Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το συνέδριό του

Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το συνέδριό του

0

Και αφού το ΠΑΣΟΚ πέρασε… τις συμπληγάδες των εσωκομματικών του εκλογών και έλυσε το θέμα της αρχηγίας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, πέρασε στη φάση της εσωτερικής αναδιοργάνωσης η οποία και θα ολοκληρωθεί στο συνέδριο που έχει οριστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2008. Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) που είναι επιφορτισμένη με τη προεργασία και την προετοιμασία του συνεδρίου το οποίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας αφού πέραν το άλλων θεμάτων, θα τεθούν και θέματα καταστατικών αλλαγών –  για τις οποίες είναι υπεύθυνη η κα Ξενογιαννακοπούλου  – και οργανωτικών με τις νομαρχιακές επιτροπές στο επίκεντρο καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι τα σχήματα αυτά δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκλέγονται απ’ ευθείας οι συντονιστές και τα διοικητικά σχήματα όπως και άλλες αλλαγές που αφορούν στη δομή τους.

ΚΟΕΣ και ΝΟΕΣ για την προετοιμασία του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Το Συντονιστικό Όργανο της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου συνεδρίασε στις 13 Δεκεμβρίου υπό την προεδρία του Χρήστου Πολυζωγόπουλου. Έγινε αλληλοενημέρωση και συντονισμός των ενεργειών των επί μέρους ομάδων εργασίας. Οι δράσεις και ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός εκτιμήθηκε ότι εξελίσσονται ικανοποιητικά και εντός του χρονοδιαγράμματος.

Σημειώνεται ότι από την Ξάνθη στη Γραμματεία και στην Επιτροπή Φόρουμ Διαλόγου και Προβολής Θέσεων έχουν επιλεχθεί να συμμετέχουν ο συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ο κ. Γιώργος Γκρόγιας, συντονιστής Εθελοντών διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο νομαρχιακός σύμβουλος  κ. Ουζούν Ιρφάν και ο κ. Τοροσίδης στην Επιτροπή Νέας Γενιάς.

Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί το σύνολο των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (Ν.Ο.Ε.Σ.) και καθώς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η σχετική προεργασία. Οι Ν.Ο.Ε.Σ. είναι επιφορτισμένες με το συντονισμό του συνεδρίου σε επίπεδο νομού. Θα αποτελούνται από τις υπάρχουσες Νομαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος, από τα Μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών και διευρύνονται με Μέλη και Φίλους του ΠΑΣΟΚ, με στόχο στην πορεία προς το Συνέδριο. Το ζητούμενο είναι το ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει τις πολιτικές του θέσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να εκφράσει τις αγωνίες και τις ελπίδες των κοινωνικών ομάδων που πάντα εκπροσωπούσε και με τις οποίες θέλει να επανασυνδεθεί. Τα μέλη των Ν.Ο.Ε.Σ. δεν είναι αυτοδίκαια σύνεδροι.

Οι σύνεδροι από τις Δημοτικές Οργανώσεις προκύπτουν, σύμφωνα με το καταστατικό, από εκλογική διαδικασία που θα διενεργηθεί στις 10 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή Μελών και Φίλων του Κινήματος, που έχουν ήδη εγγραφεί στα μητρώα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2007.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκλωβισμένες σε αδιέξοδα οι επιχειρήσεις της Θράκης

Επιτείνεται και ^…