Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Προχωράει κανονικά το Πρόγραμμα Αλεξ. Μπαλτατζής από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Προχωράει κανονικά το Πρόγραμμα Αλεξ. Μπαλτατζής από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

0

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις που έγιναν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη, για την Αναθεώρηση των Αγροπεριβαλλοντικών Μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», ύψους 900 εκατ. €.
Οι Ελληνικές θέσεις, που περιελάμβαναν αυξήσεις στις ήδη εγκεκριμένες τιμές για την Οικονομική ενίσχυση των κατά κύριο επάγγελμα Αγροτών έγιναν στο σύνολό τους αποδεκτές.
Η Ελληνική αποστολή με την βοήθεια σχετικής νέας Μελέτης που εκπόνησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που περιελάμβανε όλα τα στοιχεία και τους επικαιροποιημένους δείκτες κόστους των Βιολογικών Αγροτικών Προϊόντων, στοιχειοθέτησε τις νέες πλέον οριστικές τιμές.
Τα βασικότερα σημεία των τροποποιήσεων είναι:
• Βελτιώθηκαν τα ύψη ενίσχυσης στις δράσεις της Βιολογικής Γεωργίας, της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, της εκτατικοποίησης της κτηνοτροφίας και της διατήρησης απειλούμενων φυλών αγροτικών ζώων.
• Στον κατάλογο των επιλέξιμων προϊόντων για την προώθηση της ποιότητας των τροφίμων, προστέθηκε το μέλι και τα μελισσοκομικά προϊόντα.
• Διευρύνεται ο κατάλογος των προϊόντων που μπορούν να ενισχυθούν στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (AGRO 2) με τα ζαχαρότευτλα και τα λοιπά γεωργικά προϊόντα που δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση (π.χ. καπνός, ζωοτροφές, κ.λ.π.)
• Στις δράσεις για την προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών και την προστασία των υγροτοπικών συστημάτων, στις ενισχυόμενες καλλιέργειες προστέθηκαν και τα σαγχαρότευτλα και δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής της δράσης και σε άλλες περιοχές που σύμφωνα με σχετικές μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ αντιμετωπίζουν προβλήματα νιτρορρύπανσης.
• Δόθηκε παράταση ενός έτους για την χορήγηση ενισχύσεων για την προώθηση της ηλεκτρονικής σήμανσης των αιγοπροβάτων.
Μετά την έγκριση της αναθεώρησης του Προγράμματος ακολουθεί, το ταχύτερο δυνατόν, η προκήρυξη των ανωτέρω μέτρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Επιμελούνται» τεχνικά την ανάπτυξη της Θράκης

Άπαντες παρόντες…