Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 1 και 2 Αυγούστου, ραντεβού στον Δαφνώνα!

1 και 2 Αυγούστου, ραντεβού στον Δαφνώνα!

0

Για δέκατη συνεχή χρονιά διοργανώνονται και φέτος οι καθιερωμένες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται δίπλα στο Νέστο στην περιοχή του Δαφνώνα και αποτελούν την αιτία να μαζευτούν οι απανταχού Δαφνιώτες για ν’ απολαύσουν τη φύση και καλλιτέχνες όπως ο Χ. Κλυνν, η Ε. Τσαλιγοπούλου και ο Γ. Κότσιρας.
Απ’ το 1999 οι Σύλλογοι των Απανταχού Δαφνιωτών Ξάνθης ‘Η Δήμητρα’ και των Δαφνιωτών ‘Η Δήμητρα’, διοργανώνουν τα ‘ΔΗΜΗΤΡΕΙΑ’ που περιλαμβάνουν ένα διήμερο φεστιβάλ πολιτισμού, περιπέτειας, ρομαντισμού και περιπλάνησης στις φυσικές ομορφιές της Κοιλάδας του Νέστου που διοργανώνουν οι κάτοικοι της περιοχής σε συνεργασία με τους συγχωριανούς τους των Αθηνών.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , η Νομαρχία Ξάνθης, ο Δήμος Σταυρούπολης και η Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Σταυρούπολης Νέστος- Ροδόπη και φέτος θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008.
Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα
Οι εκδηλώσεις που για δέκατη χρονιά διοργανώνονται, αποτελούν την υλοποίηση μιας ιδέας που έγινε όνειρο, των μελών του Συλλόγου Απανταχού Δαφνιωτών Ξάνθης. Πρόκειται για 80 περίπου οικογένειες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα αλλά ο νους κι η ψυχή τους είναι στον τόπο τους.
Όταν το 1999 ξεκινήσαν να υλοποιούν το όνειρο που είχαμε απ’ το 1982 που ιδρύθηκε ο Σύλλογός, αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες όπως μας ανέφεραν μέλη του Συλλόγου. Οι ίδιοι τσάπιζαν για να διαμορφωθεί ο χώρος που μέσα στα χρόνια απέκτησε πάρκινγκ, τουαλέτες κι όλα τα έργα υποδομής που υπάρχουν σήμερα στο σημείο δίπλα στο Νέστο για το οποίο έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια όλοι οι καλλιτέχνες κι επισκέπτες που έχουν συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια στις εκδηλώσεις.
Όλοι περιμένουν με αγωνία τις μέρες αυτές και οι συντοπίτες που μένουν στο Δαφνώνα, κάθε χρόνο απολαμβάνουν όλο και περισσότερο τη διοργάνωση αφού τους δίνεται η ευκαιρία να ζήσουν στον τόπο τους ξεχωριστές στιγμές με καλλιτέχνες που δεν είναι εύκολο να συναντήσουν υπό άλλες συνθήκες.
Οι φετινές εκδηλώσεις
Στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο ραντεβού των Δαφνιωτών κι όχι μόνο, οι Δαφνιώτες προσκαλούν όλους στον χώρο δίπλα στο Νέστο να συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στη φύση, το παιδί και τον πολιτισμό.
Οι μικροί φίλοι που θα συμμετέχουν μπορούν να παίξουν με ομαδικά σύγχρονα παιχνίδια ενώ οι μεγαλύτεροι με κανόε καγιάκ και τοξοβολία.
Την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008 στις 21.30’ θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση ‘Αγάντα…’ με τον Χάρρυ Κλυνν και ‘Τα παιδιά της Σαλονίκης’. Πρόκειται για μια σύγχρονη σατιρική επιθεώρηση των Β. Τριανταφυλλίδη και Ν. Σπυρόπουλου που παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη και την παρακολούθησαν πάνω από 30 χιλιάδες θεατές. Ο Χ. Κλυνν αποφάσισε να δώσει ένα μικρό αριθμό επιλεγμένων παραστάσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2008 κυρίως εκτός αστικών κέντρων. Η συγκεκριμένη σατιρική παράσταση δίνει λαμπερό χρώμα στην επιθεώρηση με νεανικές παρουσίες, φευγάτα κείμενα, ασυγκράτητο γέλιο και προβληματισμό.
Το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008 στις 21.30’ δυο απ’ τους πιο αγαπημένους σύγχρονους καλλιτέχνες, η Ε. Τσαλιγοπούλου και ο Γ. Κότσιρας θα παρουσιάσουν την πρώτη καλοκαιρινή τους συνεργασία μετά απ’ τις δυο επιτυχημένες χειμερινές τους συναντήσεις που σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία και ανέδειξαν μια ξεχωριστή χημεία ανάμεσά τους.
Οι δυο τους μαζί επί σκηνής και ο καθένας στο προσωπικό του πρόγραμμα, επιλέγουν τραγούδια δικά τους αλλά και αγαπημένα και γίνονται ένα με το κοινό μέσω του τραγουδιού και απογειώνουν τη διάθεση. Πρόκαιται για ένα ξεχωριστό δίδυμο ερμηνευτών σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, μια καλοκαιρινή συναυλία που αποτελεί πραγματική γιορτή του καλού ελληνικού τραγουδιού. Μαζί τους κορυφαίοι μουσικοί που συμπληρώνουν την ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση.
Ενημερώνουμε ότι η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα τηλέφωνα 2541064229 και 6977682334 ενώ πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα 6977682334 και 6977191880.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
algrigoriou@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταξί και κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το απαράδεκτα συνεχιζόμενο πρόβλημα που συνεχώς επιτείνεται αντί να αμβλύνεται και αφορά τ…