Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Άλλοι φταίνε, σε άλλους φορτώνουν τις ευθύνες

Άλλοι φταίνε, σε άλλους φορτώνουν τις ευθύνες

0

Πολλά λόγια, πολλές σελίδες γραμμένες στις εφημερίδες, αμέτρητος τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός χρόνος για την υπόθεση Βατοπεδίου.
Θα συμφωνήσουμε ότι το θέμα έτσι όπως μεθοδεύτηκε στην κατάληξή του ήταν χοντροκομμένο αλλά και απαράδεκτο διότι ουσιαστικά εκχωρούσε δημόσια περιουσία σε εξευτελιστική τιμή προς τη Μονή Βατοπεδίου.
Όμως, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Αυτή της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ), η οποία δεν έχει άμεση σχέση με την υπόθεση του Βατοπεδίου, κυρίως δε η υπηρεσία Ξάνθης η οποία όπως είναι ήδη γνωστό το μόνο που έκανε ήταν να παραλάβει το πρωτόκολλο το οποίο μάλιστα και δεν μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλάκειο.
Η υπηρεσία της ΚΕΔ, της Ξάνθης και αλλού, το μόνο που έκαναν ήταν να προωθήσουν τα έγγραφα, πάντα ανάλογα με την απόφαση των προϊσταμένων αρχών, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών και άλλων υπουργείων.
Σήμερα λοιπόν φθάσαμε στο σημείο του λιθοβολισμού των υπαλλήλων μιας υπηρεσίας, γιατί είναι ο αδύναμος κρίκος της όλης υπόθεσης οι απλοί υπάλληλοι, που το μόνο που έκαναν οι της ΚΕΔ ήταν να προωθήσουν τα έγγραφα.
Βρέθηκαν δηλαδή τα εξιλαστήρια θύματα της υπόθεσης Βατοπεδίου; Κι είναι οι υπάλληλοι και ο προϊστάμενος; Είναι αυτό σοβαρό και υπεύθυνο;
Το ποιος δε είναι ο προϊστάμενος σε μια χρονική στιγμή μιας υπηρεσίας δεν σημαίνει τίποτε διότι ως γνωστόν το δημόσιο έχει συνέχεια. Άρα άδικα κατηγορούνται σήμερα κάποιοι από μερικούς για ν’ αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες όταν εμφάνιζαν τους μοναχούς δεξιά – αριστερά δίνοντας συμβουλές και εντολές εμμέσως να εξυπηρετηθούν…
Και κάτι τελευταίο: Η υπόθεση για τους Ξανθιώτες και τους κατοίκους της Ροδόπης με τη διευθέτηση της ιδιοκτησίας της λίμνης Βιστονίδας (2.500 στρεμ. στο νομό Ξάνθης και 25.000 στο νομό Ροδόπης η αναλογία), ωφέλησε τους δυο νομούς γιατί τους έδωσε την κυριότητα της λίμνης και των παραλίμνιων περιοχών.
Αυτά τα αίσχη που έγιναν στη συνέχεια με τις παραχωρήσεις στη Μονή σε διάφορα μέρη της Ελλάδος με πολλαπλάσιας αξίας ακίνητα, δεν αφορούν εμάς εδώ, αλλά την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τα μεθόδευσαν.
«Ε»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέστος και οδικοί άξονες τα «κλειδιά» για την ελληνοβουλγαρική προσέγγιση

Περιοδεία σε Μακ^…