Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Προβληματισμός και ανησυχία από την αντιπολίτευση

Προβληματισμός και ανησυχία από την αντιπολίτευση

0

Το μεγάλο θέμα των ημερών που αφορά τον σημαίνοντα δημοτικό σύμβουλο της Ξάνθης κ. Τσέπελη, τα ερωτήματα και τα ζητήματα που απορρέουν από τα τελευταία γεγονότα, αποτελούν το θέμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία δημιουργούν όσα ήρθαν τις τελευταίες μέρες στη δημοσιότητα σχετικά με το μπάζωμα ρέματος στην περιοχή της Χρύσας. Προκαλείται ανησυχία, γιατί το μπάζωμα ρέματος, πέρα από τον παράνομο χαρακτήρα του, εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής σε περίπτωση βροχής. Επίσης, προκαλείται προβληματισμός γιατί ως πρωταγωνιστής εμφανίζεται σημαίνων δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης. Είναι προφανές ότι η νομική πλευρά του θέματος θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα.

Σε ό,τι μας αφορά, πιστεύουμε ότι αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση του κ. Τσέπελη να ξεκαθαρίσει δημόσια το θέμα χωρίς μισόλογα και περιστροφές. Επειδή στην ερώτηση «Έχετε τίτλους ιδιοκτησίας;» η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η εμφάνιση των τίτλων, είναι άμεση υποχρέωση του προέδρου της ΔΕΥΑΞ, μια έγκυρη και τεκμηριωμένη απάντηση για όλα όσα του καταμαρτυρούνται. Διαφορετικά, ο Δήμαρχος Ξάνθης οφείλει να υπενθυμίσει στο στενό συνεργάτη του ότι τα δημόσια πρόσωπα πρέπει και να είναι και να φαίνονται τίμια. Πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης πρέπει με τη στάση του να περιφρουρήσει το κύρος του Δήμου Ξάνθης αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος, πιστεύουμε ότι οφείλει να περιφρουρήσει και τις επιλογές του στα πρόσωπα των επικεφαλής των Νομικών Προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου.

Ως δημοτική κίνηση δεσμευόμαστε να επιδιώξουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διεύρυνση της δημόσιας συζήτησης για τέτοιου είδους θέματα αλλά και την επίτευξη μεγαλύτερης διαφάνειας στις δημόσιες δραστηριότητες των μελών του, με συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Περί …δήμου σκιάς

    «Ιδίων γεύσεις» και κατ’ ιδίαν συζητήσεις …προσέφεραν ο κ. Χρίστος Πούλιος επικεφαλής της …
  • Ο πατέρας των φυλακισμένων

    Το σωφρονιστικό σύστημα και η παιδεία ενός κράτους, είναι κομμάτια του καθρέφτη του πολιτι…
  • Θα το κάνουν;

    Αρχή νέας χρονιάς το 2007. Και στην αφετηρία αυτής της νέας χρονιάς, η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» …
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί …δήμου σκιάς

«Ιδίων γεύσεις» και κατ’ ιδίαν συζητήσεις …προσέφεραν ο κ. Χρίστος Πούλιος επικεφαλής της …