Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Συνεταξάμην με φοιτητές …απεταξάμην κουκουλοφόρους!

Συνεταξάμην με φοιτητές …απεταξάμην κουκουλοφόρους!

0

Συνέλευση μελών και φίλων του ΣΥΝ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 20.30 στο ξενοδοχείο «Ορφέας» της Ξάνθης. Στη συνέλευση παρευρίσκονταν ο κ. Γιάννης Μπαλάφας μέλος της Κεντρικής Περιφερειακής Επιτροπής (ΚΠΕ) και της Πολιτικής Γραμματείας και η κα Μάγδα Σπυλιοπούλου μέλος της ΚΠΕ ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΝ κ. Δημήτρης Σελβιέρογλου και μέλη του κόμματος. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ, στην εκλογική τακτική του κόμματος και στον προγραμματισμό της δράσης του, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ειδικότερα αφού έγινε μια αναφορά στην πολιτική επικαιρότητα  στην ατζέντα της οποίας κυριάρχησε το θέμα παιδεία, αναλύθηκαν οι θέσεις του κόμματος αναφορικά με τον νόμο – πλαίσιο, συζητήθηκε το αντινομοσχέδιο των 28 προτάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΝ στη βουλή για την μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, ενώ παράλληλα αφού καταδικάστηκαν τα πρόσφατα έκτροπα των διαδηλώσεων, δηλώθηκε η στήριξη του ΣΥΝ στο φοιτητικό κίνημα, ενώ έγινε ειδική επισήμανση με απόλυτο τρόπο: «Ο ΣΥΝ δε έχει καμιά σχέση με τους κουκουλοφόρους και καταδικάζει τις πράξεις βίας».

Παράλληλα συζητήθηκαν οι τάσεις που υπάρχουν στο ΣΥΝ και αφορούν τις συνεργασία του με τη ΣΥΡΙΖΑ ή γενικότερα ένα ευρύτερο πλάνο συνεργασιών, θέματα που θα αποφασιστούν στο συνέδριο και έχουν σχέση με την εκλογική τακτική του κόμματος. Σε θέμα τοπικής παρέμβασης αποφασίστηκαν πολιτικές πρωτοβουλίες σε τοπικά προβλήματα όπως και η έκδοση περιοδικού με θέματα της δημοτικής προσπάθειας του ΣΥΝ.

Νωρίτερα δόθηκε συνέντευξη τύπου όπου ο κ. Μπαλάφας και η κα Σπυλιοπούλου έδωσαν τις εξής απαντήσεις σε ερώτηση του «Ε» αναφορικά με το θέμα Παιδεία.

«Ε»: Ο ΣΥΝ έχει ένα ενεργό ρόλο μέσω της ΠΟΣΔΕΠ και των φοιτητικών συλλόγων στις καταλήψεις, αντιδρώντας στο νόμο – πλαίσιο.

Α)Σας αρέσει αυτή η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα στα πανεπιστήμια;

Β)Θέλετε να μην αλλάξει τίποτε έστω και με ένα νόμο – πλαίσιο που τον θεωρείται λίγο; 

Γ)Πιστεύετε ότι ΣΥΝ θα κεφαλαιοποιήσει όλη αυτή  τη δυναμικότητα που έχει αναπτύξει στις εκλογές;

Μπαλάφας: «Προφανώς η κάθε πολιτική δύναμη τις ενέργειές της τις κάνει μετά λόγου γνώσεως και προσπαθεί να τις κεφαλαιοποιήσει στις επόμενες πολιτικές διεργασίες και πιστεύω ότι ο ΣΥΝ θα τις κεφαλαιοποιήσει…δεν θα τις κάναμε διαφορετικά. Ο νόμος πλαίσιο είναι σε λάθος κατεύθυνση και αντισυνταγματικός σύμφωνα με τους συνταγματολόγους της Βουλής.  Υποβάλλαμε στη Βουλή 28 προτάσεις τροπολογίες στο νομοσχέδιο που στοχεύουν στην ουσία». 

Σπυλιοπούλου: «Πηγαίνουμε στο διαρκές συνέδριο να συζητήσουμε τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε στις επόμενες εκλογές . Δεν μας αρέσει αυτό που συμβαίνει στα πανεπιστήμια . Ως πολιτικός φορές απαντάμε πολιτικά και λέμε ότι για το πρόβλημα που υπάρχει στο χώρο της παιδείας και όχι μόνο στα πανεπιστήμια αλλά και στην πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση,  την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση και όχι η εκπαιδευτική κοινότητα Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης που είναι κλειστά τα πανεπιστήμια».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…