Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Στην Ξάνθη το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΕΣΕΒΕ

Στην Ξάνθη το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΕΣΕΒΕ

0

Πολυετείς προσπάθειες της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Νομού Ξάνθης απέφεραν καρπούς και αποφασίσθηκε να στεγαστεί στην Ξάνθη το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΕΣΕΒΕ που θα καλύπτει τις ανάγκες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει η πρόσκληση για την ανάληψη από εργολάβους το έργο της μετατροπής του κτιρίου που θα στεγαστεί το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΕΣΕΒΕ) που αποφασίστηκε να λειτουργήσει στη Ξάνθη.

Σ. Τσιακίρογλου: «μεγάλη τιμή και πολλά τα οφέλη για την πόλη»

Ζητήσαμε απ’ τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Νομού Ξάνθης κ. Σ. Τσιακίρογλου να μας ενημερώσει για το ΚΕΚ και τη λειτουργία του και μας ανέφερε τα εξής: «πρόκειται για μια απόφαση που τιμά την Ομοσπονδία της Ξάνθης και είναι αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος που υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια. Τα Κεκ ανήκουν κατά 98% στην ΓΕΣΕΒΕ και το υπόλοιπο 2% ισομοιράζονται οι Ομοσπονδίες Αχαϊας και Ηρακλείου Κρήτης. Η πάγια τακτική της ΓΕΣΕΒΕ είναι να δημιουργείται ένα ΚΕΚ στην έδρα κάθε Περιφέρειας της χώρας. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν θα γίνει στην Κομοτηνή αλλά στην πόλη μας. Στα κέντρα αυτά πραγματοποιούνται από ειδικούς επιμορφωτές ανάλογα με το αντικείμενο, σεμινάρια ενημέρωσης για κάθε κλάδο που ενδιαφέρεται. Στους υδραυλικούς επί παραδείγματι, για το φυσικό αέριο, στους ηλεκτρολόγους για το ρεύμα κτλ. Τα Σωματεία που επιθυμούν επιμόρφωση των αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων ή άνεργων μελών τους, κάνουν αίτηση και το ΚΕΚ πραγματοποιεί τα προγράμματα. Στην εποχή μας είναι απαραίτητη η ενημέρωση τόσο των ελεύθερων επαγγελματιών όσο και των εργαζομένων για τις νέες τάσεις που δημιουργούνται σε όλους τους κλάδους αλλά και για την τεχνογνωσία που συνεχώς ανανεώνεται. Κάθε επαγγελματίας που θέλει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του επιβάλλεται να γνωρίζει τα νέα δεδομένα που συνεχώς αλλάζουν κι αυτό ακριβώς είναι η δουλειά του ΚΕΚ».

Μεγάλος ο κύκλος εργασιών που θα ωφελήσει την Ξάνθη

Το ΚΕΚ θα στεγαστεί σε κτίριο που βρίσκεται στην Εκτενεπόλ και όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τσιακίρογλου: «υπήρχαν κάποια προβλήματα με τους κανονισμούς που ισχύουν για τα κτίρια που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση κι έχουν σχέση με τα στατικά των κτιρίων. Βγήκε όμως η οικοδομική άδεια και τις απόμενες μέρες θα κάνουμε την πρόσκληση για τον ανάδοχο εργολάβο που θα αναλάβει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις καθώς και την διαμερισματοποίηση του κτιρίου».

Κλείνοντας ο κ. Τσιακίρογλου τόνισε: «το ΚΕΚ θα πραγματοποιεί προγράμματα για όλους τους νομούς από Δράμα μέχρι Αλεξανδρούπολη και οι επιμορφωτές θα διαμένουν στην Ξάνθη. Αυτό σημαίνει έναν σημαντικό κύκλο εργασιών που μεταφράζεται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ που θα έρθουν στην πόλη» ενώ μας ενημέρωσε ότι το Φθινόπωρο αναμένεται να εγκαινιασθεί τοπ ΚΕΚ του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο από 11μελές γίνεται 13μελές. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εξέχουσα θέση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα κατέχει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιωματική πολύτιμη εκπαίδευση, τη μέρα του παιδιού

Μέσω της βιωματι_…