Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Στα χιόνια του Λειβαδίτη έκοψαν την πίτα τους οι ορειβάτες

Στα χιόνια του Λειβαδίτη έκοψαν την πίτα τους οι ορειβάτες

0

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2007, στο καταφύγιο του Εθνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα μέλη του Συλλόγου με φίλους και προσκεκλημένους.

Όπως μας μεταφέρει ο Πρόεδρος του ΕΟΣ κ. Γ. Χαραλαμπίδης: «ήταν μια πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση που συμμετείχαν περίπου 70 άτομα και ευλόγησαν δυο ιερείς. Είχε χιόνι αλλά και μια υπέροχη μέρα που μας επέτρεψε να χαρούμε τη φύση στο καταφύγιο του Συλλόγου μας στο Λειβαδίτη».

Πολλοί ήταν εκείνοι που διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο από το προηγούμενο βράδυ και απόλαυσαν το χειμώνα όπως δεν τον είδαμε ακόμη στην Ξάνθη. Η ηλιόλουστη Κυριακή έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη φύση και τα μικρά απιδιά χόρτασαν παιχνίδι στο χιόνι.

Η γιορτή που διοργανώθηκε συμπεριλάμβανε και ζεστό κρασί με κανέλα ενώ το χιόνι που υπάρχει σε ‘κείνο το υψόμετρο, έδωσε το απαραίτητο χρώμα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης από τους λάτρεις του βουνού. Τα δυο φλουριά που έτυχαν ένας μικρός εκκολαπτόμενος ορειβάτης κι ένα απ’ τα μέλη του Συλλόγου, αντιστοιχούσαν σε μια μάσκα του σκι κι ένα φανάρι κάμπιγκ.

Προσκλήσεις για την εκδήλωση είχαν σταλεί σε όλους αλλά όπως αναφέρει ο κ. Χαραλαμπίδης: «μας τίμησαν εκπρόσωπος του βουλευτή Ξάνθης Φ. Τσαλίδη, ο αντιδήμαρχος δήμου Σταυρούπολης κ. Κωνσταντινίδης καθώς και ο Χ. Πούλιος» ενώ εκφράζει και ένα παράπονο: «τέτοιες εκδηλώσεις στο καταφύγιο, είναι ευκαιρία για μια επίσκεψη στο Λειβαδίτη του οποίου οι κάτοικοι νιώθουν να είναι μακριά από τα δρώμενα. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, δε μπορούν να κατεβαίνουν εύκολα στην Ξάνθη και η επίσκεψη και πολιτικών προσώπων του νομού επ’ ευκαιρίας τέτοιων συναντήσεων, είναι γι’ αυτούς τόνωση ηθικού. Εμείς πήγαμε και τους είδαμε, καθίσαμε και συζητήσαμε μαζί τους αλλά περιμέναμε να διαλέξουν την πίτα μας για να παρευρεθούν και οι άλλοι προσκεκλημένοι μας. Καταλαβαίνουμε βέβαια το φόρτο των ημερών λόγω παρόμοιων εκδηλώσεων αλλά οι άνθρωποι του Λειβαδίτη τους έχουν κι αυτοί ανάγκη και η παρουσία τους, τους γεμίζει χαρά».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πολύτιμη δωρεά στο Δήμο Βιστονίδας

Μια ανάγκη της νεοσύστατης Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Βιστονίδας ήρθε να καλύψει η δωρ…