Παράταση ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ

0

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των αγροτών για τη μεταβίβαση ή ενοικίαση των επιδοτήσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που αφορούν στο έτος 2007. Ωστόσο, πιθανό ενδεχόμενο θεωρείται να δοθεί μια μικρή παράταση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς στην εγκύκλιο του Οργανισμού Πληρωμών Κοινοτικών Επιδοτήσεων, υπάρχουν «γκρίζες ζώνες», ενώ είναι δεδομένο ότι δεν έχει ακόμη… ξεμπερδέψει και με τις εξοφλήσεις των επιδοτήσεων της ΚΑΠ για το έτος 2006. Το θέμα έχει ήδη επισημάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία με κατεπείγον έγγραφό της, έχει ζητήσει παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Διευκρινίσεις ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ

Η οργάνωση ζητεί διευκρινίσεις για ορισμένα σημεία, όπως:

Προϋπόθεση της μεταβίβασης δικαιωμάτων είναι ο μεταβιβαστής να γνωρίζει τον τίτλο και την αξία των οριστικών του δικαιωμάτων όπως αυτά προκύπτουν από την ενεργοποίηση του 2006, στοιχεία που δεν είναι γνωστά ούτε στους παραγωγούς ούτε στις ΕΑΣ.

Δεν διευκρινίζεται ποιος υποβάλλει αίτηση ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το 2007 (ο μεταβιβαστής ή ο αποδέκτης) δεδομένου ότι αποκλείεται μέχρι τις 15/05/2007 να έχουν εξετασθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα αιτήματα μεταβίβασης.

Στην περίπτωση που απορριφθεί το αίτημα μεταβίβασης υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν τα δικαιώματα για το 2007, εφόσον αίτηση έχει υποβάλει μόνον ο αποδέκτης της μεταβίβασης.

Στη φόρμα αίτησης Νο3 ζητείται να συμπληρωθεί ο αριθμός Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης με τον οποίο μεταβιβάζονται (εκτάρια) ενώ τα ειδικά δικαιώματα δεν εκφράζονται σε εκτάρια.

Στην περίπτωση κληρονομιάς δεν διευκρινίζεται αν η ένορκη βεβαίωση αρκεί και για την περίπτωση που κάποιοι κληρονόμοι παραιτούνται υπέρ κάποιου εξ αυτών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πολύτιμη δωρεά στο Δήμο Βιστονίδας

Μια ανάγκη της νεοσύστατης Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Βιστονίδας ήρθε να καλύψει η δωρ…