Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Τέρμα η μοναξιά για το καρναβάλι μας!

Τέρμα η μοναξιά για το καρναβάλι μας!

0

Με πολλές καινούργιες γνωριμίες και επαφές αλλά και νέες ιδέες και προτάσεις για το καρναβάλι, επέστρεψε απ’ την Τυνησία η τριμελής αποστολή του Δήμου Ξάνθης της οποίας ηγούνταν ο Δήμαρχος κ. Μ. Στυλιανίδης.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Sousse της Τυνησίας το 27ο Συνέδριο του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Καρναβαλικών πόλεων FECC. Στο συνέδριο συμμετείχε και η Ξάνθη αφού είναι πλέον μέλος του Ιδρύματος των πόλεων που διοργανώνουν καρναβάλι.

Η πόλη εκπροσωπήθηκε από τριμελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μ. Στυλιανίδη και συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μ. Φανουράκης και η Αντιπρόεδρος Α. Αλατά. Στο συνέδριο συμμετείχαν 25 πόλεις όπως μας ενημέρωσε ο κ. Στυλιανίδης και στόχος ήταν η γνωριμία των πόλεων που διοργανώνουν Καρναβάλι, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η ανταλλαγή Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Σημαντική συμμετοχή και έντονη παρουσία

Ζητήσαμε απ’ τον Δήμαρχο Ξάνθης να μας αναφέρει τις εντυπώσεις του απ’ τη συμμετοχή στο Συνέδριο και μας είπε τα εξής: «για πρώτη φορά συμμετείχε ο Δήμος Ξάνθης στο Συνέδριο αφού πρόσφατα έγινε η Ξάνθη μέλος του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών πόλεων που διοργανώνουν καρναβάλι. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επισημότητα και δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στη χώρα. Τις εργασίες παρακολούθησαν ο Υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και ο Δήμαρχος της πόλης Sousse με τους οποίους είχα την ευκαιρία όχι μόνο να συνομιλήσω αλλά και να δημιουργήσω φιλικές σχέσεις. Μου δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την παρουσία της πόλης μας στο Συνέδριο όπως και οι εκπρόσωποι των 25 χωρών που συμμετείχαν. Στους 280 συνέδρους μοιράστηκε το πλούσιο έντυπο υλικό που διαθέτει ο Δήμος για την προβολή της πόλης αλλά ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και η παρουσίαση που κάναμε».

Όπως μας τόνισε ο κ. Στυλιανίδης: «ο σκοπός αυτού του Συνεδρίου που είναι η γνωριμία των πόλεων που διοργανώνουν καρναβάλι αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, επετεύχθη αφού λόγω των διαφορετικών ημερομηνιών που πραγματοποιούνται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε κάθε πόλη, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης αντιπροσωπειών αλλά και πολιτών, μεταξύ τους κι εμείς προχωρήσαμε σε προσκλήσεις ανταλλαγής συγκροτημάτων με επιμέρους συναντήσεις που είχαμε με εκπροσώπους άλλων πόλεων».

Σκοπός η επίτευξη χρηματοδοτήσεων των καρναβαλιών

Κλείνοντας ο κ. Στυλιανίδης μας ανέφερε ότι ένα κοινό πρόβλημα που διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζουν οι πόλεις που διοργανώνουν καρναβάλι είναι η ανεύρεση χορηγών για την κάλυψη των τεράστιων εξόδων που αντιμετωπίζουν κι όπως χαρακτηριστικά είπε: «συζητήσαμε ότι επιβάλλεται να γίνουν κινήσεις συντονισμένες και συλλογικές για την ένταξη των εκδηλώσεων αυτών σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την χρηματοδότησή τους αλλά και για την ανεύρεση μεγάλων χορηγών αφού το πρόβλημα αυτό δεν το αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς». Επίσης ο κ. Στυλιανίδης μας ενημέρωσε ότι έγιναν προσκλήσεις σε εκπροσώπους άλλων πόλεων για συμμετοχή στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές και για τα επόμενα χρόνια το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί: για το 2008 το 28ο Συνέδριο στην πόλη Phoermel στην Γαλλία, για το 2009 στο Μαυροβούνιο, το 2010 στην πόλη Cartagena της Ισπανίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογή προέδρου και άλλων μελών

Επίσημη πρώτη του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2007 ημέρ…