Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Η Ξάνθη γιόρτασε την 89η επέτειο της απελευθέρωσής της

Η Ξάνθη γιόρτασε την 89η επέτειο της απελευθέρωσής της

0

Με μεγάλη επισημότητα, αντάξια της σημασίας της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Ξάνθης το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος όπου έγινε και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη φιλόλογο, κ. Κελλίδου Αναστασία.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ξάνθης τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων από τον Δήμαρχο κ. Στυλιανίδη τόσο στην εταιρία ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε. για την πολύχρονη παρουσία της στην πόλη μας, όσο και στον επιχειρηματία κ. Γ. Βαρσαμίδη για την περιβαλλοντική του ευαισθητοποίηση και δράση.
Το επίκεντρο των εορτασμών μεταφέρθηκε κατόπιν στο Ηρώο της πόλης μας, όπου και έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από την πολιτική ηγεσία του τόπου, από την στρατιωτική ηγεσία και από εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων.
Το κλείσιμο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης, τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων αλλά και αναπήρων και θυμάτων πολέμου, προσκόπων και εκπροσώπων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ενώ πάνω από τον χώρο της παρέλασης έκαναν την αισθητή την παρουσία τους, σε άψογους σχηματισμούς, αεροπλάνα τύπου F-16 και F-4 Phantom της πολεμικής μας αεροπορίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …