Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Προτάσεις Κ. Ζαγναφέρη για τα αγροτεμάχια της ορεινής Ξάνθης

Προτάσεις Κ. Ζαγναφέρη για τα αγροτεμάχια της ορεινής Ξάνθης

0

Τους λόγους που μένουν αναξιοποίητα πολλά προγράμματα στην ορεινή περιοχή του Νομού Ξάνθης αναφέρει ο κ. Κ. Ζαγναφέρης, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Ξάνθης τονίζοντας ότι η έμφαση που καλώς έχει δοθεί για την ανάπτυξη της ορεινής περιοχής, δε μπορεί να επιτευχθεί αν προηγουμένως δε λυθούν βασικά ζητήματα.

Μεταξύ των προβλημάτων αναφέρει την ύπαρξη με τη μορφή που προϋποθέτει η νομοθεσία για δόμηση, αγροτεμαχίων τουλάχιστον 4 στρεμμάτων, από το 1977.

Η ανυπαρξία των απαραίτητων συμβολαίων καθώς το πολυμελές των μουσουλμανικών οικογενειών που δημιουργούν πολυδιάσπαση της περιουσίας, έφερε τη σημερινή κατάσταση όπως υποστηρίζει ο κ. Ζαγναφέρης, με την ύπαρξη συμβολαίων για ένα στρέμμα γης που ως αποτέλεσμα έχει την αναγκαιότητα αγοράς τουλάχιστον τεσσάρων τέτοιων αγροτεμαχίων για να δοθεί η δυνατότητα δόμησης.

Στην αλλαγή των δεδομένων που θα επέλθει με τη αποσύνδεση του καπνού αναφέρεται ο κ. Ζαγναφέρης τονίζοντας ότι η οικονομία των νοικοκυριών θα κλυδωνισθεί και η ανασφάλεια των κατοίκων θα φέρει δυσαρέσκεια αφού από τώρα και στο εξής ο καπνός θα διέρχεται κρίση όπως διαπιστώνει.

Αναφερόμενος στον αγροτουρισμό ο κ. Ζαγναφέρης λέει τα εξής: «με δεδομένο τον πλούτο του ορεινού όγκου της Ξάνθης σε φυσικές ομορφιές και σε συνδυασμό με το καλό οδικό δίκτυο που υπάρχει, θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε την οικονομία της περιοχής στον τουρισμό και ειδικότερα στον αγροτουρισμό. Για να το πετύχουμε όμως αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μερικές ευνοϊκές πολεοδομικές ρυθμίσεις που θα αφορούν μόνο τον ορεινό όγκο της Ξάνθης. Οι ρυθμίσεις αυτές θα αντιμετωπίζουν τα ιδιοκτησιακά προβλήματα που ανέφερα παραπάνω. Έτσι καλό θα ήταν να αλλάξουν οι πολεοδομικές διατάξεις που αφορούν τον ορεινό όγκο τουλάχιστον για κτίσματα που θα έχουν τουριστική και εμπορική χρήση».

Η πρόταση που καταθέτει ο κ.. Ζαγναφέρης είναι: «η αρτιότητα των αγροτεμαχίων στον ορεινό όγκο της Ξάνθης να ακολουθεί στον κανόνα τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα εντός ζώνης αγροτεμάχια. Δηλαδή εμβαδόν αγροτεμαχίου 2 στρέμματα, με δικαίωμα δόμησης στα 5μ από τα πλάγια όρια της ιδιοκτησίας. Η ύπαρξη συμβολαίου θα είναι υποχρεωτική με οποιαδήποτε όμως ημερομηνία σύνταξης αυτού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο και Δήμο Ξάνθης

Στις αρχές του 2007 εκτιμάται πως θα πάρουν ΦΕΚ 33 διαγωνισμοί που αφορούν την πρόσληψη 11…