Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Όταν ο ταχυδρόμος είναι μαραθωνοδρόμος και… αργοπορημένος!

Όταν ο ταχυδρόμος είναι μαραθωνοδρόμος και… αργοπορημένος!

0

Μπορεί η ηλεκτρονική εποχή μας να χαρακτηρίζεται πέραν των άλλων από την ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας όμως φαίνεται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διανύουν ακόμη το δικό τους μεσαίωνα και η λέξη «Ταχυδρομεία», χρησιμοποιείται μάλλον κατ’ ευφημισμόν και μάλλον η λέξη «Βραδυδρομεία» είναι πιο συμβατή! Και προτού σπεύσετε να το θεωρήσετε υπερβολικό πληροφορηθείτε τι συμβαίνει δίπλα μας στο Εύμοιρο Ξάνθης μέσα από μια βιωματική αφήγηση που καταγράφει μια καθημερινή ταλαιπωρία του πολίτη που κάθε άλλο εν έτει 2007 δικαιολογείται και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όλες τις μεγαλόστομες εξαγγελίες των πολιτικών κυρίως προεκλογικά!
Ο ταχυδρόμος – μαραθωνοδρόμος!
Η κα Κατερίνα Ψαθά μητέρα τριών παιδιών και κάτοικος Ευμοίρου αλλά και όλοι οι κάτοικοι του οικισμού Ευμοίρου πέφτουν θύματα αφ’ ενός των διοικητικών στρεβλώσεων των ΕΛΤΑ που πιστοποιείται με την έλλειψη προσωπικού αλλά και της αβελτηρίας του Δήμου που δεν έχει προνοήσει το αυτονόητο: Να υπάρχει ονοματοδότηση οδών.
Πρόβλημα 1ο: Εδώ και τέσσερα χρόνια στο χωριό δεν υπάρχουν οδοί και αριθμοί. Έτσι ο μοναδικός ταχυδρόμος που πρέπει να…τρέξει ως μαραθωνοδρόμος και σε άλλα 7 – 8 χωριά, επιπλέον όταν επιτέλους φτάσει στο Εύμοιρο δεν μπορεί να βρει τους αποστολείς αφού δεν υπάρχουν οδοί και αριθμοί!
Πρόβλημα 2ο:Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα παππούδες , γιαγιάδες, ανάπηροι ανήμποροι που δεν μπορούν να φτάσουν στα κεντρικά ταχυδρομεία να περιμένουν υπομονετικά στην κοινότητα από 1 – 3 ώρες επί 1 – 3 ημέρες για να πάρουν τη πολυπόθητη σύνταξή τους! Η κα Ψαθά όπως μας πληροφόρησε διαμαρτυρήθηκε στην υπεύθυνη της υπηρεσία ΕΛΤΑ για την αργοπορία του ταχυδρόμου και της είπε ότι δεν γνωρίζει αν θα προλάβει να έρθει γιατί επισκέπτεται και άλλα χωριά. Για το πρόβλημα ενημερώθηκε από την ίδια και ο υπεύθυνος των ΕΛΤΑ στην Καβάλα ο οποίος αναγνώρισε ότι όλα οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού και ότι σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις διανομέων.
Εν τω μεταξύ λήγει και η σύμβαση του προσωρινού ταχυδρόμου και μέχρι να έρθει ο καινούργιος και να…βρει τους κατοίκους (οδοί και αριθμοί δεν προβλέπονται άμεσα), τι θα γίνει με τις επιστολές τις επιταγές, τις συντάξεις των κατοίκων;
Αυτό που κυρίως επιθυμούν οι κάτοικοι είναι να τύχουν ευήκοων ώτων μιας πολιτείας και μιας υπηρεσίας ώστε να μην διαπιστώνουν καθημερινά πόσο ψεύτικα είναι τα συνθήματα όπως «άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη» ή «κοντά στον πολίτη» που ακούνε κάθε τόσο!
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρκοι… και  υποσχέσεις από Τσακίρη – Σαλτούρο

Εναρμονισμένοι με το γιορτινό κλίμα και το πνεύμα των ημερών οι λόγοι που εκφωνήθηκαν την …