Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 22 ευκαιρίες στο νομό Ξάνθης (Δήμος Ξάνθης – Μύκης και Σύνδεσμος Απορριμμάτων)

22 ευκαιρίες στο νομό Ξάνθης (Δήμος Ξάνθης – Μύκης και Σύνδεσμος Απορριμμάτων)

0

22 ευκαιρίες στην Ξάνθη
Τρεις φορείς του Δημοσίου συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων στο Νομό Ξάνθης. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου και μερικής απασχόλησης. Τις μόνιμες θέσεις θα μοιραστούν ο Δήμος Μύκης (ΠΕ Οικονομικού-Λογιστικού 1, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 1, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 1, ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτου 1 και ΔΕ Διοικητικού 1) και ο Δήμος Ξάνθης (ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1, ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 1, ΠΕ Περιβάλλοντος1, ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών 1 και ΥΕ Φυλάκων Νεκροταφείου 2. Παράλληλα, δεκαοκτάμηνες συμβάσεις θα υπογράψουν δέκα υπάλληλοι στο σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων Ξάνθης. Η κατανομή έχει ως εξής: ΔΕ Οδηγών απορριμματοφόρου 3 και ΥΕ Εργατών καθαριότητας 7.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ 0Ι 194 ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΕΣ
Έρχονται 494 προσλήψεις
1 θέση νυχτοφυλάκων ΔΕ στα Άβδηρα
Έτοιμη έχει το ΑΣΕΠ την προκήρυξη για την πρόσληψη 194 Φυλάκων και Αρχαιοφυλάκων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού αναμένοντας το «πράσινο φως» από το υπουργείο προκειμένου να την αποστείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών το ΑΣΕΠ αναμένεται να προχωρήσει στην προετοιμασία και νέας προκήρυξης για την κάλυψη 300 οργανικών θέσεων, διαφόρων ειδικοτήτων, επίσης στο υπουργείο Πολιτισμού, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 150 θέσεις φυλάκων και αρχαιοφυλάκων. Η πρώτη προκήρυξη αφορά 94 άτομα ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης και 100 άτομα ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων.
Η συγκεκριμένη προκήρυξη επρόκειτο να εκδοθεί στα τέλη Μαρτίου μαζί με 325 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όμως «κόπηκε» στον δρόμο προς το Εθνικό Τυπογραφείο, έπειτα από αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού οι υποψήφιοι να υποβληθούν σε πρακτική δοκιμασία.
Κατόπιν σχετικής συνεννόησης μεταξύ ΑΣΕΠ και υπουργείου Πολιτισμού αποφασίστηκε πως όσοι διεκδικήσουν τις 94 θέσεις ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης θα πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα (καλή γνώση). Το ΑΣΕΠ θα ορίσει για τους υποψηφίους και πρακτική δοκιμασία. Ο φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων θα ζητείται να έχει χειρωνακτικές δεξιότητες και επιδεξιότητες και επιπλέον να γνωρίζει τις στοιχειώδεις αρχές χρήσης Η/Υ.
Η νέα προκήρυξη
Εν αναμονή για την έκδοση προκήρυξης που θα αφορά την πρόσληψη 300 ατόμων στο υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται το ΑΣΕΠ. Το υπουργείο έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» για την ενίσχυση των υπηρεσιών του με 300 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων και εντός των επομένων ημερών αναμένεται να αποστείλει το σχετικό αίτημα προς το ΑΣΕΠ.
Στις ενεές θέσεις περιλαμβάνονται 150 θέσεις Φυλάκων, εκ των οποίων 80 αφορούν προσωπικό ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης και 70 ΔΕ προσωπικό Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων.
1 θέση νυχτοφυλάκων στα Άβδηρα

Νέες προκηρύξεις για τα «προστατευόμενα» άτομα

Στην έκδοση προκηρύξεων με τις οποίες θα προσλαμβάνονται στον ιδιωτικό τομέα και σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς 5.798 άτομα που ανήκουν στους «προστατευόμενους» του Ν. 2643/98 αναμένεται να προχωρήσουν κατά το αμέσως προσεχές διάστημα τα παραρτήματα του ΟΑΕΔ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ περιμένουν τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σχετικής υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζονται το ειδικό έντυπο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης και τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι «προστατευόμενοι» του Ν. 2643/98. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες προκηρύξεις είχαν εκδοθεί τον Ιούνιο και αφορούσαν τον διορισμό ή την πρόσληψη 1.655 ατόμων των ειδικών ομάδων πληθυσμού σε φορείς του δημόσιου τομέα. Από τον ΟΑΕΔ αναμένεται να εκδοθούν συνολικά 14 προκηρύξεις, από τα ισάριθμα παραρτήματα του που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα καλούν τα άτομα των ειδικών ομάδων πληθυσμού (ΑΜΕΑ, Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι, Ανάπηροι Πολέμου κ.ά.) να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις.
Στην απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας καθορίζεται ο τύπος του ειδικού εντύπου της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης που συμπληρώνουν οι «προστατευόμενοι» του Ν. 2643/98 και υποβάλλουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ οι οποίες προκηρύσσουν θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα και των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, με βάση τον Ν. 2643/1998 εφόσον υποβάλλουν υποψηφιότητα νια τοποθέτηση στις θέσεις αυτές. Παράλληλα, με την απόφαση της υφυπουργού καθορίζονται και τα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή του Ν. 2643/98 οι υποψήφιοι προς τοποθέτησιν στις θέσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν.
Η αίτηση
Την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν μόνον όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα για τις θέσεις της προτίμησης τους. Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση των υποψηφίων προσκομίζεται ή αποστέλλεται ταχυδρομικά, με απόδειξη, στην αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή του άρθρου 9 του Ν. 2643/1998, μέθα σε αποκλειστική προθεσμία 30 ημερών από την τελευταία δημοσίευση της προκήρυξης στον
Τύπο. Η μη προσκόμιση ή η μη ταχυδρομική αποστολή της αίτησης αποδεδειγμένα εντός της οριζόμενης αποκλειστικής προθεσμίας των 30 ημερών, καθιστά την αίτηση μη αποδεκτή. Οι «προστατευόμενοι» έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης σε μία Πρωτοβάθμια Επιτροπή του άρθρου 9 του Ν. 2643/1998. Η υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων επιφέρει ακύρωση όλων των αιτήσεων που έχει υποβάλει ο «προστατευόμενος». Η σώρευση στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος δεν επιτρέπεται στην αίτηση του να δηλώσει, για παράδειγμα, τόσο θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης όσο και θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μπορεί να δηλώσει μόνο θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ή μόνο θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ομοίως, ο υποψήφιος δεν επιτρέπεται να δηλώσει στην αίτηση του, για παράδειγμα, τόσο θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Μπορεί να δηλώσει μόνο θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή μόνο θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Η δήλωση ανακριβών στοιχείων στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συνεπάγεται την απώλεια της προστασίας του Ν. 2643/1998. Ανάκληση, τροποποίηση ή συμπλήρωση της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κτίρια με ενεργειακή «ταυτότητα»

Εμβόλιμο: Από τον &#…