Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Σημαντικά έργα 300εκ. ευρώ στην Δυτική Μακεδονία

Σημαντικά έργα 300εκ. ευρώ στην Δυτική Μακεδονία

0

Έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ που αφορούν την αναμόρφωση των υποδομών στον αγροτικό τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, σε περιοδεία που πραγματοποίησε στο Ν. Κοζάνης.
Ο κ. Κοντός στην περιοδεία του συνοδευόταν από τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, κ. Ανδρέα Λεούδη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑ&Τ.
Κατά την περιοδεία του ο κ. Κοντός συναντήθηκε με τους Βουλευτές της περιοχής, τους Νομάρχες της Περιφέρειας καθώς επίσης και με εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής.
Τα έργα τα οποία εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και ανακοίνωσε ο Υπουργός αφορούν την κατασκευή 18 μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων προϋπολογισμού 178 εκατ. ευρώ, 86 Δημόσιων Έργων ΟΠΑΑΧ, ύψους 51 εκατ. ευρώ, 19 δημοσίων έργων Leader , προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ , ιδιωτικά ΟΠΑΑΧ και Leader , ύψους 57 εκατ. ευρώ και αναδασμούς με τα παράλληλα έργα συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ.
Οι προκηρύξεις των έργων αναμένονται στο προσεχές διάστημα με την ολοκλήρωση των μελετών, ενώ η χρηματοδότηση του συνολικού προγράμματος έχει εξασφαλιστεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» .
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Κοντός των έργων της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου είναι αυξημένο κατά 320% σε σχέση με το Γ΄ΚΠΣ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν ο πολυπολιτισμός και η διγλωσσία γίνονται καθημερινή κατάσταση

Το Σάββατο 12 Ιανου&…