Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Συνεργασία και νέοι στόχοι για τον Σ. Μωραΐτη

Συνεργασία και νέοι στόχοι για τον Σ. Μωραΐτη

0

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον υποψήφιο για τη ΝΟΔΕ Ν. Ξάνθης, Σ. Μωραΐτη, μπορεί να διαπιστώσει κανείς την αγνότητα των προθέσεων και τη διάθεση για προσφορά που ορίζεται απ’ την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος σε κανένα ψηφοδέλτιο όσο θα κατέχει τη θέση του Προέδρου του ανώτερου οργάνου του κόμματος στην Ξάνθη.

Συναντήσαμε τον υποψήφιο της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Σ. Μωραΐτη στον επαγγελματικό του χώρο που και λόγω εποχής, μόνο να φτιάξει τη διάθεση μπορούσε με τα χρώματα και τα αρώματα που επικρατούσαν με την παρουσία τόσων λουλουδιών.

Ευγενέστατος και διατεθειμένος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει και την απλότητα που τον έχει κάνει τόσο αγαπητό, χωρίς χαρτιά και σημειώσεις αλλά έτοιμο να εκφράσει θέσεις και απόψεις, μας ενημέρωσε για τα σχέδιά του αλλά και τους στόχους που έχει θέσει, με την υποψηφιότητά του αυτή.

Λόγοι και στόχοι

Στην ερώτησή μας, πώς έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την Προεδρεία, ο Σ. Μωραΐτης ανέφερε: «αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ξάνθης διότι τα τελευταία χρόνια η ΝΟΔΕ του Νομού μας, που είμαστε μέλη και παρακολουθούμε την πορεία της αισθανόμαστε ότι δεν πρέπει να λειτουργεί όπως την τελευταία τριετία τουλάχιστον. Έκανα αρκετές κουβέντες με φίλους και συνεργάτες αλλά και συναδέλφους πολιτικούς σε όλα τα επίπεδα του νομού μας και με παρότρυναν να κατέβω. Εδώ και τρεις μήνες ήμουν πολύ προβληματισμένος αλλά τελικά με έπεισαν και ουσιαστικά με έσπρωξαν να κατεβώ ως υποψήφιος Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Νομού Ξάνθης».

Αναφερόμενος στο στόχο του είπε: «στόχος μου είναι να προσφέρω στα μέλη ό,τι είναι δυνατόν, να μπορέσω να ενεργοποιήσω τα μέλη αλλά και να ενημερώνονται τα μέλη μας. Εκείνο που επιθυμώ είναι να φανώ ωφέλιμος στα μέλη μας, στο κόμμα αλλά κυρίως στον τόπο μας».

Συνεχίζοντας τη συζήτηση ο κ. Μωραΐτης απαντάει:

Ποιος ο ρόλος της ΝΟΔΕ αυτή την εποχή που είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία; «ο ρόλος της ΝΟΔΕ αυτή την εποχή δε μπορεί να είναι διακοσμητικός. Επιβάλλεται να είναι ουσιαστικός και θα κάνω ό,τι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση».

Η σχέση σας με τον κ. Κοντό από τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ, μπορεί να παίξει και παρεμβατικό ρόλο προς την κατεύθυνση των διεκδικήσεων για το Νομό ή αυτών που θα σας μεταφέρουν τα μέλη; «ο κ. Κοντός είναι Υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένας αξιόλογος πολιτικός όπως κι ο βουλευτής του Νομού μας κ. Τσαλίδης αλλά κι οι πολιτευτές κύριοι Ζαγναφέρης και Τουρκές όπως και πολλοί άλλοι που μπορούν να παρέμβουν, καθένας με τον ρόλο του και με το πολιτικό βάρος το οποίο διαθέτει απ’ το ρόλο του. Συνεπώς όλοι μπορούν να βοηθήσουν ο καθένας απ’ τη θέση του κι απ’ το αξίωμα που φέρει».

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ενός Νομού που έχει υπουργό στην κυβέρνηση, κατά πόσο μπορεί να παίξει αποφασιστικό και παρεμβατικό ρόλο για τις διεκδικήσεις του Νομού;

«σαφώς και μπορεί να έχει αποφασιστικό ρόλο ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ , στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει ο υφυπουργός με όλους τους παράγοντες του νομού».

Ο ρόλος της ΝΟΔΕ στα πολιτικά δρώμενα του νομού, θεωρείτε ότι μπορεί να είναι περισσότερο σημαντικός απ’ ό,τι μέχρι σήμερα ήταν; «βεβαίως, σε πάρα πολλά θέματα στα οποία ολιγώρησε. Κατ’ αρχήν δεν έχουν γραφεί νέα μέλη στην τελευταία τριετία. Κυρίως όμως δεν έχουν γραφεί μέλη απ’ την ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Είναι λυπηρό, ένα κόμμα εξουσίας όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα που στις τελευταίες εκλογές πήρε τη μερίδα του λέοντος από την ορεινή περιοχή, να έχει ελάχιστα έως ελαχιστότατα μέλη και να μην υπάρχουν τοπικές οργανώσεις, να μην υπάρχει δημοτική οργάνωση Δήμου Μύκης καθώς και στις κοινότητες Κοτύλης, Θερμών και Σατρών. Είναι λυπηρό να μην υπάρχουν οργανωμένες τοπικές οργανώσεις, να μη μπορούμε δηλαδή να ερχόμαστε σε επαφή και να ενημερώνουμε για τις μεταρρυθμίσεις και το εν γένει έργο της Νέας Δημοκρατίας, για να γνωρίζει ο κόσμος από έμπειρα άτομα, μέλη του κόμματος, στελέχη του κόμματος. Σε αυτόν τον τομέα νομίζω πως δεν έγινε καθόλου δουλειά και φυσικά έχουμε όλοι μας τις ευθύνες μας κυρίως όμως έχει ευθύνες ο Πρόεδρος και η μέχρι σήμερα ΝΟΔΕ, ιδίως όμως ο Πρόεδρος που από αυτόν ξεκινούν όλα κι από ‘κει πρέπει να καθοδηγούνται και να αναπτύσσονται όλα».

Ποια σημεία είναι αυτά που θα δώσετε τη μεγαλύτερη βαρύτητα; «πρέπει να προσέξουμε τον κόσμο μας κι εννοώ όλο τον ταλαιπωρημένο κόσμο. Υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι οι οποίοι είτε είναι κομματικά μας μέλη είτε γενικά στην κοινωνία, που θα πρέπει να αποτελούν πρώτο μέλημα των ανθρώπων της ΝΟΔΕ. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτές οι αδύνατες τάξεις κι όχι εμείς, οι παράγοντες, να επωφελούμαστε των κομματικών μας ιδιοτήτων. Αυτοί οι αδύναμοι άνθρωποι που έχουν την ανάγκη του κόμματος, είναι ο πρώτος μας στόχος. Οι οικονομικά δυνατοί δεν έχουν ανάγκη τα κόμματα. Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη και μπαίνουν στα κόμματα για να νιώσουν ότι ελαφρύνονται και γίνονται μέλη σε ένα διαφορετικό σύνολο ανθρώπων που μπορεί να τους βοηθήσει σε κάποια δεδομένη δύσκολη στιγμή. Από την επόμενη μέρα της εκλογής μου, αυτό θα είναι το πρώτο μου μέλημα. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο, επίκεινται εθνικές εκλογές, έχουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα σε λίγο καιρό, στην ώρα τους όπως λέει κι ο Πρωθυπουργός μας Κ. Καραμανλής. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαστε κοντά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και να μπορέσουμε να ενημερώσουμε, να συμβάλλουμε ώστε να βοηθηθεί αυτός ο κόσμος».

Οι θέσεις που κατείχατε μέχρι τώρα, αποτέλεσμα της πολιτικής σας πορείας, πόσο σας έχουν βοηθήσει για να έχετε μια διαμορφωμένη άποψη για τα κενά που μπορεί να καλύψει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ; «η εμπειρία μου από τις δυο προηγούμενες τετραετίες στο Επιμελητήριο Ξάνθης αφού διανύω την τρίτη, με έχει βοηθήσει τα μέγιστα για να έχω άποψη επί του αντικειμένου αλλά και να δίνω μάχες για πολλά θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης μαζί με όλους τους συναδέλφους που συνεργαζόμαστε κι έχουμε μια πολύ καλή κοινή πορεία και άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με κοινό στόχο το καλύτερο που μπορούμε να πετύχουμε για τους επαγγελματίες του νομού. Από τη δεύτερη τετραετία μου στη Νομαρχία Ξάνθης που με τίμησαν οι πολίτες της Ξάνθης και τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά γι΄αυτό, μου ΄χει δώσει πολλά εφόδια για να έχω μια γενικότερη άποψη αλλά και εξειδικευμένη σε ορισμένα θέματα για τα προβλήμα&#9

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…