ΣΕΒΑΘ …ο μεγάλος ασθενής!

0

Βόγκηξε… μέχρι να τα πάρει τα λεφτά απ’ την ΑΤΕ, ο πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ κ. Γιάννης Ράπτης αλλά τελικά τα πήρε! Δεν ανέμενε την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου αλλά ακολουθώντας την οδό του ενέχυρου στις 69.000 μετοχές της ΣΕΒΑΘ στη ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε. τις οποίες είναι αποφασισμένος όπως δήλωσε στο «Ε» να πουλήσει στη ΝΕΟΓΑΛ (κατά 40% συνεταιριστική εταιρία Γάλακτος), εξοφλώντας στην ΑΤΕ το δάνειο των 500.000 ευρώ και …να του μείνουν και κάποιες 400.000 ευρώ όπως υπολογίζει την αξία των μετοχών στο χέρι!

Αυτό το φρέσκο δάνειο θα το «αξιοποιήσει» στη μισθοδοσία των εργαζομένων – εξόφληση και του Απριλίου – για μετά έχει ο …Θεός! Αυτός είναι ο Γολγοθάς που ανεβαίνει η ΣΕΒΑΘ χρόνια τώρα …Οι τονωτικές ενέσεις της ΑΤΕ – παρεμπιπτόντως που μόνο για την καλή της την καρδιά δεν τα χορηγεί αφού η τράπεζα των αγροτών λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια – με την πολιτική στήριξη Κοντού και πάει λέγοντας …έως κάποτε να σταματήσουν οι κρουνοί, να παραιτηθούν από την προσπάθεια οι στυλοβάτες και κατά πάσα πιθανότητα να μπει λουκέτο!

Μέχρι τότε και το πιθανότερο και το ευκταίον, είναι να μη γίνει άμεσα εν μέσω προεκλογικής περιόδου δίνονται παρατάσεις ζωής στον… ασθενή και ελπίδες στους εργαζόμενους που έχουν πλέον συνηθίσει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια του εργασιακού τους μέλλοντος.

Δυσοίωνα είναι και τα πράγματα για τη φετινή καμπάνια όπως προδιαγράφονται από τα δεδομένα. Υπάρχει μείωση κατά 30% στην ντοματοκαλλιέργεια, καθώς οι ντοματοπραγωγοί αναμένοντας την ολική αποσύνδεση στο προϊόν, καλλιέργησαν μόνο 10.000 στρέμματα τα οποία αν είναι ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες θα παράξουν 50.000 τόνους. Μειώνεται συνεπώς στην μεταποίηση η παραγωγή αν και ο κ. Ράπτης τονίζει ότι η ΣΕΒΑΘ «βγαίνει» και με 35.000 τόνους ντομάτα.

Μια …ανάσα αισιοδοξίας επίσης θεωρείται η διεθνής άνοδος της τιμής του τοματοπολτού, αλλά όλα αυτά είναι «απλώς παρηγοριά στον άρρωστο…», για μια εταιρεία που παίρνει δάνεια για να πληρώσει του εργαζόμενούς της. Η ΣΕΒΑΘ χρειάζεται πολύ περισσότερα για να σταθεί στα πόδια της …

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανενεργός» ο Ξανθιώτης καταναλωτής

Παρά τα προβλήματα και τον έντονο ανταγωνισμό που αποτελείτη γενεσιουργό τους αιτία, ο Ξαν…