Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Πιθανό το ενδεχόμενο για διαπαραταξιακή διοίκηση

Πιθανό το ενδεχόμενο για διαπαραταξιακή διοίκηση

0

Μέρα εκλογών για το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, η Τετάρτη 21η Φεβρουαρίου και από τις 11 το πρωί έως τις 7μ.μ. κλήθηκε το εργατικό δυναμικό του νομού να εκλέξει τους αντιπροσώπους του: Στο Διοικητικό Συμβούλιο Ε. Κ. Ξάνθης, στην Εξελεγκτική Επιτροπή και στην Εκλογή των Αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

Οι παρατάξεις

Με 12 υποψηφίους για το Διοικητικό συμβούλιο, 3 για την Εξελεγκτική Επιτροπή και 6 για τη ΓΣΕΕ συμμετέχει η ΠΑΣΚΕ, με 18 για το Διοικητικό Συμβούλιο, 3 για την Εξελεγκτική Επιτροπή και 6 για τη ΓΣΕΕ η ΔΑΚΕ, με 8 υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο, και 4 για τη ΓΣΕΕ η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΣΑΚ) και  με 2 για το Δ.Σ. και 2 για τη ΓΣΕΕ η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων .

Η διαδικασία

Εκλέγεται το Διοικητικό συμβούλιο και ανάλογα με τη δύναμη των παρατάξεων παίρνει και τις απαιτούμενες έδρες. Οι έδρες συνολικά είναι 13. Εκλέγεται η ελεγκτική επιτροπή για τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ. και επίσης ανάλογα με τη δύναμη των παρατάξεων και οι εκπρόσωποι στη ΓΣΕΕ που σύμφωνα με τη δύναμη του εργατικού κέντρου Ξάνθης είναι 6 έδρες. Οι εκλογές διεξήχθησαν στην  αίθουσα του Εργατικού κέντρου Ξάνθης.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΠΑΣΚΕ,  απερχόμενος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Νίκος Παπαβασιλείου ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος λόγω της συνταξιοδότησής του ευχαρίστησε όλους αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί του κατά τη διάρκεια της θητείας του καθώς και την τοπική κοινωνία. Παράλληλα εξήγησε το λόγο που δεν ήταν υποψήφιος: « Ο συνδικαλιστής  που εκλέγεται πρέπει να έχει τη χρονική δυνατότητα να υπηρετεί αυτή τη θέση σαν εργαζόμενος και όχι σαν συνταξιούχος. Έχει αστείρευτες δυνάμεις το συνδικαλιστικό κίνημα και ανθρώπους άξιους να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων»

Αναφορικά με την καταγγελία του ΠΑΜΕ για προσπάθεια νοθείας ο κ. Παπαβασιλείου ήταν σαφής: « Υπάρχουν τα δικαστήρια που μπορούν να δώσουν λύσεις. Δεν θα μπούμε στη λογική της απάντησης καθώς γνωρίζω ότι αυτά ….ψιλογίνονται από τις παρατάξεις στις εκλογές. Εκτός όμως απ’ αυτά υπάρχουν τα μεγάλα προβλήματα στο Εργατικό κέντρο  και πρέπει να υπάρχει η συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Να μην διαχωρίζουμε τη θέση από το Εργατικό κέντρο και κατ’ επέκταση από τη ΓΣΕΕ και άλλες φορές να συμμετέχουμε και άλλες όχι. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των παρατάξεων. Αυτά όμως που ενώνουν τις παρατάξεις είναι περισσότερα απ’ αυτά που τις χωρίζουν και αυτό που επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων».

Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ και υποψήφιος κ. Γιώργος Κατσάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει εκ νέου διαπαραταξιακή Διοίκηση στο Εργατικο Κέντρο Ξάνθης: « Έχουμε ένα πολυσύνθετο συνδυασμό με εκπροσώπηση πολλών εργοστασίων και τάσεων και από  πολλούς εργασιακούς χώρους. Το ενδεχόμενο της διαπαραταξιακής διοίκησης θα το δούμε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Όπως η προηγούμενη διοίκηση ήταν διαπαραταξιακή πιστεύουμε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά

Και αυτό σημαίνει  ότι δεν μπορούν να εκπροσωπούνται μόνο από μια παράταξη και θα ήταν ευχής έργον να συμμετέχει και η ΕΣΑΚ που κατεβάζει ψηφοδέλτιο για να είναι οι δυνάμεις συμπαγείς»

Ο επικεφαλής και υποψήφιος με την ΕΣΑΚ κ. Πυργελής Γιώργος εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ κατήγγειλε την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στο απερχόμενο συμβούλιο κάνοντας λόγο για προσπάθεια νοθείας με το σκεπτικό ότι: « σ’ όλες τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες  γινόταν έλεγχος αντιπροσώπων.  Αυτή τη φορά ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο των αντιπροσώπων και τα στοιχεία μας, μιλούν για διπλοψηφίσαντες ή για κάποιους που ψήφισαν στις εκλογές των σωματείων ενώ δεν ανήκουν  σ’ αυτά». Ερωτηθείς από το «Ε» αν το θέμα θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό όπως άλλωστε προέτρεψαν με δηλώσεις τους ο κ. Παπαβασιλείου και ο κ. Κατσάνης,  ο κ. Πυργελής τόνισε ότι το θέμα είναι πολιτικό αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα έχει εξέλιξη παρότι όπως σημείωσε έχει στοιχεία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας δήμος ανθρωποκεντρικός

Έργα που γίνοντα_…