Τι νερό πίνουν οι Ξανθιώτες;

0

Τι νερό πίνουμε στην Ξάνθη; Είναι το νερό της Ξάνθης κατάλληλο για κατανάλωση; Ελέγχεται κανονικά κατά χρονικό διάστημα; Ελέγχεται κανονικά για τον χημικό έλεγχο; Γιατί δεν ανακοινώνονται στοιχεία των ελέγχων; Υπάρχουν έλεγχοι που περιλαμβάνουν επιβαρυντικά στοιχεία; Και ποια είναι αυτά; Η δημόσια υγεία των Ξανθιωτών πως θα προστατευθεί από ένα αγαθό πρωταρχικής αξίας; Αντιμετωπίζει ο δήμος Ξάνθης, ο δήμαρχος, η ΔΕΥΑΞ και ο πρόεδρος αυτής με την ανάλογη σοβαρότητα το θέμα «πόσιμο νερό δήμου Ξάνθης;»
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά, έρχεται να δώσει απάντηση όχι η ΔΕΥΑΞ αλλά η επιστημονική έρευνα! Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της εφημερίδας μας συγκεντρώθηκε νερό από έξι (6) σημεία του δήμου. Τα νερά αυτά εμφιαλώθηκαν κατάλληλα με υποδείξεις ειδικών και ήδη οδεύουν τώρα για να γίνει σωστά ο απαραίτητος έλεγχος. Ένας ενδελεχής, αξιόπιστος και σοβαρός έλεγχος σε όλα τα δείγματα νερών. Για να φανεί και καταδειχθεί επιτέλους από ανεξάρτητο εργαστήριο ερευνών και όχι από την ίδια την ΔΕΥΑΞ, τι νερό πίνουν οι Ξανθιώτες!
Για να φανεί γιατί οι γαστρεντερίτιδες «χτυπούν» τόσο συχνά τον δήμο Ξάνθης. Για να φανεί επιτέλους ότι οι γεωτρήσεις στο Δροσερό είναι εγκληματικές και θα πρέπει να κλείσουν άμεσα. Σημειώνουμε ότι η μισή πόλη υδρεύεται από τις γεωτρήσεις Δροσερού.
Για να φανεί ότι επί τόσα χρόνια καμία σοβαρή ενέργεια για την εξάλειψη αυτής της απαράδεκτης κατάστασης δεν έγινε. Για να καταδειχθεί ότι όλοι επαναπαύονταν στην καθαρά εισπρακτική πολιτική της ΔΕΥΑΞ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ενδιαφέρθηκε για την υγεία των Ξανθιωτών.
Η μεγάλη αυτή έρευνα του ΕΜΠΡΟΣ θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Τότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της. Θα δοθεί δε όλη η αλήθεια για το θέμα στη δημοσιότητα. Και οι υπεύθυνοι και οι αρμόδιοι (Στυλιανίδης, Τσέπελης, Κωνσταντινίδης Χρ.) ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τη ΔΕΥΑΞ για να ασκούν τις προσωπικές τους πολιτικές εις βάρος της υγείας των Ξανθιωτών.
Και μια σημαντική παράμετρος: Τα στοιχεία της έρευνας, εάν είναι επιβαρυντικά για την υγεία των Ξανθιωτών, θα δοθούν στον εισαγγελέα.
«Ε»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…