Συνεργασία με κέντρο τα παιδιά

0

Όταν η αγάπη περισσεύει και τα κίνητρα της προσφοράς είναι η ανθρωπιά και η ουσιαστική στήριξη στους λιγότερο τυχερούς της ζωής, η συνεργασία συλλόγων και οργανώσεων έχει θεαματικά αποτελέσματα που γεμίζουν ελπίδα και όρεξη για ζωή τα αθώα θύματα των κοινωνικών αδικιών που επιτελούνται καθημερινά, τα παιδιά.

Η άοκνη και συνεχής προσπάθεια του τμήματος Ξάνθης της οργάνωσης ‘Γυναίκες Χωρίς Σύνορα’ αποφέρει εκτός απ’ την ηθική ικανοποίηση στα μέλη και καρπούς που αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν από σεμνότητα αλλά δε μπορούν να μείνουν κρυφοί αφού μπορούν να λειτουργήσουν ως παράδειγμα αλλά και να αφυπνίσουν όλους μας.

Συνεργασία με το ‘Παιδικό Χωριό Φιλύρου’ Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα δείγμα ανθρωπιάς και προσφοράς των Θεσσαλονικιών με την φροντίδα και την προστασία που προσφέρει σε παιδιά με οικογενειακά προβλήματα απ’ όλη την Ελλάδα, έχει το τμήμα Ξάνθης που έχει μεσολαβήσει για τη μεταφορά τεσσάρων παιδιών απ’ το νομό στις εγκαταστάσεις στο Φίλυρο.

Τα 53 παιδιά που έχουν την τύχη να φιλοξενούνται εκεί, παρακολουθούν σχολείο, δραστηριοποιούνται σε αθλήματα και ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει ένα παιδί ηλικίας από ενός έως δεκαοκτώ ετών ενώ απολαμβάνουν τη φροντίδα των εθελοντών κυριών αλλά και των κοινωνικών λειτουργών και άλλων υπαλλήλων που εργάζονται εκεί.

Επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν οι ‘Γυναίκες χωρίς Σύνορα’ την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2007, ημέρα γενεθλίων μιας μικρής ξανθιώτισσας που φιλοξενείται στο Φίλυρο. Εκεί βρίσκονται και άλλα τρία ξανθιωτάκια, ένα απ’ τα Μελίβοια και δυο απ’ το Δροσερό.

Όπως μας ανέφερε η Πρόεδρος κ. Β. Ψωμά-Ψαρρή: «είναι μεγάλη η χαρά μας που θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τα γενέθλια της μικρούλας που εδώ κι ένα χρόνο την έχουμε μαζί με την άγαμη μητέρα της υπό την προστασία μας και καταφέραμε να ζει καλύτερα στο ‘Παιδικό Χωριό Φιλύρου’. Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τα παιδιά είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένες κι εκείνα μας περιμένουν με αγωνία».

 Όσοι   επιθυμούν  να συμμετέχουν   στην εκδρομή, μπορούν να το δηλώσουν  μέχρι , την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2007, στο κατάστημα της κ. Βούλας Αντωνιάδου (εσώρουχα ‘ΑΙΣΘΗΣΗ’) στην οδό 28ης Οκτωβρίου 61.

Η τιμή του εισιτηρίου  είναι  10 ευρώ  και η εκκίνηση θα  γίνει  από την Πλατεία Ελευθερίας  στις  6.00΄ το πρωί και η  επιστροφή αυθημερόν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νομικό κενό για τη βιοαιθανόλη

Πως χαρακτηρίζετ…