα μετεγκατασταθεί το Περιφερειακό Κέντρο Ευλάλου. Ο χώρος έχει ήδη παραχωρηθεί απ’ τον Δήμο Τοπείρου και αναμένεται να κυλήσουν οι διαδικασίες.
Το Περιφερειακό Κέντρο Ευλάλου ανήκει διοικητικά στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων που βρίσκεται στο πέρας των εργασιών για την λειτουργία του και απασχολούνται δυο γιατροί και μια νοσηλεύτρια.
Και δεύτερος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Ευμοίρου
Στη λύση της πρόσληψης και δεύτερου γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Ευμοίρου κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες όπως μας ενημέρωσε ο κ. Αντωνακάκης. Η πρόσληψη θεωρείται απαραίτητη λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού που καλύπτει το συγκεκριμένο ιατρείο και ο χρόνος που θα χρειαστεί θα είναι πολύ λιγότερος απ’ όσο αν κτιζόταν ένα νέο ιατρείο στην περιοχή.
Για τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης των παραπάνω ενεργειών δε μπόρεσε να δεσμευθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης λόγω των προβλεπόμενων διαδικασιών που προβλέπονται και αφορούν το Υπουργείο Υγείας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

‘Φτηνά’ τη γλιτώσαμε!

‘Καυτό’ απεδείχθη &#…