Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Το ‘ζουμί’ ήταν στο περιθώριο της συνεδρίασης

Το ‘ζουμί’ ήταν στο περιθώριο της συνεδρίασης

0

Αν και τα περισσότερα θέματα ημερήσιας διάταξης της Δημαρχιακής Επιτροπής αφορούσαν σε διαδικαστικά ζητήματα, κάποιες αποφάσεις αλλά και απόψεις μπορεί να προοιωνίζουν το ζοφερό μέλλον της Παλιάς Πόλης και κυρίως των κατοίκων της.
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007, στη 1.00΄ το μεσημέρι, συνεδρίασε η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης με 16 θέματα ημερήσιας διάταξης. Η τήρηση των κανονισμών σε συνδυασμό με το ανθρώπινο των αποφάσεων, απασχόλησε τους παρευρισκόμενους όσον αφορά τις ανακλήσεις αδειών καταστημάτων λόγω παραβάσεων των κείμενων διατάξεων αλλά και εγκρίσεις κονδυλίων για την αποπληρωμή των εργολάβων για την ολοκλήρωση έργων κοινής ωφέλειας που πραγματοποίησε ο Δήμος.
Και το μέλλον αόρατον;
Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης αφορούσε στην παράνομη λειτουργία γνωστού και λαοφιλούς μπαρ που εδρεύει στην Παλιά Πόλη και την καταγγελία των περιοίκων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστο χώρο αλλά και την παρακώλυση της λωρίδας κυκλοφορίας των ατόμων με αναπηρία.
Ένας εκ των κατοίκων που παρέστη στη συνεδρίαση ο Χ. Ξυλάς, αναφέρθηκε ενδελεχώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως ένοικος της παρακείμενης κατοικίας στο χώρο και με φωτογραφικό υλικό υποστήριξε τις θέσεις του οι οποίες βρίσκουν σύμφωνους και άλλους κατοίκους της περιοχής. Μετά και την παράθεση των στοιχείων υπεράσπισης των θέσεων των ιδιοκτητών της επιχείρησης απ’ τον νομικό τους σύμβουλο, η Δημαρχιακή Επιτροπή αποφάσισε την παραχώρηση χρονικής πίστωσης για την ανεύρεση λύσης και τη διασφάλιση της σύννομης λειτουργίας του καταστήματος.
Το μεγάλο θέμα που προκύπτει από τέτοιου είδους διαφορές στην Παλιά Πόλη, απασχόλησε τους συμμετέχοντες και εκφράστηκαν απόψεις με αποτέλεσμα, για μια ακόμη φορά να συμφωνήσουν όλοι ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί αφού αφορά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και ένα απ’ τα ομορφότερα κομμάτια της Ξάνθης. Χαρακτηριστική είναι η φράση του Χ. Πούλιου: «τη σημερινή μας απόφαση θα τη βρούμε μπροστά μας» αφού όπως ακούστηκε στη συνεδρίαση έχουν κατατεθεί αιτήσεις για λειτουργία κι άλλων μπαρ στην περιοχή ενώ απαραίτητη πλέον θεωρείται και η αστυνόμευση για την τήρηση των κανονισμών στην περιοχή με στόχο την ομαλή συνύπαρξη κατοίκων κι επαγγελματιών.
Θετική η απόφαση για τη ‘Βραδιά των εκπτώσεων’
Θετικά γνωμοδότησε η Δημαρχιακή Επιτροπή για τη διοργάνωση της ‘Βραδιάς εκπτώσεων’ μετά από αίτημα που κατέθεσε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης για τις 30 Αυγούστου και το θέμα θα περάσει όπως προβλέπεται, για ψήφιση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας.
Εκτός ημερησίας θέματα απ’ τον Χ. Πούλιο
Με τη λήξη της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης ο Χ. Πούλιος έθεσε δυο ζητήματα, την πεζοδρόμηση της οδού Βασ. Κων/νου απ’ την Εμπορική Λέσχη ως την Πλατεία Αντίκα κατά τις βραδινές ώρες του καλοκαιριού λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πεζοί στη διέλευσή τους και την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται απέναντι απ’ την προτομή του Φ. Αμοιρίδη και συγχρόνως τον καθαρισμό του χώρου που έχει φτάσει σε απαράδεκτο σημείο αναδύοντας δυσάρεστη οσμή αφού βεβαίως έχει πρώτα μετατραπεί σε εστία μικροβίων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογή προέδρου και άλλων μελών

Επίσημη πρώτη του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2007 ημέρ…