Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 165 εκατομμύρια για προσβασιμότητα και ανάπτυξη στο Νομό Ξάνθης

165 εκατομμύρια για προσβασιμότητα και ανάπτυξη στο Νομό Ξάνθης

0

Η βελτίωση του επαρχιακού δικτύου του νομού που συνεχίζεται, συμβάλλει στην εύκολη προσβασιμότητα και ανάπτυξη της ξανθιώτικης περιφέρειας με έργα που φτάνουν τα 165 εκατομμύρια ευρώ όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης στην παράδοση του νέου κομματιού Εράσμιο – Άβατο.
Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008 στις 19.30’ παραδόθηκε επισήμως ένα ακόμη κομμάτι του επαρχιακού δικτύου, απ’ το Εράσμιο προς το Άβατο. Τα εγκαίνια του δρόμου πραγματοποιήθηκαν απ’ τον Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, το Νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη και τον Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου.
Στα εγκαίνια που τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, παρευρέθηκαν ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μ. Τσετήν, ο Δήμαρχος Βιστονίδας Ν. Ζλάτκος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, εκπρόσωποι του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Προέδρου της Διευρυμένης, οι Αντινομάρχες Ξάνθης, υπηρεσιακοί παράγοντες, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Τοπείρου και κάτοικοι της περιοχής.
Μέρος του γενικότερου σχεδιασμού
Η πολιτική παίρνει πρακτική αξία με τέτοιου είδους έργου ανέφερε ο Γ. Γραμματέας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης Δ. Σταμάτης: « με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζω σήμερα αυτό το κομμάτι της οδού και το παραδίδουμε στο κοινωνικό σύνολο. Με την παράδοση τέτοιων έργων έχεις την αίσθηση ότι η πολιτική παίρνει πρακτική αξία γιατί τότε μόνον έχει νόημα κι έννοια, όταν οι σχεδιασμοί καταλήγουν στη δημιουργία ενός έργου που απολαμβάνει ο πολίτης. Είναι απόδειξη της πολύ καλής συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης» ενώ συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης: «με ιδιαίτερη προσοχή έχω παρακολουθήσει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού στην Ξάνθη που δε μπορώ να πω ότι είναι το σύνηθες στους άλλους νομούς της χώρας. Σημαντικό το γεγονός ότι η Ν.Α. πορεύεται με βάση ενός καλά προγραμματισμένου σχεδίου με συγκεκριμένη στόχευση και σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό των δήμων, ώστε να συνδυάζονται τα έργα και να υπάρχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα εις όφελος του κοινωνικού συνόλου».
Για το συγκεκριμένο κομμάτι της επαρχιακής οδού ο κ. Σταμάτης δήλωσε: « αυτό το κομμάτι του δρόμου αποτελεί έμπνευση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ξάνθης. Είναι ένα σημαντικό έργο γιατί δημιουργεί τις συνθήκες όχι μόνο σμίκρυνσης των αποστάσεων μεταξύ δυο κοινοτήτων αλλά κυρίως της ασφαλούς κίνησης των αυτοκινήτων μεταξύ τους. Φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, συγχαίρω τον Νομάρχη για τον καλό σχεδιασμό αλλά και την άριστη ποιότητα του δρόμου. Οι πολίτες της περιοχής θα τον χαρούν και θα τον απολαύσουν».
Φιλοδοξία το καλύτερο επαρχιακό δίκτυο της χώρας
Στη γενικότερη φιλοσοφία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης αναφέρθηκε ο Νομάρχης Γ. Παυλίδης: « όταν μιλάμε για ανάπτυξη, εννοούμε την πρόοδο συνολικά της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων. Μέσα στην πρόοδο αυτή περιλαμβάνονται όλες οι πτυχές που συμπληρώνουν αυτό που λέγεται ποιότητα ζωής. Η ανάπτυξη είναι ένα παζλ που πρέπει να συμπληρώνεται κομμάτι κομμάτι. Τα τελευταία χρόνια επιχειρούμε στο νομό μας μια συγκροτημένη, στοχευμένη πορεία που δε λείπει κανένας, συμμετέχουν οι κοινότητες, οι δήμοι, η Νομαρχία, η Περιφέρεια, τα υπουργεία, οι κυβερνήσεις, οι πάντες. Όταν λέμε ανάπτυξη εννοούμε κι άλλες δράσεις.
Η Ξάνθη απέκτησε τα τελευταία χρόνια ένα νέο οδικό περιβάλλον που εμείς λέμε ότι είναι ένα απ’ τα καλύτερα στη χώρα. Άλλαξαν σχεδόν τα πάντα, δρόμοι στενοί ,δρόμοι επικίνδυνοι, με στροφές, πολλών δεκαετιών, αντικαταστάθηκαν με νέους υψηλής ποιότητας που άλλαξαν το τοπίο και της πεδινής και της ορεινής περιοχής».
Μια μεγάλη πόλη έγινε η πεδινή περιοχή όπως είπε ο κ. Παυλίδης: «ειδικά η πεδινή περιοχή κέρδισε πάρα πολλά, πέρα απ’ το ότι συντόμευσαν οι αποστάσεις και κατέστη μια μεγάλη πόλη αφού η μακρινότερη απόσταση είναι δεκαπέντε λεπτά αντί του υπερδιπλάσιου χρόνου που απαιτούνταν νωρίτερα, προσθέσαμε σε ασφάλεια και υπεραξίες κι αλλάξαμε την ροή της κοινωνίας η οποία μέχρι πρότινος που είχε την τάση απ’ την περιφέρεια του νομού να πηγαίνει στην πόλη. Πεζοδρόμια με ποδηλατοδρόμους, με ποιότητα που πάντα προσέχουμε και μ’ ένα συνδυασμό ενεργειών μας με παράπλευρους δρόμους, δημιουργήσαμε υπεραξία των ιδιοκτησιών σε μεγάλο βάθος» ενώ συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα στοιχεία του συγκεκριμένου δρόμου που η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και κόστισε 2.700.000 ευρώ αφού εντάχθηκε στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης μετά την μελέτη απ’ την Διεύθυνση Προγραμματισμού της Νομαρχίας και με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών και αντικατέστησε έναν επικίνδυνο δρόμο που είχε σημαδευτεί με πολλά έως και θανατηφόρα ατυχήματα, μήκους περί τα 3,5 χιλιόμετρα.
Κλείνοντας ο Νομάρχης ανέφερε ότι ο νομός έχει σε εκτέλεση έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους για τη συνεργασία που φέρνει την περιοχή στη θέση που μπορεί και πρέπει ενώ τόνισε ότι στόχος είναι: «να καταστήσουμε το νομό μας πρότυπο προόδου και ανάπτυξης».
Σημαντική η χρησιμότητα, άριστη η ποιότητα του έργου
Ο Δήμαρχος Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου ανέφερε ότι: «πρόκειται για ένα μεγάλο και δύσκολο κομμάτι δρόμου στα όρια του Δήμου μας και βλέπουμε έναν καινούργια δρόμο σ’ έναν γενικότερο προγραμματισμό για την περιοχή μας απ’ τη Νομαρχία Ξάνθης. Ως δήμαρχος της περιοχής μπορώ να σας διαβεβαιώσω εκτός απ’ τη χρησιμότητα και την ποιότητα του έργου. Για την ποιότητα δουλεύουν κάποιοι άνθρωποι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση του έργου, τον φορέα υλοποίησης, τη Νομαρχία και ιδιαίτερα των Νομάρχη αλλά και τις υπηρεσίες που φρόντισαν για την μελέτη, τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του έργου.
Ως δήμαρχος γνωρίζω τι προγραμματισμός υπάρχει για την περιοχή όπως και οι πολίτες και οι συνεργάτες γνωρίζουν για τον προγραμματισμό του δήμου για τις εντός των ορίων ευθύνης μας περιοχές. Απλά θα ήθελα να πω ότι ευελπιστούμε και τα υπόλοιπα κομμάτια να μπουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο στάδιο της υλοποίησης και αν είναι δυνατόν να κολλήσει στον σχεδιασμό κι ένα ακόμη κομμάτι Εύλαλο – Π. ¨Όλβιο, σήμερα περάσαμε απ’ το δημοτικό συμβούλιο 700 χιλιάδες ευρώ για το εσωτερικό δίκτυο στους οικισμούς. Ήθελα να συγχαρώ όλους για το έργο και να ευχηθώ, μηδενικά ατυχήματα».
165 εκατομμύρια ευρώ για το Νομό Ξάνθης
Αναφερόμενος στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «μέσω του &#9

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …