Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Συναντήθηκαν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο

Συναντήθηκαν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο

0

Την Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους επισκέφθηκε η Δήμαρχος Αβδήρων κα Εύα Τσακίρη συνοδεύοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα στο διάστημα από 24 έως 29 Σεπτεμβρίου 2007.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που γιορτάζεται με ξεχωριστή λαμπρότητα κάθε χρόνο στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στο Πατριαρχείο.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ υποδέχτηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης, τη Δήμαρχο Αβδήρων και τη συνοδεία των ιερέων στην αίθουσα του Θρόνου όπου συζήτησαν και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ενώ ο Πατριάρχης τίμησε τη Δήμαρχο με τον Πατριαρχικό Σταυρό.
Η αποστολή επισκέφθηκε επίσης τα πανάγια προσκυνήματα του Αγίου Τάφου, του Γολγοθά, του Ναού της Αναστάσεως, του Ναού της Γεννήσεως, του Τάφου της Παναγίας, της Μονής του Αγίου Γερασίμου, της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο όρος Θαβώρ και της Μονής του Τιμίου Σταυρού.
Η Δήμαρχος Αβδήρων – που επισκέφθηκε για πρώτη φορά τους Αγίους Τόπους- σε δήλωση της αναφέρει:
«Αισθάνομαι ξεχωριστή τιμή και συγκίνηση μετά από την επίσκεψη μου στους Αγίους Τόπους και την συνάντηση με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο. Το Πατριαρχείο με την μακραίωνη ιστορία και παράδοση και η Αδελφότητα των Αρχιερέων, Ιερέων και Μοναχών, αποτελούν πραγματικά σημείο αναφοράς για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και το έργο που προσφέρουν είναι μοναδικής πνευματικής αξίας και σημασίας για όλους μας. Η συμπαράσταση τόσο από την πλευρά των πιστών όσο και των φορέων του Ελληνικού κράτους είναι σίγουρα απαραίτητη και καθοριστική για την ενδυνάμωση και συνέχιση αυτού του σπουδαίου έργου. Αξίζει πραγματικά να επισκεφθεί κάθε χριστιανός τους Αγίους Τόπους για να νιώσει το μεγαλείο της θρησκείας μας. Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ Παντελεήμων, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης μας και την συνοδεία αυτών, για την πρόσκληση και την τιμή να τους ακολουθήσω σ’ αυτό το προσκυνηματικό ταξίδι και να ζήσω μια ξεχωριστή εμπειρία. Τους εύχομαι υγεία και δύναμη στο δύσκολο και πολυσήμαντο έργο τους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Περί …δήμου σκιάς

    «Ιδίων γεύσεις» και κατ’ ιδίαν συζητήσεις …προσέφεραν ο κ. Χρίστος Πούλιος επικεφαλής της …
  • Ο πατέρας των φυλακισμένων

    Το σωφρονιστικό σύστημα και η παιδεία ενός κράτους, είναι κομμάτια του καθρέφτη του πολιτι…
  • Θα το κάνουν;

    Αρχή νέας χρονιάς το 2007. Και στην αφετηρία αυτής της νέας χρονιάς, η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» …
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί …δήμου σκιάς

«Ιδίων γεύσεις» και κατ’ ιδίαν συζητήσεις …προσέφεραν ο κ. Χρίστος Πούλιος επικεφαλής της …