Συμβιβασμός πριν τη Δίκη

0

«Σας συγχαίρω γιατί επιλέξατε τον καλύτερο τρόπο να επιλύσατε τη διαφορά σας»! Ήταν τα εύσημα του προέδρου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης κ. Κακαμανούδη Μιχαήλ προς τους δύο αντίδικους, αντιπρύτανη κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και του κ. Λευτέρη Μπέτση φοιτητή της Πολυτεχνικής που προσήλθαν στη δικαστική αίθουσα την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί για την εκδίκαση της έγκλησης για συκοφαντική δυσφήμηση και αγωγής για προσβολή της προσωπικότητας που κατέθεσε ο κ. Καραμπίνης, μετά από προσωπική επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Μπέτση μέσω τηλεοπτικής εκπομπής τοπικού καναλιού. Οι δύο αντίδικοι επέλεξαν την οδό του συμβιβασμού και έτσι η υπόθεση έκλεισε με μια δήλωση αποκατάστασης από την πλευρά του κ. Μπέτση που ανέγνωσε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και κατόπιν αυτού της απόσυρσης της αγωγής από τον κ. Καραμπίνη.
Δικαστικός αγώνας …πριν τη δίκη
Την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης θύμιζε το Δικαστικό μέγαρο αφού από νωρίς το πρωί πλημμύρισε ο περίβολος χώρος από φοιτητές που ήλθαν να συμπαρασταθούν τον συμφοιτητή τους αλλά και από τον πρύτανη κ. Σιμόπουλο και καθηγητές του Δ.Π.Θ. στο πλευρό του κ. Καραμπίνη. Έξω από τη δικαστική αίθουσα εκτυλίχθηκε ένας δικαστικός αγώνας από μέρους των δικηγόρων των αντιδίκων – Ερμίδη Θεόδωρου και Άννα Αποστολίδου του κ. Καραμπίνη και Κώστα Γούναρη του κ. Μπέτση, προκειμένου να εξευρεθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και να επέλθει συμβιβασμός. Ο κ. Καραμπίνης είχε δηλώσει πολλές φορές κατά το παρελθόν ότι είναι διατιθέμενος άμεσα να αποσύρει την αγωγή αν προηγουμένως ο κ. Μπέτσης ανακαλέσει, αλλά είναι υποχρεωμένος να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψη του ιδίου και της οικογενείας του με ένδικα μέσα αν αυτό δεν γίνει. Ο κ. Μπέτσης απ’ την εξέλιξη της υπόθεσης φάνηκε να το αποδέχεται αυτό παρότι οι φοιτητές φώναζαν: «Μηνύσεις και αγωγές δεν περνούν στους φοιτητές». Τελικά τέλος καλό, όλα καλά και μια υπόθεση που ταλαιπώρησε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα έλαβε τέλος χωρίς να καταλήξει στην δικαστική αίθουσα γεγονός που ο πρόεδρος του δικαστηρίου χαιρέτησε προσθέτοντας ότι είναι δείγμα ανωτερότητας να λύνονται έτσι οι διαφορές!
Οι φοιτητές που ήταν μαζεμένοι στο προαύλιο του Δικαστηρίου υποδέχτηκαν ως ήρωα τον συμφοιτητή τους και ακολούθησε πορεία με συνθήματα στους δρόμους της πόλης.
Η Δήλωση αποκατάστασης από τον Λευτέρη Μπέτση – Παραίτηση του δικογράφου και του δικαιώματος της αγωγής από τον κ. Καραμπίνη
«Ενόψει του ότι ο εναγόμενος Ελευθέριος Μπέτσης, δηλώνει ότι ουδέποτε αποκάλεσε και θεωρεί τον ενάγοντα, Αθανάσιο Καραμπίνη, «κλέφτη», ούτε ότι «έφαγε χρήματα από την σίτιση των φοιτητών», ούτε προφορικά, ούτε γραπτά, ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα, ούτε είχε σκοπό να τον θίξει ηθικά αποκαλώντας τον κλέφτη.
Επειδή ο εναγόμενος δηλώνει ότι με την από 15-11-2005 δημόσια παρέμβαση του στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» έθεσε ερωτήματα και άσκησε κριτική για την ιδιωτικοποίηση της σίτισης στο ΔΠΘ και την υπογραφή διπλής σύμβασης για την σίτιση των φοιτητών, τόσο με το ΕΙΝ, όσο και με την επιχείρηση του κ. Χούτου, υπερασπιζόμενος τις σχετικές αποφάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου του Πολυτεχνείου Ξάνθης, η παρέμβαση του όμως διαστρεβλώθηκε από την εφημερίδα «ΜΑΧΗΤΗΣ» της Ξάνθης.
Ενόψει των ανωτέρω ο ενάγων ανακαλεί την κατατεθείσα έγκληση του κατά του εναγομένου, η οποία εκδικάζεται στις 13-11-2007 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης, και παραιτείται του δικογράφου και του δικαιώματος της από 3-11-2006 αγωγής του κατά του εναγομένου, ο δε εναγόμενος αποδέχεται τις ως άνω παραιτήσεις και ανακλήσεις.
Ξάνθη 8 – 11-2007

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαγιάτικα τριαντάφυλλα …σκέτη γλύκα!

Καλοκαιριάτικο α…